Renault Grosjean ve Vettel'den Özür Diliyor

yazar:

kategori:

Fransız pilot Grosjean, Renault alternatörü arızalanmadan önce yarışı Fernando Alonso’nun ardından ikinci sırada götürüyordu ve yarışı kazanabileceğine inanıyordu.

Sebastian Vettel ise ilk sırada başladığı yarışa alternatör sorunu ile veda etmek zorunda kalmıştı.

Renault’dan Remi Taffin, durum karşısında “Elimizi uzatıp, hem Red Bull’dan hem de Lotus’tan Sebastian ve Romain’in araçlarındaki sorunlar için özür dilememiz gerekiyor” diyor.

Taffin, “Her ikisi de alternatör problemi yaşadı ancak sanırım nedenleri farklıydı. Sebastian’ın motoru fazla ısındı ve sonunda durdu. Romain’in alternatöründe ise bir nedenle arıza çıktı ve elektrik gücü nedeniyle motor durdu.”

“Elbette bunu derinlemesine araştıracağız. Fabrikada gerekli çalışmaları yapacak, Red Bull ile Lotus’un ve tabii ki diğer partnerlerimizin de bir daha bu sorunu yaşamaması için çalışacağız. Benzer şekilde Heikki’nin KERS sorunu üzerine de inceleme yapacağız. Silverstone’a kadar yapılacak çok iş var. Ama biz güçlü bir ekibiz ve fabrikada kaynaklarımız tam.” diye konuşuyor.

Eski yarış pilotlarından Patrick Tambay, “Gerçekten yazık oldu çünkü galibiyet fırsatı insanın çok sık eline geçmez. Elinizden kaçmasına da izin vermemelisiniz. Bugün Romain fırsatı kaçırdı ama onun hatası değildi. O noktaya kadar yarışı harikaydı. Hamilton’ı geçti. Alonso ile olan mücadelesi de çok akıllıcaydı. Romain için bu yarıştan çıkarılacak oldukça fazla olumlu şey var.”

“Ne yazık ki sıradaki yarış İngiltere’de olduğundan soğuk ve zor olacak. Bu da Romain’in Lotus’una uymuyor. Ancak Budapeşte’de ona yeniden dikkat etmeliyiz.” diyor.

Jaime Alguersuari ise Mundo Deportivo gazetesinde yaptığı yorumda, “Lotus 2012 otomobilinde çok iyi bir tutunma seviyesi olduğunu ve lastik aşınmasını dert etmediğini bir kez daha gösterdi. Hem Grosjean hem Raikkonen sezonu sekizinci galibi olmaya çok yakındı. Artık her şey zaman meselesi.” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

  1. Sen beddua ettikçe Schumacher yarış dışı kalıyor bana kalırsa.

  2. benim gibi düşünen çok arkadaşlarım vardır. aynı pilotu tutmasakta senin gibi beddua etmeyiz.

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Gridin en sevmediğim üç pilotundan ikisi bunlar..Çok sevindim.Umarım her yarış aynısı başlarına gelir.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Lotus'un lastik performansından memnunum lastikleri yeterince olmasada diğerlerinden iyi kullanıyorlar örneğin son turlarda Hamilton Kimi'ye dayanamadı yanından tur bindirir gibi geçti ama tabiki ondan önce çok zorladı.

  5. Motor yetmedi iste ne anlatiyosunuz millete

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bu böyle olmaz ki. Soğuk ve hızlı pistler uymuyor. Arada bir olan yavaş pistlerde hızlı olmak yetmez. Macaristan,Singapur ve Abu Dhabi var dikkat etmemiz gerken lotus için. Sadece yavaş pist olması gerekmiyor, hem yavaş viraj olacak hemde sıcak olacak. Böyle olmazsa lotus orta sıralarda takılıyor.

    İngiltere ve Almanya hem hızlı pistler hem soğuk pistler. Lotus ortalarda gözükmeyecektir.

  7. OLMUYOR OLMUYOR OLMUYOR BİR ŞEYLER EKSİK………………YADA YANLIŞ………….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir