Kanada Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, takım Monaco’da bir fırsatın kaçtığından bahsetti. Yarış hakkında düşüncelerin neler?

Fernando Alonso: Normal şartlarda başarabileceklerimizi de başaramadık, bu yüzden üzücüydü. Şampiyonluk için mücadele etmediğimiz için şansımızı denedik ve bazı riskler aldık ancak bunlar işe yaramadı. Ancak bu hafta sonu çok zor olan Montreal’de neler başarabileceğimizi görmek için araca oturmaya sabırsızlanıyorum.

Kanada takımlar için popüler bir pist. Sevdiğin bir pist mi?

F.A: Evet. Kanada’da genel olarak iyi atmosfer oluyor. Tüm şehir yarışa dahil oluyor ve Kanadalıların özellikle F1 olmak üzere tüm motor sporlarını sevdikleri açık. Bu da yarışı daha eğlenceli yapıyor. Burada 2006’da kazandım bu yüzden bazı iyi anılarım var ve bu sene de ilginç bir yarış olacağına eminim.

Montreal, frenler üzerinde zorlayan bir pist. Bu aracını ayarlamaya başladığında odaklanacağın nokta mı?

F.A: Kesinlikle. Fren soğutmaya özel önem vereceğiz ve frenleri yarış içerisinde kontrol etmek önemli olacak. Ancak bu konuda endişelenmiyorum ve bunun için cuma günü çalışacağız. Genel olarak R28’in iyi çalışması lazım.

Kanada’da düşük downforce gerekli. Aracın bu ayarlarda iyi kontrol edileceğini düşünüyor musun?

F.A: Takım bu yarış için haftalar öncesinden beri çalıştığı için, Paul Richard testi dahil,  aracın çalışmaması için bir neden yok. Son zamanlarda bazı iyi gelişimler gösterdik ve mümkün olduğu kadar gelişim göstermeye çalışıyoruz. İspanya’dan bu yana performansımız iyi ve Kanada’da da iyi olmalı. Bunu başarmak için her şeyi yapmaua çalışacağız.

Nelsinho Piquet

Nelson, Formula 1’deki ilk sezonunun 3’te 1’ini geride bıraktın ve son yarış Monaco oldukça zordu. Hislerin neler?

Nelson Piquet: Monaco şüphesiz sezonun en zor yarışı. Sıralamalarda bazı sorunlar yaşadık ancak yarışın startı iyiydi ve bazı olumlu ataklar yaptım. Montreal daha kolay olacak ve kendime güveniyorum. Bu yüzden orada daha iyi bir yarış çıkarmayı umuyorum.

Montreal’da düşük downforce olacak ve bu sene ilk kez R28’i bu ayarlar ile göreceğiz. Aracın nasıl davranacağını düşünüyorsun?

N.P: Dürüst olmak gerekirse bunu söylemek zor. Aracın iyi kontrol edilir ve rekabetçi olmasını umuyorum. Takım sezon başlangıcından bu yana büyük gelişim gösterdi. Barcelona’da yeni parçalar getirmiştik ve bu gelişimi sürdürmeye ve gelişim için sürekli aracı daha iyi öğrenmeye çalışıyoruz. İyi bir hafta sonu için cuma günü setup üzerinde sıkı çalışmalıyız.

2 hafta önce Paul Richard’da Montreal için çalıştın. Aracı Montreal’de geliştirmeye çalışırken hangi alana odaklanacaksın?

N.P: Montreal için çalışırken yağmur vardı ve istediğimiz kadar sürüş gerçekleştiremedik. Gerçekten yapabildiğimiz kalkış çalışmaları oldu. Cuma günü programım nasıl olacak bilmiyorum ancak aracı geliştirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Pist üstü aktivitelerimi en üst düzeyde tutmaya çalışırken en iy işekilde hazırlanmak için mühendislerim ile yakın çalışacağım. Öncelik mümkün olduğu kadar kısa sürede pisti öğrenmek olacak.

Daha önce Kanada’da yarışmadın. Burası için özel hazırlık yaptın mı?

N.P: Hayır. Özel bir şey yok. Bu yarışa sakin ve odaklanmış şekilde gelmeye çalıştım her yarışta olduğu gibi. Amacım kısa sürede pisti öğrenmek ve araç içerisinde rahat olmak olacak. Daha sonra her seans aracın ayarlarını optimize etmeye ve sıralamalarda güçlü olmak için iyi durumda olmaya çalışacağım.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir