Alonso Şampiyonada Farkı Açtığı için Memnun

yazar:

kategori:

Sıralamayı 6. tamamlayan şampiyona Alonso, yarış öncesinde en yakın rakibi Mark Webber’in önünde olmayı hedeflediğini söylemişti.

Bu hedefine ulaşan İspanyol pilot, bu şekilde liderliğini de pekiştirdi.

Alonso: “Yine puan açısından bizim için iyi bir Pazar günüydü. Webber’in önünde bitirdik ve Vettel sadece bir sıra önümüzdeydi. 23 yarıştır puan almak, olukça etkileyici bir şey. Takım, bana güçlü bir araç verip bütün yarışlarda puan almamı sağlayarak harika bir iş çıkardı. Bu iyi bir şey”

Bu övgüye rağmen Alonso, Macaristan’da öndeki üç takımdan daha yavaş olduklarının görüldüğünü, yaz tatilinde gelişmeleri gerektiğini ifade etti.

Alonso: “Dün olduğumuz yerdeydik; aynı zamanda Almanya’da da olduğumuz yerde. Red Bull, McLaren ve Lotus’un bizden önde olduğunu düşünüyorum. Yakalamamız gerek. Bu farkı kapatmalıyız. Yaz tatilinden sonra Spa’da geri döndüğümüzde daha rekabetçi olmalıyız. Daha hızlı olmamız lazım”


Yorumlar

  1. Monza yarışını zaten unut mclarenin oraya özel parçaları oldugu için son 10 yıldaki bütün yarışlarda podyum için yarıştı ve yarışacak.

  2. sen benimsin avatarı

    ya bu adam tam bir angut ya arkadaş biri şuna rakibinin weber olmadığını söylesin!!! kimi kandırıyorsun arkadaş sen?
    şampiyonadaki rakipleri puan farkını eritmiş ve araç o kadar berbat ki yarış içinde gelişim bile kaydedememiş ama hala bizim alonso weber diyor ya. ya olm bak git!!!

  3. doğru söze ne denir ki?

  4. Bir pilot ve bir takım olayı domine etmedikçe istikrarlı olan öne çıkar 🙂

    Örneğin, bir yarışta vettel ve red bull iyi oluyor, bir yarışta hamilton, bir yarışta kimi öne çıkıyor, grosjean çok güçlü sonuç alıyor, birden bire webber ortaya çıkıyor iki yarış kazanıyor… fakat Alonso öyle yada böyle bir şekilde ön sıralarda yer alıyor, en azından son zamanlarda böyle oluyor. Bu böyle devam ettikçe Alonso'nun iki kere daha kazanması kendisine yeterli olabilir, geri kalan yarışlarda podyumda yada podyuma yakın yerlerde bitirirse…

    Fakat diğer pilotlara bundan biraz daha fazlası lazım. Örneğin Schumi 2006'da Alonso'nun puan farkını araç avantajını yakaladığı an eritti, çünkü başka takım yoktu zorlayacak, takım arkadaşı da kendini zorlamayınca otomatikman her yarış Ferrari'nin ellerine düşüyordu… Şu anda ise öyle değil, her yarış favori değişirken fark eritmek zor, Alonso'nun yarış dışı kalması lazım, yada Ferrari sene başındaki kötü performansına geri dönmeli ki Alonso rahat durdurulsun.

    Alonso durdurulmaz değil, yapacağı bir hata, araç avantajı da pek olmadığı için kötü sonuçlara yol açabilir…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsonun sayılarla olan ilgisini bilmeyen yoktur.Evet sayısal olarak olarak en yakın rakiple fark açıldı ama gerçek rakiplerin kim olduğunu elbette bizden daha iyi biliyordur.Alonsonun bence 2 gerçek rakibi var.Biri hamilton diğeri vettel. Malesef 2 rakibe de puan verdik.

    Sezon çok karmaşık. Martin Whitmarsh bu yıl 2 kez kazananın dahi şampiyon olabileceğini söylemişti.Şu an bu geçerliliğini yitirmiş durumda ama yarış kazanabilecek pilot sayısının çokluğu bu tezi desteklemişti.Birbirinden puan çalan pilotların olması durumu daha da karmaşıklaştırıyor.Örneğin bugün Grosjean ve Raikkonenin Vettelin önünde bitirmesi bizim için daha iyi oldu.

  6. Henry Crazy avatarı

    @MichaelJackson kardeşim sana bir özür borcum var.Başta yorumların fanatik taraftar gibi geldi.Yorumlarını genel olarak objektif buldum.Senden özür dilerim.Amacım fanatikleri ortaya çıkarmaktı.Kusura bakma.Dostum.

  7. alonsonun gizli hayranlarındandın demek 🙂 bir gün herkes alonsocu olacak 😀

  8. Kastım, Alonso'nun bu sezon ekstra şeyler yaşamadığı sürece liderliği bırakmayacağı idi.

    Ama illa yazdığımı direk algılayacaksak 🙂 yağmursuz yarış veya aracın gelişememesine gerek yok. İsterse her yarış yağmur yağsın ve araç tur başına en yakın rakibinin 1 saniye önünde olsun. Kaderinde yoksa, Allah, hiç kimseye hiç bir şey fark ettirmeden de yapar. Tüm F1 camiası bir araya da gelse "neden böyle oldu"yu çözemez.

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    böyle alonsocular da var işte hahahah seviyeli yorum yapanlara lafım yok onlara saygı duyuyorum ama böylelerine duymam.

  10. anlattıklarının hepsinde pilotaj var pilotaj.

  11. yağmur yağdırmayarak mı, ferrarinin aracı geliştirememesini sağlayarak mı ?

  12. Alonso'yu bu sezon ancak Allah durdurur.

  13. Ferrari%100 avatarı

    Bu pistte rakibi geçmek nerdeyse imkansız

  14. Alonso bu sene şanlsı, tam tersi Hamilton çok şanssız. geçen yarış hamiltonun lastiği patamasa büyük ihtimalle yarışı o kazanacaktı, bir de maldonado olayı, kaza yapmasalar en azından 15 puan cpteydi. bu iki şansızlık olmasa bugün zirvede hami vardı. ama alonso zirvede tek başına, ne yapalım iyi pilot olmak yetmiyor, şans da lazım. yalnız alonsoyu çok sevmeyiz, ama bu seneki performasına şapka çıkarmak lazım, çıkarmayan ise zaten keldir o yüzden çıkarmaz:)

  15. Aynen öyle. Webber takım tarafından geriye düşürülmeye başladı bile. Asıl rakipleri Vettel ve Hamilton. Lotus da arkadan sessiz sessiz geliyor ama mücadeleye girebileceklerini sanmıyorum. Dolayısıyla puan farkı açılmadı, kapandı.

  16. öyle diyonda takımmı massaya temiz taraftan kalksada 2 sıra kaybet dediki bari en azından yerini koruyup alonsoya takılablirdi

  17. Eminim gelirler takımlara paylaştırılırken takım patronları da senin gibi düşünüyordur.

  18. thelolz - avatarı

    Ya nazar değmesin Alonso'ya.Adam kazanınca siz hep :sıktı ya yeter biraz başkası kazansın diyorsunuz ama adam dediğinizi yaptı:5. oldu bu seferde böyle giderse yeri tehlikede diyorsunuz bir karar verin ben izlemeye başladığımdan beri hep Redbull şampiyon oldu bir kere takımım şampiyon olsun hadi Alonso ilerle ! 1. ol

  19. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    rakiplerin temposunu görünce puan farkıyla kendini avutmuş biz ferrariciler gibi, spada ferrari ve red bullun öne çıkacağını düşünüyorum ama haftasonunda ne olur bilinmez , ferrari gelecek paketten beklentisi büyük red bull da öyle

  20. Pilotun şampiyon olduğu biryerde markalar şampiyonası ferrari için hiç önemli değildir.şampiyon olunan sene hangi takım şampiyon oldu denmez hangi pilot şampiyon oldu denir.Her zaman için pilotlar şampiyonası önceliklidir.

  21. alonso bugün en yakın rakibinin önünde bitirerek iyi bir iş çıkardı ama özellikle Lewis ve Kimi bugün oyuna ortak oldu ve eminim bu alonsonun içten içe canını sıkmıştır.Neyse benim asıl dikkat çekmek istediğim konu ferrari.
    alonsoyu az çok tanıyoruz ve biraz bencil olduğunu biliyoruz.alonso,ferrari ve taraftarları günü yine de karlı bitirdiklerini düşünüyorlar ama atladıkları birşey var.ferrari buraya markalarda ikinci olarak geldi ve dördüncü olarak ayrılıyor.
    ferrari takımı alonso etrafında topladı ve massanın buna itirazı olmadığı gibi bu fikirden rahatsızlık bile duymuyor.
    Bu gidişle son damalı bayrağı gördüğümüzde,alonso şampiyonluğu bir puanla kaçırmış olursa ferrarinin elinde kalan markalarda dördüncülük olacaktır.Tifosiler durumun farkındadır herhalde ama ben yine de altını çizmek istedim.

  22. Henry Crazy avatarı

    Ferrari'nin iyi çalışarak aracı en azından Lotus ve redbull'dan hızlı yapmak gerekir.Mclaren gelişime devam edecektir.Birkaç yarışı Mclaren domine edebilir.Ama en azından Monza'da pol için savaşmalıyız diye düşünüyorum.Aksi halde 2010 tekrar edebilir.

  23. adam haklı beyler.

    işte bu yüzden daha iyi sonuçlara ihtiyacımız var 🙂

  24. he ya sanki her yarış 5. bitiriyomuş gibi konuşmuş 😀
    Kaç yarıştır hamilton gerilerde sürünüyodu, bu sene her yarış değişik şeyler olabiliyor. Birkaç güncelleme ile işler değieşbiliyor. Her yarış değişik pilot kazanıyor. Mclaren sezona en hızlı olarak başlamıştı sonra hızla geriye düştü. Devre arasından sonra bakalım neler olacak. Güç dengeleri yine değişecektir. Redbull öne çıkacak tahminim.

    Devre arasındaki güncellemelerle yine herşey değişebilir. İkinci yarı uygun pistler var. Devre arası tam zamanında geldi yalnız 😀
    Almanya'dan bu yana fazla bişey değişmedi. Pistin karakteristiğinden de bu kadar yavaş olmuş olabilir.

  25. bunu nerden çıkardın 🙂 3 yarıştır 3.lüğümüz bile yoktu bi yarış 5.olduk yahu..

  26. Alonso böyle 5. bitirmeye devam ederse 3-4 yarışa yerini kaybeder.

  27. kagan ozkan avatarı

    ben pek katılmıyorum alonsunun asıl rakipleri webber button değil bence hamilton rai rbr den vettel daha önemli rakipler ve onlar bu yarıs alonso nun önündeydi.

  28. 5. bitirmedimi benmi yalnış biliyorum

  29. evet puan farkını açması harika oldu…gerçekten sevindim ama unutmamamız gereken bi şey var…diğer pilotlar arasındaki farklar azaldı alonsonun daha önce 2 rakibi vardı şimsi 4 oldular…mahşerin 4 atlısı gibi arkasından geliyolar..tatil dönüşü zafer alması şart yoksa puan farkı hızla kapanır….bunları bi fernando alonso fanı olarak söylüyorum..onun şampiyon olmasını çok istiyorum ama ferrarinin gelişmesi şart yoksa şampiyonluk bu yıl da hayal olur…bu arada doğum günün kutlu olsun alonso 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir