Kanada Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyası önümüzdeki hafta sonu Kanada’da gösterisine devam edecek. Bu pist geleneksel olarak Williams takımına iyi geliyor. Wiliams, burada 7 zafer aldı, 9 galibiyetli Ferrari’nin arkasında ikinci sırada. Bunun yanı sıra 7 en hızlı tur ve 9 sıralama birinciliği bulunuyor. Nico Rosberg, Monako’daki kazanın ardından sorunsuz bir şekilde direksiyona geçebilecek ve Kazuki Nakajima, takımın puan mücadelesine yardımda bulunacak.

Nico Rosberg: "Monako benim için zor bir yarıştı ve bütün hafta boyunca rekabetçi iken gerçek bir utançtı. Yarışın başlarındaki iki kazanın ardından ritmi tutturduğumu düşündüm ama Tabac’tan sonra yüzme havuzuna gelirken aracın arkası birden kaydı, muhtemelen bir su bir yolu nedeniyle, ve Armco’da son buldum. Doktorların muayenelerinin ardından tedbir kapsamında bazı rutin kontroller için hastaneye gitmeye karar verdim. Şükür ki temiz çıktı. Bu yüzden Pazar akşamı taburcu edildim. Bir kaç günlük dinlenmenin ardından Kanada için hazırlıklarda normal antrenmanlarıma devam ettim"

"Zaman farkına alışmak ve şehri görmek için Kanada’ya bir kaçönce gidiyorum. Bir çok güzel bar, restoran ve kulüp var. Alış veriş yapmak için bazı iyi yerler de bulunuyor. Şehrin etrafında da güzel yerler var, özellikle de günlük koşum için gittiğim dağların yakınları. Yerliler gerçekten Formula1’in arkasında duruyor. Ayrıca babamın orada yarıştığı zamanları hatırlamaları nedeniyle bana oldukça destekçiler. AT&T Williams’ın, Gilles Villeneuve’de güçlü bir tarihi var ve orada geleneksel larak hızlı, bu da bana güven aşılıyor ve Montreal’i olumlu beklentilerle gitmeme izin verior. Araca geri dönmeyi dört gözle bekliyorum. Çünkü, Monako’da gösterdiğimiz hız çok cesaret vericiydi ve pist de araca uyuyor"

Kazuki Nakajima: "Kuzey Amerika’da sadece ir defa bulundum, oda geçen sene Cuma sabahı antrenman seansında sürmek için oraya gittiğimde. Bu nedenle pistle ilgili biraz tecrübem var ama bu sefer, oradaki ilk tam hafta sonum olacak. Pist, duvarları ve yüksek körbleri ile çok meydan okuyucu. Kolay bir pist değil ama sürmesi keyifli olmalı. Montreal başlı başına harika bir şehir. Gerçekten resim konusu olmaya değer bir yer ve geçen sene oradaki zamanımdan keyif almıştım. Bu yüzden oraya tekrar gitmeyi dört gözle bekliyorum. Kanada’ya gitmeden önce etrafa bakmak ve biraz antrenman yapmak için New York’a bir haftalığına geçeceğim"

Sam Michael, Teknik Sorumlu: "Montréal, dima iyi yarışlar çıkarır, temel olarak nedeni araçlar duvarlara çok yakın gider. Bu yüzden güvenlik aracının çıkması için normalden fazla fırsat var. Takvimdeki bir kaç cadde pistinden biri olarak tutunma, hafta sonu içerisinden önemli ölçüde değişiyor. Bu yüzden takımlar, devamlı olarak mükemmel ayarların peşinden koşuyor."

"Piste uzun düzlükler egemen. Bu yüzden arka kanat seviyesi, aracın optimum aerodinamik hassasiyetinde gitmesi için normalden daha düşük olması gerekiyor. Uzun düzlükler, yüksek azami hızı talep ediyor ama yavaş virajlarla bütünleşince Montreal pisti, frenler üzerine en zor yer. Bu yüzden onların aşınmalarını gözlemlemek zorundayız. Çoğu takım Kanada’da 1 veya 2 pit stratejisi ile yarışacak. Hedefimiz, açıkçası puan toplamak, bu şekilde de Monako’da geçen yarışta gösterdiğimiz rekabetçiliği yukarı götürmeyi göz önüne alabilmeliyiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir