Webber: "3 Pit Stop Planı Hataydı"

yazar:

kategori:

Webber, rakiplerinin çoğunun 2 pit stop yaptığı Macaristan’da 3 pit stop yaparak olabileceğinden geride yarışı tamamladı. Webber, rakiplerinin lastik aşınma seviyelerini yanlış tahmin ettiklerini kabul etti.

Webber “Diğerlerinin yarış sonunda lastikler açısından daha fazla sorun yaşamasını umuyorduk. O yüzden 3 sıra kaybettik. 5. olabilirdik.”

“Pistte kalmayı düşünüyordum. İyi bir yastık vardı ve tur zamanlarımız da iyiydi ancak her zaman doğru tahmin yapamıyorsunuz.”

“Bu sene lastik performansının düştüğü bir çok olay oldu. Sonunda stratejimiz çalışmadı. Başka bir şey deneyerek 3 sıra kaybettik.”

“Bunun yanında geçiş de çok zor bu yüzden diğerlerinin kötü lastiklere sahip olması ve son sektörde iyi takip etmeniz gerekiyor. Ben daha hızlıydım ancak geçmeyi başaramadım.” 

“Çalışmamız lazım. Kendimizi biraz ateşe attık. Dün benim yüzümden oldu. Ancak yine de iyi puanlara sahibiz ve sezonun geri kalanı hâlâ açık.”

“Açıkçası bugün Fernando benden daha fazla kazandık. Hayal kırıklığı ile biten bir yarış oldu. İlk turda çok fazla riske girdim ve bir şeyler kazanmayı başardım ancak sonunda pek de istediğimiz gibi olmadı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettelin 3 pitstop stratejisi müthişti.Gerçi buna yarışın gidişatına göre karar verdiler ama gerçekten akıllıcaydı.
    Grosjeanı yakalayıp geçebilmenin tek yolu yeni lastikti.Sıra kaybetmeden pite girip çıkacak zamanı elde ettiklerinde hemen uyguladılar.Gerçekten akıllıcaydı.Kaybedecekleri bişey yoktu ama kazanacakları bir podyum olabilirdi.Kanadada da son anlarda yaptıkları akıllıca pitle sıra kazanmışlardı.Bu sayede vettelin hiç yoktan 2 fastest lapı oldu.

  2. Evet hataydı ama hatayı da görmek güzel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir