Macaristan GP'de DRS Alanı Değişmedi

yazar:

kategori:

Buna göre DRS alanı, pistin son virajı olan 14. virajın apeksinden 70 metre sonra başlayacak; dolayısıyla pilotlar arka kanatlarını düzlük boyunca kullanabilecek ve ilk virajdaki frenleme bölgesinde sistemi kapatacak.

Alan öncesinde iki araç arasındaki zaman farkı, 14. viraj öncesindeki noktada yapılacak.

Hungaroring, geçiş için pek ideal bir pist değil ama 2011 yarışında 56 geçiş görüldü. Bu sayı 2010’da 8, 2009’da sadece 7 idi.

 


Yorumlar

  1. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Eski aero paketlere DRS.. Hımmm.. Kimbilir belki de iyi olurdu…
    Şahsi düşüncem; geçişler yine de yapay olurdu.
    Tabi şu anki araçlara tercih ederdim.

  2. evet dediginiz gibi bu durumu degistirmek icin arabalar bu kadar cirkinlesti aslinda on kanat genisleyip alcaldi arka kanat yukseldi ve daraldi.. aslinda eski sistem aero paketlere gecisi kolaylastirmak icin drs getirilseydi daha guzel olurdu..

  3. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Aslında dediğiniz olay araçların aero parçalarının yoğunluğundan dolayı birbirlerini yakından takip edememeleriyle ilgiliydi.
    Aero parçaların yoğunluğundan dolayı hava koridorunda racı yolda tutmak hayli zor oluyordu. Bu sıkıntılar da tahmin edebileceğiniz gibi en çok 2008 sezonunda yaşanmıştı. Belki de bu gün durum farklı olaiblirdi.
    Tabi yakın takip için tek neden bu değil. Aracın aero yapısından pistin yapısına kadar bir çok değişken durumun etkisinde geröekleşiyor herşey.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    DRS varken pirellinin bu tarz lastiklerine gerek yok. her türlü geçişe yardımcı oluyor zaten.

  5. millet ne kadar drs ye saydirsa da bence fena bi sistem degil onceden birisi onundekinden hizli da olsa farki 0.6 sn ye indirdikten sonra daha fazla dusuremiyodu yalnizca farki koruyup ondekini hata yaptirmaya calisiyodu pilotlar.. bu sistem ara sira boyle durumlarda ise yariyo ve guzel oluyo bence…

  6. Ferrari%100 avatarı

    Pirelli ve DRS baya geçişleri arttırmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir