Marko: "Padokta Red Bull'un Hayatı Zorlaştırılıyor"

yazar:

kategori:

Avusturyalı takım, 2010 ve 2011’de art arda iki şampiyonluk aldı; kendileri için yarışa Sebastian Vettel de aynı senelerde mutlu sona ulaştı. Ve Marko’ya göre bu durum, kendilerine karşı yapılan olumsuz hamlelerin kaynağı.

Kaynak Kısıtlama Anlaşması’na uymadıkları yönündeki haberler, teknik konularda sürekli spot ışıklarının altına olmaları ile birlikte Valensiya’da son Avrupa GP’de Helmut Marko, Vettel açık ara lider giderken güvenlik aracının girmesini manidar bulmuştu; kendilerini durdurmak için bunun yapıldığını ima etmişti.

Red Bull Motor Sporları Danışmanı ayrıca, Barselona’da Vettel’in pitten geçme cezası almasına rağmen DRS’si açık olan Michael Schumacher’in Valensiya’da ceza almamasını çifte standart olarak niteledi.

Marko: “Bir yarış hafta sonu sürecini düşününce, söylenen her şey kulağa hoş ve basit geliyor ama aslında durum çok farklı”

“İşin içinde çok fazla politika var. Martin Whitmarsh eğer benim için güzel bir gün dilerse, bu durum beni gerçekten endişelendirir ve neler olduğunu merak ederim.”

Bununla birlikte Marko, Red Bull’un F1 padoğundaki yerinin zor olduğunu da ekledi.

Marko: “Bunun ilk nedeni, bizim bir otomobil veya geleneksel bir yarış aracı üreticisi olmamamız. Daha çok üzeni ise, Ferrari ile beraber, Bernie Ecclestone ile süper bir anlaşmaya vardık; sadece bütçe konusunda değil, aynı zamanda prestij açısından da”

“İşte bu yüzden şu anda hayatımız gerçekten çok zor”


Yorumlar

  1. olur böyle şeyler fazla kafaya takmamak lazım

  2. Bu adamın gaz sıkıntısı var.Biraz yürüyüş yapsın atar sıkıntısını.:))

  3. Yalnızca sarı bayrak bölgesinde yaptıkları kıyaslanıyor. Toplam tur derecesi değil.

  4. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Olur böyle şeyler. Sizin yapacağınız bir şey var 2010-2011 yılında sezon sonunda şampiyonluk. Buna inancım tam.

  5. Youtube videosunu copyright ihlali gerekçesiyle kaldırdılar.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Video link verebilirmsn

  7. Mustafa Sar avatarı

    Yavaşlama olayı bir önceki turda pilotun yaptığı süre ile karşılaştırılması ile sonuca ulaşılmıyor mu

  8. Sarı bayrak kuralı diyor ki yavaşlayacaksın. Schumacher yavaşlamış mı, yavaşlamış. Peki Webber yavaşlamış mı? Hayır.

    Çifte standart uygulandığı doğru. Webber'e ceza verilmeliydi.

  9. Marko paşa çifte standartlardan bahsederken nalıncı keseri gibi hep kendisine yontmuş ama sıradan yarış kazası nedeniyle Schumiye geçen yıl dur kalk cezası verildiğini, aynı şekilde yapılan başka kazalarda uyarı bile verilmediği hatırlamalı.
    2010 da weber oslak zeminde spin atıp duvara durduktan sonra arkadan gelenlerin önünü kesmek ve onlarıda yarış dışı bırakmak istediğinden kasıtlı olarak frene basmamış ve y-arkadan gelen rosberginde yarışını bitirmişti.
    Acaba bu harekete ceza gelmediği zaman marko hangi standartları düşünmüştür?

  10. Marko dayı haklı olabilir. Tepkiler alıyorlar, doğrudur.

    Ama her şeyden önce şu haberdeki resmi bana bir açıklasın. Büyük patronla dağın başı gibi bir yerde konuşurken kafada RB telsizinin ne işi var?

  11. cok iyi hatirliyorum yillar once ayrton senna'yi durdurabilmek icin williams otomatik vites sistemine gectiginde yasalligi tartisiliyordu ayni aciklamalari williams patronundan duyuyorduk. ayrton o yil sampiyonlugu kacirmisti sonraki yil ayrton'un aracida mekanik sisteme gecmisti ama yolunda gitmeyen bir seyler vardi arac sezon basindan beri ayrton'un reflekslerine karsilik veremiyordu .. nereden geldim bu konuya hic bilmiyorum ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir