Alonso: "Sıralama, Soğuk Duş Etkisi Yarattı"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, dünkü sıalama seanslarında 11., takım arkadaşı Felipe Massa ise 13. olabilmişti. Seansların hemen ardından Alonso, elenmelerine derecelerin çok yakın olmasının da etkilediğini belirtmişti.

Sıralamaların ikinci seansında rakipleri sadece yumuşak hamurları kullanırken Ferrari pilotları, önce orta sertlikteki hamurları taktı; yumuşakları ise sadece son turlarında kullandı. Bu strateji, bazıları tarafındna hata olarak nitelendi.

Alonso: “Bu sonuç, soğuk duş etkisi yarattı. Çünkü beklentimiz daha yüksekti ve aracın potansiyeli de artmıştı. S2’de en iyi dereceden sadece 0.3 saniye yavaştık. Şimdi durup da S2’de yumuşak hamurlarla iki tur atarak son 10’a kalınabilirdi demek kolay. Ama belki de şimdi S3’te (yumuşaklarla) iki tur atamamamıza üzülüyor olurduk. Olay gerçekleştikten sonra yargıda bulunmak her zaman kolaydır.”

“Şimdi yarış doğal olarak daha zor olacak. Podyum ulaşılamaz yerde ve Hamilton’ın ilk çizgide olması, ona karşı (şampiyonada) kayıp yaşayacağımızı beklememiz anlamına geliyor. Bununla birlikte yarış çok uzun olacak; sıcaklık da artacak. Yani lastik idaresinde çok dikkatli olmamız gerek. Umalım ki temiz taraftan kalkış yaparak hızlıca birkaç sıra kazanalım ve sonrasında elimizdeki iki set yeni yumuşak hamurdan azamisini elde edelim. Olumludan çok uzak bir hafta sonunun ardından en azından bu küçük bir teselli”

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo: “Lastikler bu şampiyonada belirleyici rol oynuyor ve onları en iyi şekilde kullanmak bize bağlı”

“Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü daha iyi bir şey bekliyordum. Başlangıç sıralarımız, bugünkü Ferrari’nin asıl yerini temsil etmiyor. Dahası, bu durum, geçişin çok zor olduğu bir pistte gerçekleştir.”


Yorumlar

  1. doğru söylemişsin schumi ile kimse kıyaslanamaz schumi bu yaşında bile bir çok pilotdan üst düzey kullanıyor.ayrıca aradaki fark schumi bu sampiyonluklarını sadece en iyi olan araçla elde etmedi alonso nun sampiyonluklarında ise renault ferrari den daha iyi durumdaydı evet ferrari rekabetçiydi ancak bir adım önde olan renault du eşşiz çekiş gücü ferrari nin düzlük hızını gölgede bırakıyor yeterli farkı açmasını sağlıyordu onun dışındada bir varlık gösteremedi örn mclaren e gitti hamilton a yenildi üstelik performansının zirvesinde genç bir yaşda iken.kaldıki ferrari takımının tek bir araca yoğunlaşma politakısını da düsünürsek hasarlı massanın bu kadar önünde olması gayet doğaldır.Schumi nin ilk dönemlerinde pilotaj herseyin üstündeydi özellikle benetton da kazandığı sampiyonluklar essizdir.bugünse araç iyi değilse mücizeler yaratamazsınız raikkonenin 3 yarış önce düstüğü durum ortada gelen geçti çaresiz seyretti peki bir baska geçiş ustası hamilton neden bu sene bu kadar sessiz nerde agresifliği pilotajını ortaya koyabilecek bir platform bulamıyor çünkü yani bu kosullarda ne pilotları çok fazla abartmalı nede çok fazla yerin dibine sokmamalı.

  2. şu duble taban bayağı iyi gibi yoksa yeni bir buluş olabilir mi ebd gibi :D:D Şaka tabi ki ama eğer böyleyse bu sezonu da Vettel alır götürür

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yazık oluyor şu adama ona üzülüyorum. Ondan sonra Schumi ile falan kıyaslamaya kalkıyorlar. O zaman ki araç 3 senedir Alonsonun altında olsa 6. şampiyonluğuna oynuyordu bu sene. Adamda şanş olacak arkadaş. Herkes Alo şanşlı diyorda. Adam hangi takıma gitse basireti bağlanıyor. Ne Ferrariymiş arkadaş, 3 senedir bir araç veremediler şunların altına. Her sene tırmalama modu.

    Sanırım Alonso bu takıma kışın yapılan tatil/eğence/dinlence vs. etkinlikleri için katıldı. Wroom muydu neydi. Öyle kuzular, kuşlar, bisiklet falan işte..

  4. the huntsman  avatarı

    En fazla 7.oluruz.Puan almama ihtimali daha fazla.Vettel ve Hamilton kesinlikle ilk 2 de olacaklardır.

  5. Kesinlikle hızlanıyoruz…Sanırım bizimkiler biraz gurur meselesi yaptı 😀

  6. Alonso sadece hamiltondan bahsetmiş oysaki vettelden sadece 1 puan ileride ve red bull gittikçe hızlanıyor.

  7. Trenleri meşhur olan ve geçişsiz yarışlar münasebetiyle sıkıcılığından bahsedilen bu pist de 11 sıradan kalkış yapıyorsan endişelerin tabiiki olacakdır.Alonso açıkdan söylemiş…' Podyum ulaşılamaz uzaklıkda.Üstelik elinizde çabuk hızlanamayan bu araçla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir