Schumacher: "Motorun Sıcaklığı Çok Yüksek Olduğu için Kapattım"

yazar:

kategori:

Hungaroring’de araçlar gride dizildiğinde ışıklar yanıp sönüyordu ve kalkış, henüz net olmayan bir nedenden dolayı ertelendi; pilotlar, bir formasyon turu daha attı.

Schumacher: “Sarı ışıklar yandı ve motor sıcaklıklığı çok yüksekti. Motoru kapatmaya karar verdim; çünkü çok uzun süredir bekliyorduk”

Alman pilotun yarışı daha sonra giderek kötüleşti. Çünkü daha başta lastiği patladı; pite girerken hız sınırını aştı ve sonunda 18. sırada giderken yarışı bıraktı.

Schumacher: “Lastiğimiz patladı. Nasıl ve ne olduğunu bilmiyorum. Net bir temas yoktu. Kendi başımaydım”

“Daha sonra pitten geçme cezası aldım. Ya pit yolu hız sınırlayıcısından ya da lastik patlama sürecinde bir şey düzgün çalışmadı”

“Yarışı belirleyici noktası buydu. Sonra pistte kalıp, belki sıra dışı bir olay olur ve bundan fayda sağlarız diye düşündük.”

“Sonunda bu motor sıcaklıkları varken, bazı telemetri meseleleri ortaya çıktı. Aracı durdurma kararı aldık”


Yorumlar

“Schumacher: "Motorun Sıcaklığı Çok Yüksek Olduğu için Kapattım"” için 29 yanıt

  1. Yav bırakın aracını sabote etmeyi,ömrümüzün son demini zevkli yaşayalım….

  2. Of Shumi Off. Ekibi değiştir be adamım

  3. Shumi ne yapsın. Teknik ekip piknik yapıyorken Shumi aracı sürmeye çalışıyor. Harcanıyor adamım

  4. kurt kocayınca köpeğin maskarası olur derler.Burada belli başlı kişiler var onlara hitaben diyorum ki istediğiniz kadar yırtının formula 1 tarihini gelmiş geçmiş en iyi pilotu Schumacherdir.Ve değişmeyecektir.

  5. hasan ünler avatarı

    schumi niye bıraksın bırakalım istedi kadar yarışsın mercedes bu işi beceremediyse schuminin ne suçu var

  6. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    dokunma evlat baba yorgun

  7. Yakup ERCAN avatarı

    Valla MGP güncellemeleri de ayrı bir konu. Aklıma microsoft un güncellemeleri geliyor 🙂 Güncelleme yapılır açık çıkar yada sistem çöker. 🙂 hehe yazık yaw adama.

  8. Erken pite neden geldiğini bende anlamamıştım, üstün zekalı mgp ekibinin strateji planı sanmıştım ama lastik patlamış.
    Fia bu görüntüleri nedense yayınlamadı. abuk subuk şeyleri göstermeye gelince var ama bunlar yok maalesef.
    Herşey yolunda gitseydide, start alıp normal yarış çıkarsaydı 11-12 den daha iyi bir sonuç alması zorsu.
    ha yarışı bırakmışsın ha puansız turlayıp durmuşsun ne farkeder ki?

    Şimdi enazından motoru ve vitesi yenileyip belki güncellemeleride sökerlerse sapada iyi bir yarış izleyebiliriz.
    300. yarış hatrına bir podyum mesela.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence seneye Massa'nın yerine geçsin, birkaç güzel yarış çıkarsın, takıma puanlar getirsin, kırmızılar içinde bıraksın. Çok güzel bir bitiş olur. Daha fazla devam etmesinin bir anlamı yok.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence kesinlikle bıraksın diye çeşitli arızalar çıkartıyorlar. Yalnız başına giderken lastik patlıyor, pit limiter'da sorun çıkıyor. Motor aşırı ısınıyor.. Önceki yarışlara saymama bile gerek yok zaten. Bu kadar şey günümüz F1'inde hiç normal değil.

  11. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Kesinlikle haklısınız. Haug adını ve Mercedes markasını görmek takımı Mercedes yapmıyor tabii.

  12. Schumi Mania avatarı

    Montezemolo duy sesimizi. Babayı çağır evine artık. Schumi – Alonsoyla bir Jordan-Pippen bir Kobe-Shaq tadı yakalayalım. Ferrari dominasyonu neymiş unutanlara hatırlatalım. Bizi zorla MGP taraftarı yapıyosun. Tifosi olmayı özledik 😛

  13. Dün yarış dışı kalacak demiştim.Artık düzenli hale gelmeye başladı.Ne diyelim yazık……………..

  14. Hocam yazdıklarına katılmakla beraber ayrıldığım bir nokta var bu takımın pilotları ve ismi dışında Almanlarla uzaktan yakından ilgisi yok.Honda dan kalma (BAR) ağırlığı İngiliz olan sonraki senelerde maddi imkansızlıklardan dolayı giderek küçülen işe yaramaz İngiliz mühendislerle dolu bir takım.

    Sonradan transfer edilen Aldo COSTA ve Bob Bell de henüz erken ama bekleneni veremedi ana firma da gereken desteği takıma sağlamıyor ve bütün bunlar takımın orta seviyede bir görüntü çizmesine neden oluyor.

    Schumi ayrılıp seneye başka bir takıma geçsin diyenler var ama ben öyle olacağını düşünmüyorum. Mercedes ilk girdiğinde herkes gibi Schumi'yi de etkiledi şampiyon takım büyük firma başa oynayacağını düşündü ama sonu öyle olmadı maalesef.Schumi'nin şu aşamada gridde yarışabileceği bir takım yok çoğunun pilot dizilimi belli Williams'a F.İndia'ya gitsin diyenler olmuş ki onların da bu Mercedes'ten bir farkı yok bence tadında bırakıp ayrılmalı çünkü bu 3 senede haketmediği eleştirilere maruz kaldı ve yıprandı,yeni yetme ergenlerin boş boğaz eleştirmenlerin diline düştü; ama şu da bir gerçektir ki F1 organizasyonu yapıldığı sürece bu adam yaptıklarıyla daima hatırlanacaktır fiyaskoyla geçen son 3 yıla rağmen.

  15. Ferrari%100 avatarı

    Schumacher ve Mercedes artık bu iş yürümez 11 yarışın nerdeyse 7>8 tanesinde sorun yaşandı
    2013'te kesinlikle başka bir takıma geçmeli(FERRARI)'ye

  16. kardeş keşke orada sabote olmasa bari.çünkü schumiyi nasıl olurda emekli eder diresta yı alırızın peşindeler.orada da yd olsun f1i izlemem artık.

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    saçmalrdan seçmeler bölüm 1

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    nereye bakacağıma ancak ben karar veririm ve böyle bir uslübu genelde görmezden gelirim ama ben yine de cevap vereyim.

    benim bahsettiğim şey bambaşka bir şey ve sen bambaşka bir şekilde anlamışsın. nasıl bu kadar acayip anlamak için zorladığını da merak etmedim değil.

    dikkat edin, ilk 5 takımın pilotları bir şekilde çok gerilere düşüyorsa son turlara doğru yeni vites kutusu için hep garajın yolunu tutuyor. yarışın ardından da, button gibi lastiğimde bir sorun vardı, hamilton gibi tabanımda çok acayip bir hasar vardı, şumi gibi motor sıcaklıkları ve ne olduğu belli olmayan telemetri sorunları ortaya çıkıyor. pilotlar böyle demeç vermeye mecbur çünkü sebepsiz yere yarıştan çekilmenin bir cezası var.

    umarım anlatabilmişimdir.

  19. Unutmayın Schumi çok zeki ve hırslı birisidir. Bu olanları unutmayacaktır. Şuan bizler çok üzülüyoruz hatta sinirleniyoruz ama bence her işte bir hayır vardır ve sene sonunda "karar zamanı" geldiğinde Schumi bunların hepsini gözden geçirecek ve bence Mercedes'ten ayrılıp başka bir takıma geçecektir. Neticede başarısızlık onun kabullenebileceği bir durum değildir. Bu nedenle de şampiyonluğa oynayacağı bir kaç sene geçirmeden F1 den ayrılmak istemeyecektir. Tahminlerime gelirsek sırasıyla;
    * Renault (Kimi'nin yerine…)
    * Williams (Maldonado'nun yerine…)
    * Sauber (Kobayashi'nin yerine…)

  20. artık bırak kendini bu kadar rezil ettiğin yeter

  21. Unutmayın Schumi çok zeki ve hırslı birisidir. Bu olanları unutmayacaktır. Şuan bizler çok üzülüyoruz hatta sinirleniyoruz ama bence her işte bir hayır vardır ve sene sonunda "karar zamanı" geldiğinde Schumi bunların hepsini gözden geçirecek ve bence Mercedes'ten ayrılıp başka bir takıma geçecektir. Neticede başarısızlık onun kabullenebileceği bir durum değildir. Bu nedenle de şampiyonluğa oynayacağı bir kaç sene geçirmeden F1 den ayrılmak istemeyecektir. Tahminlerime gelirsek sırasıyla;
    * Renault (Kimi'nin yerine…)
    * Williams (Maldonado'nun yerine…)
    * Sauber (Kobayashi'nin yerine…)

  22. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Mercedes'in Schumacher'i sadece reklam için getirdiğinden artık neredeyse eminim diyebilirim. Yoksa, Formula 1'de bir gelecek hedefleyen takım adanmışlığı, hırsı, bilgisi, deneyimi ve takımı toparlayan kişilik yapısı ispatlanmış böyle bir pilota, sıradan bir çaylak muamelesi yapmaz diye düşünüyorum. Bırakın ayrıcalıklar tanımayı, daha Schumacher'i ciddiye bile aldıklarını gösterir bir ışık göremedim takımda. Bu da, tamamen Ross Brawn'ın ilgisizliğidir bence. Çünkü Schumacher, elbette Mercedes takımını dönüşü için piyangoyla belirlemedi; orada Brawn'ın olması, karar vermesinde etkiliydi. Şimdi ise, şahsen Brawn'ın takımdaki etkinliğini ve yaptırım gücünü bilmemekle birlikte, sorunlar karşısında verdiği oralı bile olmayan görüntüler nedeniyle, Schumacher'in takımda yalnızlaştırıldığını düşünüyorum. Yani Schumacher ile gerekli sansasyonu yaptılar, şimdi kendi mühendislik dehaları doğrultusunda ilerlemek için, takım içinde Schumacher tarzı oluşumların önünü kesmeye çalışıyorlar.

    Böylesi bir araçta, yeni F1 çağında, startta bir aracın motorunun aşırı ısınması, daha ilk turlarda herhangi bir temas olmadan lastiğin patlaması ne demek? Bu durum ve daha önce yaşananlar, Almanlar'dan pek de beklemediğim bir boşvermişliği ve kalite kontrol eksikliğini işaret ediyor benim için.

    Canım sıkkın, yazdıklarımda bütünlük eksiği varsa, rica ediyorum bugün kimse kusuruma bakmasın.

  23. yusuf hitay sen kendi işine bak kardeşim

    sen git oyuncak arabalarla oyna
    schuminin bir yalancı olduğunu ima ediyorsun ve adama arabadan da anlamıyor diyorsun neredeyse…
    iyimisin sen dostum

    SCHUMİ SENE BAŞINDAN BERİ BU TAKIMDAN GİT DİYE YALVARIYORUM YA LÜTFEN GİT BU TAKIMDAN LÜTFEN YEMİN EDİYORUM FORCE INDIA BİLE DAHA İYİ
    TAKIM BİR DE Dİ RİESTAYI ALACAKMIŞ ALSIN SCHUMİDE FORCE INDIAYA GİTSİN BAKALIM KİM KARLI ÇIKICAK…

  24. kagan ozkan avatarı

    ben pek şanssızlık olduğunu düsünmüyorum şans bir olur iki olur bunun dısında eğer iki aracdada sorunlar görülse o zaman hadi takım hrt ayarında kapasite hiç yok dersin ama diğerinde hiç problem yasanmazken schumi nin aracında hiç görülmemis bir sekilde sürekli arızalar çıkıyor ve adamı yarıs dısı bıraktırıyorsa ayrıca sadece araç da değil pit ekibi de rosberg de sıfır sorun schumi de ben sayısını unuttum bütün bunlara şanssızlık demek komik olur.
    mgp takımı bana çok kasvetli bir takım hissi veriyor sanki içinde kirli oyunların döndüğü bir bünye gibi.
    lafın özü schumi ne yapıp edip hiç bir söze kanmayıp bu takımdan kurtulmalı yoksa daha çok basına is gelir bu gidisle kariyerine en çok basına iş gelen pilot ünvanını da ekler.mgp schumi markasından büyük değil varsa bir yol gitsin baska takıma yoksa da bıraksın daha neyi ispatlamaya çalısıyor anlamak güç.

  25. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Nasıl bir araç bu ? Tarihin en saçma hataları hep bu araçta çıkıyor..

  26. Schumacher- avatarı

    Sevindiğim şey tatilden sonraki yarış Spa yeni motor + vites kutusu olacak ve 300. gp olacak.

  27. kagan ozkan avatarı

    Düşünüldüğü gibi aracı stop ettirmemis yazık bu adama mahvettiler adamı özellikle bu sene bu adam gerçekten hızlı rahatlıkla iyi bir araçla zirveye oynayabilir ama nasıl bir takımda yarısıyor ben sayamadım takım kaç kere yarıs dısı bıraktırdı bu adamı öbürünede hiç bir sey olmuyor ne garip.
    Bu adamın mgp gibi köhne bir takımda yarısıyor olması f1 için büyük kayıp ön tarafa oldukça fazla heyecan katabilirdi bu sene.
    Hamilton fanı olmama rağmen bu adama saygı duyuyorum bunları haketmiyor.

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    puan alamayacakları garanti sayılan güçlü takım pilotlarının hepsi son turlarda aracı garaja çekiyor.

    bunun tek nedeni, yarış dışı sayıldıklarından dolayı yepyeni bir vites kutusu kullanma şansı elde etmeleri.

    tabanda hasar vardı, motor sıcaktı, vizörüm buğu yapmıştı, bağırsaklarım bozulmuştu vs. bunların hepsi ufak mazeretler. çünkü sebepsiz yere yarıştan çekilmek gibi bir hakkınız yok.

  29. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    lastiğinin patladığını bilmiyodum ama bu kadar şanssız pilotu da görmedim arkadaş.massanın 2009daki kazası 1 schumacherin bu yılki şanssızlıkları 2.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir