Mclaren Pit Stop Rekoru İle Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Mclaren pit ekibi Almanya’da Jenson Button’un pit stopu esnasında 2.31 saniyede tüm işlemleri tamamladı. Bu zaman, FIA tarafından 2.4 sn olarak ölçüldü ve en hızlı pit rekoru olarak kayıtlara girdi.

Michael “Hâlâ sorunlar var, pit alanında her takımda olduğu gibi. Bu yüzden hâlâ sorunlu pitler olabilir ancak şu anda gerçekten çok iyi fark var.”

“Şu anda 3.1 saniyelik pit stop yaparsak bu inanılmaz derecede yavaş gelir ancak genel olarak herkesin süresi o şekilde oluyor. Bu yüzden 0.7 – 0.8 sn kaybetme hakları var. En hızlısı olmasa bile yine de rekabetçi oluruz.” 

“Daha yapılacak çok iş var. Bu süreç içerisinde çok fazla insan yer alıyor ve düzelme zamanına da bakmanız gerekiyor. Şu anda saniyelerden çok saliseler söz konusu.”

“İstikrar için buna odaklandık. Pit stop rekoru kırma gibi bir hedefimiz yok. İstikrarlı olmaya çalıştığımız için kendiliğinden oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Kafanızı yormayın bir yarış sonra pit ekibi biconlardan birini takmayı unutur ve böylece eski hallerine geri dönerler…)

  2. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    mclaren yavaş pitlerden dolayı değil, sorunlu pitlerden dolayı yarış kaybetti, arada fark var.ve bu sorunlu pitler ,bence, hızlı olup herkese fark atmanın telaşıyla oldu.

  3. mclarenin çoğu yarışı pitte kaybettiğini üstüne alonsso ve vettelin neredeyse hep birbirlerini pit olaylarıyla geçmeye çalıştığını unuttuktan sonra böyle bir yorum yapılır ancak.
    Ayrıca pit sürelerini hızlandırmak için milyon dolarlar harcanmıyor gördüğün gibi orada insan çalışması ve sadece birkaç parça değişikliği var

  4. Bende fark ettim lastik takılınca piti terk etmesi bir oldu sanki hatta bijonun sıkıldığı bile göremedim. 🙂

  5. Güncellemeleri yapanlar ile piti yapanlar farklı alanlarda pit çalışmaları perşembe ve cuma günleri yapılıyor. Güncellemeler yarış hafta sonlarından çok önce planlanıp yapılıyor.

  6. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    mclaren, elbette hızlı pitler yapmalı.bir takımdaki iş dağılımını aşağı yukarı biliyorum…takımda eksiklik en çok nerde hissediliyorsa yoğunlaşma oraya olmalı..tutup pit ekibinden insanları alıp aracın aero ekibine kayırsınlar demedim herhalde..ama bir takımın toplam enerjisi ve bütçesi var..o bütçeyi, enerjiyi belirli alanlara yönlendirmek takımın elinde olan bir şey..bunca pit stop çalışması için harcanan emek ve para-taktir edersin ki takıma bedavaya mal olan bir rekor değil bu pit rekoru- diğer alanlara yönlendirilirse daha karlı bir iş yapılır diyorum..ben takımı yarış kazanınca-kendisinden beklenen asıl şeyi yapınca – tebrik ederim…

  7. İş işten geçti biraz…

  8. ben anlayamadım yani sana göre mclaren ya pite çalışmalı ya da güncellemelere mi? pite vakit ayırırsa güncelleme yapamaz mı yani? pit ekibi ayrı, güncellemeleri yapanlar ayrı. her alanda maksimum hızla gelişmeye çalışıyorlar ve bir piti tam 2.4 saniyede yaptılar bunu bence eleştirmekten ziyade tebrik etmen gerekir.

  9. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    Bu pit süresi olayını iyice abarttılar..bence taraftarı uyutmaya yönelik bir şey bu..mclaren işini gücünü bırakmış basıl pit stop rekoru kırarım diye uğraşıyor..60 turluk bir yarışta ortalama 3 pit yapıldığını, mclarenin her pitte rakibine 1.5 saniye fark açtığını varsayalım..eder 4.5 saniye..oysa, bununla uğraşacaklarına adamakıllı güncellemeler yapsalar, lastikleri anlamak için harcasalar o enerjilerini..kazanacakları 0.2 saiyelik zaman 60 turda 12 saniye yapar..

  10. bende farkettim sanki lastikler sökülüp takılırken hiçbirşeye bağlı değillermiş gibi, bijon tabancasını bukadar hızlı kullanmak mümkünmü acaba… neyse nazar etmeyelim…

  11. arkadaş bu ne hız? button dada durmadan mekaniker bijonları söktü bile(sağ ön), yeni lastik takıldıktan sonra da sanki bijonla sıkılmamış gibi çıktı pitten 🙂
    sancılı bir süreç oldu ama sonuçta iyi bir şey ortaya çıkardılar. umarım sorun yaşamazlar ilerki yarışlarda.

  12. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kritik anlarda hamiltonun yarış galibiyetini yak ondan sonra 1 sn de değişsen ne olur.

  13. Sam Michael sonunda tutturdu işi. Helal olsun. Uzun süredir pit stoplar üzerinde çalışılmıyordu. Geçen sene Red Bull'un 4 saniyelik pit stoplarına WOW diyorduk.

  14. Cİdden helal olsun. 2.31 sn ne demek ya. Button'ın sol ön lastiği takıldığında Vettel'in sol ön lastiğini daha yeni çıkartıyordu Red Bull mekanikerleri. Geçen haftada 2.6 sn sürmüştü pitlerimiz. Gerçekten harika.

  15. Sezon başında rakiplerimizle beraber girdiğimiz pitlerde onlar çıkıp giderken bizim mekanikerlerin araçla boğuşmasını izliyorduk şuan geldiğimiz nokta gurur verici.
    McLaren in son yarışta göründüğünden çok daha güçlü olduğunu sanıyorum.Araçta büyük güncellemeler yapıldı değişken koşullar yüzünden çok fazla test edilemediğini o yüzden önümüzdeki yarışlarda aracımızın daha da güçleneceğini düşünüyorum.Rakiplerimizde boş durmayacaktır ama kısa vadede fark yaratabiliriz.

  16. DreamOfWinD  avatarı

    vettelin pit stopu geçen seneki ferrari gibi kalıyor valla bunun yanında :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir