Massa: "Rekabetçi Bir Araç Bulamazsam F1'den Ayrılırım"

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücünün Ferrari’deki ve Formula 1’deki geleceği şüphe altında. Massa’nın gelecek sene için bir anlaşması bulunmuyor ve Ferrari’nin başka sürücülerle görüşme yaptığı biliniyor.

Massa “F1’de kalmak istiyorum ancak sırf F1’de olmak için kalmak istemiyorum, yarışmak istiyorum.”

“Yarışlardan keyif alıyorum. Ferrari’de kalma şansım olmazsa o zaman bir yön bulmaya çalışacağım.”

“İyi bir yön bulamazsam, sadece küçük takımlar mümkün olursa onlarla ilgilenmeyeceğim.” dedi.

Sezona zor bir başlangıç yapan ancak bir süredir performans olarak yükselişe geçen Massa, iyi sonuçlar almak için temiz yarışlar geçirmesi gerektiğini söylüyor.

Massa “Temiz bir yarış geçirerek Alonso’ya yardımcı olabilirim. Temiz bir yarış geçirmenin sadece ona değil bana ve takıma yardımcı olacağını düşünüyorum. Olması gereken şey bu. Son yarışta performansım iyiydi.”

“Ne yazık ki Almanya’da sıralamalarda 2. seansta hemen iyi bir tur atamadım ve ardından çok yağmur olduğu için tur zamanımı geliştiremedim. Ancak kazadan sonra bile yarışta performansım çok iyiydi. Ancak sonuç olarak temiz bir yarış geçirmek önemli olan.” dedi.

Massa, sezonun geride kalan yarışlarında Alonso’ya yardımcı olmaya hazır olduğunu yineledi.

Massa “Şampiyonada şansım kalmadı. Şampiyonanın tamamen dışında kaldım ve Fernando iyi farkla önde. Daha çok yarış var ancak farkı çok iyi ve sürekli önde olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım ve kazanmaya çalışacağım ancak bunun yanında Fernando’ya mümkün olduğu kadar yardımcı olmaya çalışacağım.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa: "Rekabetçi Bir Araç Bulamazsam F1'den Ayrılırım"” için 27 yanıt

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Hersey kendi Felipe'nin kendi ellerinde, kullandigi arac artik oldukca rekebetci.

    Durust olmak gerekirse Fernando varken artik Ferrari'de sampiyonluk yasama sansi yok. Ancak her yarisci sampiyon olacak diye bir kural da yok, Felipe yarismak yani rekabet etmek istedigini soyluyor. Bunu yapabildigi surece de Ferrari'de kalabilir, bu durumdan hem biz hem kendisi keyif alabilir.

    Ben performansini yukseltip kalmasini umut ediyorum.

  2. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Bilen biliyor.

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Massa yeteneksiz değil, ama tembel. Alonso aracın geliştirilmesi için çok uğraşıyor, haliyle de kendine göre geliştiriyor aracı. Massa da kendi tarzına uygun olmayan Alonso tarzı araç ile sürmeye çalışıyor. Alonso öncesi dönemde takımda 2 tembel sürücü vardı (Massa ve Raikonen) onun için 2008 ve 2009'da Raikonen'e üstünlük sağladı. Kötü sürücü değil, 2008 yılında çok şanssızlıklar yaşadı. Benzin hortumunu sökmeden piste yolladılar birinci gittiği yarışta sonuncu oldu (2008 Singapur), Uzak ara birinci giderken motoru bitti (Macaristan 2008) sonunda 20 puan farkla şampiyon olacağına 1 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı. İnşallah bir gün -en azından o zamanlar- hak ettiği şampiyonluğu alır…

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bir Türlü Şansı Tutmadı Kırmızıların İçinde.

    Son Virajda Kaybedilen Şampiyonluk, Kazası, Alonso Karşısındaki Performansı.

    Ferrari'den Ayrılması Şart Artık. Umarım İstediği Gibi Bir Koltuk Bulur

  5. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ferrari'deki çaylak sezonu, orası hatalı olmuş.

  6. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Raikonen ile birlikte yarışırken rakamlarını belirteyim; -Raikonen'e 2007'de açık bir şekilde mağlup olmadı.Son 4 yarışa kadar Raikonen ile başa başlardı.Ancak Rai son 4 yarışta 3gal 1 3.lük alarak sezonu kapadı.-

    Sıralama Turları Savaşı: 25-19 Massa
    Pole Kazanma: 12-5 Massa
    Yarış Savaşı: 23-21 Massa
    Yarış Galibiyeti: 9-8 Massa

    Ayrıca 2006 çaylak sezonunda da kötü performans ortaya koymadı.Schumacher'in yanına geliyorsunuz, ilk sezonunuz ve Ferrari gibi bir takımdasınız.Bu şartlar altında 2 yarış galibiyeti, 3 pole pozisyonu, 7 podyum hiçte kötü değildir.

    Dediğiniz gibi ne olduysa 2010 sezonun ilk yarısıdan sonra oldu.

  7. Felipe Massa, Hamilton, Alonso, Raikkonen, Schumacher gibi aracın suyunu sıkan aracın performansının da ötesine geçebilecek bir pilot değil. Aracın limitleri dahilinde sürüş yapan araç ne kadar hızlı olursa o kadar hızlı olan bir pilot(son yılları saymazsak). Lakin 2006 yılından beri(rekabetçi araca geçiş yaptığı sezon) 2008 yılını çıkartın akılda kalan pek bir başarısı yok. 2006 yılında Schumacher'in en formda zamanlarından birisiydi geride kalsa bile sorun olmazdı ki olmadı. 2007 yılında Raikkonen'e açık şekilde mağlup oldu 2008 yılında en iyi senesiydi ama daha hızlı bir araçla bile şampiyon olamadı. 2009 yılının ilk yarısı iyiydi ama aracın performansının ötesine geçemedi. 2010'da ilk yarıda iyiydi sonra düşüşe geçti 2011'de en kötü sezonunu yaşadı podyumu çıkamadı hatta 5.likten öteye geçemedi. Ama Ferrari'den ayrılırsa da koltuksuz kalmaz.

  8. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bir kaç arkadas olarak temınımız tabıkı eskı performansına dönmendır, fakat gördugum uzre sahsen dogru dusunmussun daha zayıf takımlarda yarısıp kaybolup gıdecegıne hıc olmazsa Ferrarıde bıraktım diyebılmıs olman daha ıyıdır, Örnek olarak Barıcello gıbı uzun seneler yarısmayı dusunursen ki barıcello ego su olmayan bır pılot olarak cıdden yarısma tutkusu ıcın senelerce baska takımlarda yarısmısdır, sende bu duygu bu acıklamayı yaptıgına göre zaten kaybolmus Ferrarıde bırakman nokta atısı olur.

  9. Ferrari%100 avatarı

    Bu yarışta patlama yapman şart (podyum)

  10. Schumacher ayrılacaksa yerine massanın gelmesini isterim.Ben massanın hala iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum.Alonsonun gölgesinde kalıyor.Mercedes onun için en doğru adres olur

  11. Henry Crazy avatarı

    Ama çalışanlar görevini tam olarak yerine getirmiyorlar. 🙂

  12. Henry Crazy avatarı

    2003'te test pilotuydu yanlış yazmışım.

  13. Henry Crazy avatarı

    2006 öncesi kendisi zaten hiç iyi değildi.2005'te ferraride test pilotluğu yaparken Schumi'nin katkılarıyla biraz pilot oldu.Yoksa şimdiki Maldonado'dan beterdi.Yarış dışı kalıp duruyordu.O yüzden değerlendirme yaparken Ferrari'yi göz önüne aldım.Sauber'i değil.Zaten o zamanki sauber şimdiki gibi iyi değildi hatırlarsan.Minardi gibiydi.

  14. 2006 öncesi rekabetçi değildi araçları ama o zaman kendi kötüydü.Maldonado'dan beterdi.

  15. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    azcık azıcık iyileşsen şöyle yarış başına puan alsan, alonso'nun rakipleriyle mücadele etsen, zorlayıp podyuma çıksan (ki bunların olması zor bi olay) 2013'te maranello'dasın 🙂

  16. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sen bu sezon temiz bir yarış geçirip podyuma çık 2 kere 2013 cepte demektir,Şansın varsa olur ama şans senden uzaksa o zaman kaderine küsüceksin adamım Luca seni destekliyor sadece 1 2 güzel yarışla her şey değişebilir,2013 için Bir aday olacaksa Di Resta gelebilir Yada suprizlerde olabilir bilemeyiz ama senin takımda kalmanı istiyoruz çünkü hala iyi yarışlar çıkartacağını biliyoruz tek yapman gereken yarışlarda Alonso kadar maximum çıkarman ve risk alman ingilterede süperdin aynen o şekilde devam edersen 2013 de devam etme şansın var.

  17. Nereye gidersen git, hangi takımda olursan ol. Hep arkandayız!

  18. 2005 ve öncesinde hangi aracı rekabetçiydi ben de bunu anlamadım

  19. Henry Crazy avatarı

    Kariyerinde 2009 ve 2011 dışında hep rekabetçi olan araçlarla yarıştı.Ama bu saaten sonra Bariicello gibi sıradan bir takıma gidip en azından iyi maaşlar alırsın.Kafan rahat olur.ama bu saatten sonra podyum bile artık beklemiyorum massa'dan

  20. herkes patron olamaz. bir patronun altında çalışanlar da olacak elbet. maaş iyiyse sorun yok 😉

  21. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    O zaman neden Vettel'in FRR'ye geçmesi için sürekli dua ediyorsun ?

  22. Yıllardır gridin en hızlı araçlarından birini sürdüğün halde galibiyetler ve şampionluklarla anılan bir pilot olamadın.Performansını yükseltmek yerine düşürdün.Şu geldiğin noktada zaten başka bir takımda öne çıkamayacağını ve ferrari nin seni göndermekle doğru kararı verdiğini ispatlayacağını biliyorsun.Senin için son çare ferrari de alonso yancılığına devam etmek ya da f1 den gitmek.O yüzden doğru yoldasın bu tür yardımsever açıklamalara devam et belki alonsonun gözüne girersin.

  23. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    hayatı boyunca şampiyonluk mücadelesi vermiş gibi saçmalıyor.

  24. aslında tekrar rekabetçi olabilmesi için takımını değiştirip temiz bi başlangıç yapması lazım massanın. alonso gibi psikolojik açıdan onu bitirmeyen bir takım arkadaşı lazım massaya yeni başlangıcında. ve eşit pilot statüsü. ancak o zaman yeniden toplayabilir.

    ferrari defterini kendisinin kapatması gerekirken hala ısrar ediyor. kendini toplasanda alonsoyu yenemeyeceksin, 1. pilot veya eşit statü alamayacaksın asla. ayrıl git işte..

  25. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    massayı alonsodan daha çok seviyorum inşallah daha iyisini yaparsın massa.

  26. ikinci pilot olmayı kabul eden bir pilot yarışmasın daha iyi ! massa bırak artık sen en iyisi…

  27. Ömer_Massa avatarı

    ah be felipe.en az senin kadar biz taraftarlarının da canını sıkıyor bu belirsizlik.inşallah sürekli podyumlar gelmeye başlar da Fernando'ya yardımın dokunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir