Vettel, Gelişen Aracıyla Teselli Buluyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, aracında sorun çıkana kadar arkasındaki grupla arasındaki farkı hep açtı ve baskın bir performans ortaya koydu. Ama güvenlik aracı sonrasında işler tersine döndü ve motoru durdu.

Vettel: “Motor durdu; motor kapandı. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Şu anda sorun ne, bilmiyoruz. Belki Cuma günü Mark’ın (Webber) yaşadığı soruna benzer bir şeydir.”

“Güvenlik aracı açıkçası bizim için ideal olmadı. Yarış dışı kalmamız güvenlik aracına da bağlı olabilir. Üzücü.”

“Lanet olası… Ama şu anda bunu değiştiremezsiniz. O ana kadar çok güçlüydük ve araçta kendimi mutlu hissediyordum.  Tempomuz vardı ve bugün çok ama çok hızlıydık. Şaşırdım; kendimi gerçekten iyi hissediyordum. Ayrıca güvenlik arcı sonrası yeniden başlangıç da iyiydi.”

Red Bull pilotu, yarış dışı kalmasına rağmen aracının gelişmesinden teselli buluyor

Vettel: “Bugün bundan daha iyisini yapamazdık; olay dayanıklılık. Hepimiz sınırlarda çalıştık ve araç da öyle. Elbette üzücü ama o ana kadar her şeyi doğru yaptığımızı düşünüyorum. Mükemmel pitstoplar, mükemmel kalkış, mükemmel yarış. Sanırım herkes neler olduğunu gördü.”

“Olurdu, olabilirdi, olmalıydı…. Ben burada duruyorum; diğerleri yarışmaya devam ediyor. Bu yüzden bugün kazanma şansı yok. Ama bu hafta sonu iyi bir adım atıldı; umarım bu momentumu gelecek yarışa taşıyabiliriz.”


Yorumlar

  1. sebastian vettel iyi yarıştı bugün bi şanssızlık yaşadı ama olsun aracın hızı gayet iyi

  2. hamilton hızlımıydı :), adam ilk bölümde ardındaki grosjean ı resmen durdurdu, vettelden bu kadar fark yemesi redbull un hızından cok ham ın yavaşlığından kaynaklandı, belki farkına varamadınız ama hamilton yarış borunca lotuslar ve ferrariden tempo olarak gerilerdeydi, podyum zordu, maldonado sayesinde yalan oldu

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Aslında bu seneki RedBull geçmiş senelerde ki Ferrari gibi bana göre. Yavaş ve cadde pistlerinde hızlı oluyorlar. Gerçek referans İngiltere olacak net ancak hızlı oldukları da kesin..

  4. motorla alakalı bi ayarmı denediler acaba hani şu diğer haberde yazan ateşleme esiyle ilgili olarak mı çıktı motorun durması!!! Ateşlemeyle ilgili bi sorun yaşadılar belkide dgelecek yarışı beklemek..Birden bu kadar hızlanmalarıda cok enteresan geldi 7 turda 8sn fark attı Vettel cok hızlıydı hgemde çok….

  5. bu yarışta parmak çocuk hegomanyasından bizleri kurtaran herkese sonsuz teşekkürler.

  6. Güvenlik aracı herşeyi değiştirdi. Girmese Vettel çok rahat kazanacaktı. Hamilton'da 2.bölümde sert lastiklerle çok iyi turluyordu. son bölümde boş araçla yumuşakları takıp büyük ihtimalle 2.olacaktı ama pit hatası ve biten lastikler birde Maldonado gibi bir kazması herşeyi mahvetti. Redbull'un bu kadar hızlı olması çok garip şeytanın avukatlığını yapmak istemiyorum ama cidden şu EBD etkisi yaratan güncelleme var mı yok mu merak ettim?

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    olabilir, güvenlik aracı arkasında motor modu ciddi anlamda değişiyor. hatta yanlış bilmiyorsam bazı silindirleri devre dışı bırakıyorlar. bu modların doğru çalışmaması motora ciddi anlamda zarar verebilir, üstelik güvenlik aracı uzun süre pistte kaldı.

  8. Önemli olan sezon sonunda puan tablosunda lider olabilmek. 2010 yılında bir kez bile lider olmadı Vettel ama son yarış da sevinen biz olduk. Bugün hayal kırıklığı yaşayabiliriz ama yeni güncellemeler ile hızımıza hız kattık. Webberi tebrik ederim markalar için çok önemli puanlar aldı Kendisini de ikinci sıraya taşıdı bu sonuç. Bir sonraki yarışı iple çekiyorum.

  9. samet  birol avatarı

    güvenlik aracına bağlıymış hahaha!::D,

  10. Yok o daha belli olmaz birkaç yarış daha geçmesi gerek.Riskte almış olabilirler bakalım

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    yalan değil hiç sevmem kendisini ve çok sevindim kalmasına,8 de 8 olur romain alır diye ama fernando aldı

  12. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    kesinlikleeee 😀

  13. red bull 2010'a geri dönüş yapmış gibi görünüyor. hızlı ama dayanıksız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir