2012 Avrupa GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB8 – Düzenlenmiş Arka Karoser

Red Bull, aerodinamik pakette büyük düzenlemelere giderek Valensiya’ya neredeyse yepyeni bir araçla gitti. Sidepodlarda artık şişe şeklindeki uçlara sahip değil; bunun yerine daha geniş ve alçak bölüm; yani Sauber’in uyarlamasına geri dönülmüş. Daha önemlisi, egzoz eğiminin altındaki tünel çarpıcı bir şekilde değişti. Şimdi iki bölüme ayrılmış daha geniş girişler var (mavi oklar). Bunlardan birisini motor çalıştırma deliğini, ikincisi ise difüzörün merkez bölümünün üstünü besliyor.

 

Red Bull RB8 – Güncellenmiş Arka Süspansiyon

Red Bull’un RB8 aracında bu hafta sonu birçok güncelleme vardı. Bunlardan birisi de ilk kez Montreal’da kullanılan arka süspansiyondaki güncelleme idi. Aero paketin mümkün olduğunca sınırları zorlaması için Adrian Newy, fren kaliperlerini, arka dingilin önünde hafifi açılı halini değiştirip (sol resim, alttaki kırmızı ok), tamamıyla yatay duruma getirdi (sağ resim, alttaki ok). Bu şekilde Newey, alan kazandı ve burada ağırlık merkezini aşağı çekti. Eski çözüme kıyasla (sol resim, üstteki ok) süspansiyon kolunun bağlantı noktası (sağ resim, üstteki ok) şimdi daha yüksek. Bu, yeni bir dikme ile mümkün oldu.

 

Mercedes F1 W03 – Yüksek Yere Basma Kuvvetli Ön Kanat

Mercedes Valensiya’da yine düşük yere basma kuvvetine sahip ön kanat kullandı. Bunda başarılı olmak için takım, basamaklı üst flapı (küçük resim) kaldırdı. F1 W03’de ayrıca geçen hafta sonu, lastiklerle şasi arasındaki kanalda hava akışını daha etkili hale getirme adına yeni ön fren kanalları bulunuyordu.

 


Yorumlar

  1. red bullun getirdiği güncellemeler harika

  2. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Uzun zamandır farklı ön kanatlar kullanıyorlar diye biliyorum ben Lotusta

  3. Resimdeki kanat Grosjean'ın kullandığı. Çember içerisinde gösterilenler ise Raikkonen'inki.

  4. tifoalo HRT avatarı

    hangisinin ki eski ön kanat yada 2 side yeni 2 farklı kanatla mı yarışmışlar

  5. Raikkonen ve Grosjean farklı ön kanatlar kullanmış bu yarışta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir