Takımlar Lastik Battaniyelerini 2013'te Yasaklamayı Planlıyor

yazar:

kategori:

FIA ve takımlar şu anda, ekonomik tedbirler bağlamında yeni kuralların hazırlanması üzerine görüş alış-verişinde bulunuyorlar ve kaynaklardan gelen bilgilere göre ciddi olarak düşünülen tekliflerden birisi, ısıtıcı battaniyelerin yasaklanması.

Birkaç sene önce de gündeme gelen ama güvenlik sebeplerinden uygulamaya geçmeyen bir hamle, hem donanımsal hem de nakliye giderlerinde tasarruf sağlayacak.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, ısıtılmadan da iyi çalışacak lastikler üretmekten memnuniyet duyacaklarını ama kararın çabuk çıkması gerektiğini belirtti.

Hembery: “Bunun için planlama gerekli ve iyi iş çıkarmanız lazım. Bu yüzden istiyorlarsa, hemen bir şey yapmalılar”

“Bunu daha önceden görüştüğümüzde gördük ki pilotlar, bu işten biraz endişe duyuyor. Çünkü bir güvenlik sorununun ortaya çıkabileceğini hissediyorlar. Bizim açımızdan, evet bunu (lastikleri) yapabiliriz ama zamana ihtiyacımız var. Çünkü gördüğünüz hamurları tamamen değiştiriyor.”

Hembery, hem zaman darlığı hem de 2012 araçlarıyla özel test edememe durumu nedenlerinden, kural değişikliğinin 2 sene sonra uygulamaya başlanmasını, gelecek sene ise yağmur lastikleriyle deneme yapılmasını önerdi.

Hembery: “Orta yol bulup öncelikle yağmur lastiklerinde (battaniyelerden) kurtulabiliriz. Çünkü yağmurlu havada pit düzlüğüne çıktığınızda zaten sıcaklık kaybediyorsunuz. Bu yüzden orta yol bulup, 2014’te farklı bir şey için çalışabiliriz.”


Yorumlar

  1. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Katılıyorum çok mantıklı bir yorum…Aslında bakarsan stratejileri çok da etkiliyecektir…

  2. Battaniyelerin kaldırılması durumunda lastiği ısıtmak pilota düşecek. Bu konuda daha becerikli olan pilotlar avantaj sağlayabilir.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    tüyü nereye dikelim diyorsunuz yani.

  4. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    yok artık lebron james..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir