Whiting: "Vettel'e Verilen Ceza Çok Ağırdı"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, yarışın son turlarında Button’ı geçerken pist dışını kullandığı ve avantaj sağladığı gerekçesi komiserler tarafından 20 saniye ile cezalandırıldı. Vettel bunun ardından podyumun ikinci basamağından 5.’liğe kadar geriledi.

Charli Whiting: “Ceza çok ağır.”

“Ne yazık ki şu anda bundan başka bir seçeneğimiz yoktu.”

Daha önceden de haberlerde verildiği üzere FIA, cezalarda yeni bir sisteme gitmeye hazırlanıyor. Yönetim kurulu bu şekilde yeni teknoloji sayesinde bir pilotu örneğin 5 saniye yavaşlatabilecek.

Auto Motor und Sport: “Her bir teknik ayrıntı üzerine çalışmalar hâlâ devam ediyor.”

 


Yorumlar

“Whiting: "Vettel'e Verilen Ceza Çok Ağırdı"” için 38 yanıt

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    firefox'da ana sayfa açılmıyor bu arada.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın keyser ben maldonadonun cezasını unutmuşum.Vettel bu sayede 1 sıra kazanmış ve 9.başlamıştı.O şikanı kesmesi hem kendisine yer kazandırdı hem de muhtemel bir temasdan kurtadı.Aksi halde orada kobanın yerinde vettel olacaktı.Zaten yarış içinde de birkaç kere nouvelle şikanını düzledi.24.turda çok açık düz geçti.
    İlk virajda şikan kesmeyip raikkonenin arkasında kalsaydı çok zaman kaybedecekti.Çünkü o anlarda raikkonen treni oluşmaya başlamıştı.20 turda vettel raikkonene 9 saniye fark attı.Arkasında kalsaydı atabilir miydi?Vettel ilk virajdan 6. olarak sağ salim çıkmasaydı hem rainin arkasında kalacaktı hem de ileride hamiltonun kılpayı önünde olamayacaktı.Yani senin anlayacağın o şikan vettele monako gibi bir yerde adeta hayat verdi…

  3. araç geçiyor çarpıyor idiot…

    turu geri alan pilot aptal..

    yarış dışı kalıyor komplo..

    ama kendisi dışarıdan öndekini geçiyor

    ismi siz bulun

    bence ağlak bebek tam isabet.

    tebrikler kartikeyan

  4. Henry Crazy avatarı

    10 yıl sonra görüşürüz Redbull büyük mü yoksa jenarasyonu mu sadece çok iyi.1994 1995 sezonlarını domine eden Benetton nerede şimdi. Ferrari fanları takımını 10. olsa da sonuncu olsa da hep destekler.Sizin gibi şampiyon oluyor diye 4 yıl önceki adı duyulmamış bir takımı desteklemezler.

  5. Arkadaşım şikan kesmekle pist dışına çıkmak nerde bir olmuş? Ogün orda verilen ceza haklıydı bu cceza da haklı yönetmeliklere göre biz sanki haksız mı dedik de hemen gidip savunma moduna geçiyosunuz. Site Formula 1 değil ferrari- alonso avukatlık sitesi sanki adamlar utanmasa tapacaklar ki ben artik supheleniyorum var yani bu adama tapanlariniz. şikan keserek avantaj kazanırsın ama pist o virajda pist dışına çıkan pilot kirli taraftan ötürü zaman kaybeder he vettel kaybetmedi ama bu Button'un lastik durumuyla alakalıydı. Istediğinizi düşünün kural sonuna kadar uygulandı ancak hakemlerin oradaki o durumu zaten fırsat olarak gördüğü belli malum haftasonu karışıktı. Eger hakemler her yarışta bu şekilde kuralları sonuna kadar uygulasa tamam derim ama buna benzemez neler oluyorken gidip bu cezayı şıkan kesmekle karşılaştırmak arasında fark var. O yarışı ancak avustralya da button un massa yi geçişiyle kıyaslayabiliriz. Ama konu RBR olunca 2000' lere hatta 90'lara 80'lere gidip örnek vermek mümkündür kuralla ilgili

  6. keyser soze avatarı

    @nebuchadnezzar.tamam birisini elestirirsiniz anlarım.ama bunu yaparken isi iyice abartacağım diye yalan yanlıs bilgiler vermenin nedenini anlamıyorum.monacoda vettel 9.baslamıstı ve ilk virajdan sonra 6.sıradaydı.yani 3 sıra kazanmıs.zaten bunların 2si temas yasamıs olan grosjean ve schumiydi.sadece raikkonene karsı avantaj saglamıstı ki yanlıs hatırlamıyorsam zaten raikkonene karsı ilk viraja daha avantajlı giriyordu.temastan kacınmak icin de bircok pilotun yaptıgı gibi sikanı kesmek zorunda kaldı.zaten sikanı kesen pilotlara incelemeye alındı ve hicbirine ceza cıkmadı.

  7. Oğlum vettel bunlar seni asacaklar:))))

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    motor haritasına saysınlar

  9. adı üzerinde zaten CEZA; caydırıcı olmak zorundaki bir daha teşebbüs etmesin, yoksa diyelim button u geçtin 5 sn kazandın al sana 5 sn yavaşlatma aldın eski yerine döndün, ne anlamı olduki, nasılsa en kötü ihtimalle aynı yerine dönecen bu durumda herkez ihlal yapar sürekli, ceza dediğin acıtacak ki bir daha aklından bile geçirmesin

  10. sen benimsin avatarı

    yeni teknoloji güzel fikir ama bunun getireceği olumsuzlukları da düşünmek lazım. örn; yarış anında 5 sn yavaşlatmak. eğer bir grup oluştuysa 5 sn yavaşlatmak güvenliği tehlikeye atmak olacakki bunu kimse istemez. zaten diğer türlü yavaşlatsa nolur yavaşlatmasa nolur.

  11. mevcut kurallarda daha düşük ceza olmadığından bunu vermek zorunda kalmışlar. illegal araç konusunda haklısın ama bu vettelin suçu değil, takımın ayıbı. vettelin klasik kusuru çenesinin düşük olması burada.

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel'e verilen ceza başka bir pilota verilse bende çok ağır bulurdum.Ama Red Bull'a ve Vettel'e müstahaktır bu.İllegal bir araçla böyle başarı elde etmektense ben etmemeyi tercih ederim.Burda yarış direktörleride Red Bull illegal olduğu için cezayı ağır tutmuş olabilir.Bununda etkisi çoktur.Ama dediğim gibi bu şartlar altında onlara müstahaktır bu.

  13. işte meşrubatçı zihniyeti hile hurda pozisyonu kap sonra ceza ile geri ver..

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Whiting monako da grosjeanın sebep olduğu kaosta ilk virajı tamamen pit yolundan kesip 4 sıra birden kazanan da vetteldi.Button dahi temaslardan kaçmak için kendini dışarılara atıp sıralar kaybetmişti de gözü açık vettel haksız yere 4 sıra kazanmıştı..Monako gibi bir yerde doğrusu pek ziyade bir ödül olmuştu..

  15. aslinda redbull butun hafta sonundan men edilmeliydi.. yine 5. olduguna sukretsin vettel…

  16. futbol takiminin olmasiyla formula1 de buyuklugu kiyaslayamazsiniz malesef.

  17. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Vettel takimi tarafindan uyarilip yerini Button'a geri verseydi ceza almayacakti, takimin bu durumda sorumlulugu daha fazla. Surucu yaris esnasinda farkinda varmayabilir, ancak takim cok net bir sekilde gecisi gormus olmali.

    Avantaj elde edip, bu avantaji geri vermiyorsaniz cezasina katlanirsiniz.

  18. Schumacher- avatarı

    Uzaktan 5sn elektronik olarak yavaşlatma çıkarsa F1 bitmiştir bizim burada bir karting salonu yapıyor onu birdaha gitmedim.

  19. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Sikan kesme ile disaridan gecmeyi ayri durumlar olarak mi ele aliyorsun? 🙂
    Ikisi de haksiz avantaj elde etme durumudur, bu yuzden ceza alir ve aralarinda fark yoktur.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şikan kesme diyorsunda, benim gözlemledim kubicanın alonosyu dışarı doğru süpürmesi olmuştu. Hatta ferrari şikayette bulunmuştu. zaten kubi de yarış dışı kalmıştı. Dolayısı ile yeri geri verme söz konusu değildi.

    Şimdi gelelim bu mevzuya. Nasıl ki SPA da ilk virajı dıştan alıp momentum kazanana ceza var ise vettelin olayı da aynısıdır bu kadar basit. Ceza doğrudur. Baktın dışarı taşıyorsun bekleyceksin diğeri geçecek. Öyle dıştan gaza basıp yallah yapmayacaksın.

  21. Henry Crazy avatarı

    Newey gidince muhtemelen Redbull'da yerine döner.7.lik 6.lık mücadelesi veren bir takım olur.Horner'ında iyi menajer olduğunu kabul edelim.Takımı iyi idare ediyor.Ben şahsen Dominic'e tercih ederim.

  22. Bu kuralda da bir grilik aramışlar ceza vermemek için ama bulamamışlar onu demeye getiriyor

  23. Henry Crazy avatarı

    Red Bull'u herkes niye korumaya çalışıyor? Güç desen Mclaren Williams Ferrari'den çekinmelisin.
    Renault da bu spor için önemli Redbull'un bu kadar neyi önemli bir içecek markası sonuçta garip Redbull'un korunması.

  24. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Adamlar İllegal Araçla Yarışıyor. Hiç Puan Almamaları Gerekiyordu. Az Bile 🙂

  25. ona şüphe yok zaten. o yüzden pek hakkı yenmiş gibi hissetmiyorum.

  26. ya aslında arkadaşlar belirtmişler..bazı şeyleri ayırmamız gerekiyo..ilk gün geçişin kurallar dahilinde olmadığını belirtmekle uğraşırken esasında cezanın ağırlığını tartışmayı unuttuk..Vettel'in geçişi kural dışıydı..belkide yapabileceği başka bişe yoktu..bazı durumlarla başa çıkamayacak kadar toy bir delikanlı belki hala..ama bu cezayı haketmedi..günah çıkarıyorum kendi adıma:(

  27. Alonso Kubica olayı bambaşka aç izle orada şikan kesme durumu var he Vettel'in yaptığına lafım yokta aradaki farkı belirtmek istedim. Şikan kesmeyle bunu bir tutmamak gerekir hata hatadır ama arada fark var yani

  28. Ceza hareketine göre ağırdı ama etrafa salyalarını saçarak aptalca hıyar idiot şeklindeki hakaretleri için çok hafif !

  29. Bir yazı gönderdim ama çıkmadı??

  30. normal şartlar altında böle bi geçiş yaptığında yerini vermezse pitten geçme cezası gelmio mu ? evet gelio yarış bitmiş pitten geçiremicekelrine göre 20 sn cezası verdiler neyin tantanası anlamıyorum

  31. Anlayamıyorum… Bu ceza Hamilton,ALonso,Maldonado,Button,Webber yada Massa… vss verilince bir ceza oluyorda Vettel e verilince mi görevinin üzerinde bir hukuk oluyor.O zaman ALonso ya KUbica ile olan mücadelesinde kaybettiği puanları verinde 2010 şampiyonluğunun puan hesaplamasını ona göre yapın. Bir pite girip çıkma kaç saniyedir?? pitden geçme cezası 20 saniyeden az olabilir ama cezasını almışdır o kadar.Hamiltonla çarpışan Maldonadoya öyle bir cezayı nasıl verdiler?? Göz göre göre çarpmadıysanız ve ileri gitmenin münasebeti nedir?? SPA da Barichello hızını alamadı(yağışda) ve ALonsoya bodoslama çarptı… cezamı verdiler??Ceza verilmişdir ve bitmişdir… kimse artık sulandırmasın… Çin 2010 da erken kalkış diyte BUtton ın şikayetine parmak kaldırıp ALonsoya geç pitden dediğinizde ceza çok ağır değilmiydi?2010 şampiyonluğu kaç puanla kaçtı?? Kİmin karın ağrısı var??

  32. newey bunlara yeni tasarladğı bi yazılım falanmı yüklemiş ne yapmış bunlarada kontrol sistemi güncellemesi yapmış galiba hiç bişeyden taviz vermeyen charliyi bile avuçtarına almışlar ne redbull muş be

  33. ne teknolojisi be sürene 5 saniye ekliyoruz demek çokmu zor hani artık f1 çok para harcamıycaktı testleri o zaman niye kaldırdınız f-duct drs çift katmanlı difüzör çekiş kontrol motor haritalama çok mu ucuz onun arge süreci bile sezon içi testlerinden daha çok maliyetli neden kaldırdığınız belli mclaren ve ferrari dominasyonunu yıkmak için 4 senedirde gayet iyi işliyo iyimi oldu hayır sporun ruhunu zedeledi şu yeni motorlar gelsin curcuna o zaman kopcak zaten neymiş çevre kirleniyo sadece 24 tane f1 arabasının 2 saat çıkardığı gazmı kirletiyo bu dünyayı o motorları geliştirmek dünya para testler mi batıyo bari bu tutumunuzu destekler şeyler yapsanız çok para harcanıyo diyosunuz bütün icatlarada okey veriyonuz herkes redbull kölesi olmuş o çekiş kontrol sistemi için ne para gider biliyomusunuz redbull ne isterse o devam edin kuralları redbull yazar bizde uyarız altı üstü 2 senede adam olmuş bi takım çok yazık çok güzel bütçe küçültüyosunuz oda zaten redbulun icatlarına gidiyo 🙂

  34. DreamOfWinD  avatarı

    Fia sanki Rb ye çalışıyor artık ya.

  35. Bence hakemler resmen fırsatçılık yaptı. Malum şu legal illegal muhabbetinden sonra bir şekilde ceza vermeleri gerekiyordu kamuoyu vicdanı için Vettel'de bu şansı kendi elleriyle verdi. Ceza ağır ama millet bunu bile hafif buldu baksanıza…

  36. the huntsman  avatarı

    Mantıklı..

  37. Bence de hareketine göre ağırdı. Button'ın arkasına düşürecek şekilde ceza vermeleri yeterliydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir