Perez: "Lastik Aşınma Sorunlarımız Var"

yazar:

kategori:

Perez Kanada’da  tek pit stop ile podyuma çıkmayı başarmış, geçen hafta sonu ise Mercedes ve Force India’ya göre tek pit stop az yaparak 6. olmayı başarmıştı.

Perez “Geçen seneki gibi büyük avantajımız yok. Diğerleri kadar fazla aşınma sorunları yaşıyoruz. Hockenheim’da 3 pit stop yapanların son bölümde daha iyi olmak için bunu yaptığını düşünüyorum. Aşınma açısından diğerlerinden çok daha iyi durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Aşınma konusunda sorun yaşadığımızı düşünüyorum. Bu konu çalıştığımız bir şey.” 

“Aşırı sıcak olduğunda çok fazla bozulma lastik bozulma sorunu yaşıyoruz. Sıcaklıklar burada çok aşırı olabilir ancak diğer taraftan Pirelli lastikler açısından orta sert ve yumuşaklarla geldi bu yüzden sorun olmayabilir. Büyük sorun yaşadığımız Bahreyn’den beri çok sıkı çalıştık ve bazı fikirlerimiz var. Burada iyi olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Almanya’da sıralamalarda üst pozisyonlarda olsaydı neler yapabileceğinin sorulması üzerine Perez “Galibiyet mücadelesi verebilirdik. Galibiyet olmasa bile podyum mücadelesinde olabilirdik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Henry Crazy avatarı

    Bu adam Alonso Hamilton 'dan sonra pistteki en iyi pilot.Vettel kadar şansı yok sadece.

  2. Kesin kesin. Adamlar Bridgestone lastiği kullanıyorlar sanmıştım başlarda.

    Ama taktikleri o:
    – Lastikleri idareli kullan,
    – lastikler bitince de hemen pite girme,
    – geçilirken diğerlerini birkaç saniye yavaşlat,
    – en sonuncuya geçilince pite gir, nispeten iyi yerde çık.

  3. Ramazan idare etmek lazım…

  4. Perez`in basina gunes gecti galiba 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir