Button Sürekli Trafikte Kalmaktan Yakındı

yazar:

kategori:

Kalkışta 3. sıraya yükselen ama damalı bayrağı 6. gören Button, yarışa 2 pitstop stratejisi ile başlamıştı ama lastik bozulmaları nedeniyle 2 pitstopa döndü.

İngiliz pilot, ilk lastik değişimi sonrasında Bruno Senna’nın, son lastik değişimi sonrasında ise Fernando Alonso’nun arkasında kalınca büyük zaman kaybetti.

Button: “Neler olup bitti gerçekten bilmiyorum. Garip olan, ilk pitstoptan çıktığımda liderler 3. virajda iken ben 2. virajda onları görebiliyordum. Yani çok yakındık”

“Ardından üç pitstopa dönme kararı aldık ama çok erken pite gelince her iki seferde de trafiğe takıldım. Sürekli olarak ‘yine neden trafikteyim’ diyordum. Çünkü normalde pite, önünüzü açmak için girersiniz. Ardından trafikte takıldım ve içinde bulunduğum trafik, yarıştığım kişilere göre daha yavaştı. Bu yüzden asla onları yenemezdim. En iyi gün değildi ve hayal kırıklığı yaşıyorum”

İngiliz pilot ayrıca ilk pitstopta sorun yaşadı. McLaren Sportif Sorumlusu Sam Michael, takımın bu meseleyi araştırdığını ama donanımla ilgili bir sorun olduğuna inandıklarını söyledi.


Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Button'ın performansımı düştü ? yoksa Mclaren'in aracı Hamiltona daha fazlamı uyuyor ?.Ama ilk iki yarıştaki Button şuan ortalarda yok.

    Bugün Onu Mclarenin stratejisi bitirdi..Ama ondan öncede çok parlak değildi, yaptığı en iyi şey Vettel'i arkasında tutmasıydı..Takım arkadaşı araçtan maksimumu alabilirken Button'un her tur 0.3 0.4 saniye geri düşmesi çok garip geliyor bana..

  2. saçmalıklar saçmalıklar,, bu sezon gördükki arkadan uzun süre takip edenin lastiği daha çabuk bitiyor, Vettel de birkaç tur daha kalsaydı biticekti lastikeri.. ve pitstop yapıp Senna'nın arkasına düşecekti, yine lastikler aşınmaya başlıyacaktı.. Button'da sert lastikler vardı haliyle kalabilirdi pistte.. Tempomuzun Senna'nınkiinden daha iyi olduğuna şüphem yok yeterli fark yaratıp pite girebilir sertlerle devam edebilirdi,, hadi yapamadın bari Senna'nın pite girmesini bekle,,hadi yaptın pitstopu nasıl bir hesaplamadır ki o 2,8 saniyede pit yapmana rağmen adamın arkasında çıkıyorsun aklım almıyor..

  3. Mclaren stratejisi resmen Button'a sen arkalarda biraz sonucunu yaşattı. Sözgelimi "Plan B" oda neyin nesi. ilk pit çıkışında öndekilere yakın iken ve Vettel'in yumuşak set lastiğine rağmen aynı sektör zamanlarında gidiyorken, bu Plan B nereden çıktı. Ayrıca her tur Grosjean'a yaklaşıyor olduğu da bariz belliyken. Vettel'in Pite girmesini bekleyerek, ona karşılık vermeleri daha doğru olandı. Yumuşak setlerde bile Senna'nın arkasında 10 tur gidebildi. Zaten geçişin zor olduğu bir pistte Mclaren stratejisi Button'dan ne bekliyordu. Katlettiler resmen yarışını…

  4. takım istese bile karşı gelmeliydi, bu nasıl strateji demeliydi. benim kendi adıma button isminden beklediğim budur.

  5. Raikkonen06  avatarı

    Senna seni arkasında o kötü lastiklerle uzun bir süre tutunca olan oldu geri kaldın,Alonso'ya gelince böyle bir pistte ve böyle bir pilotu geçmek çok zordu bunu herkes bilir.Kısacası şanssız bir hafta sonu geçirdin.

  6. Geçişe elverişsiz olan bir pistte strateji değiştirirsen olacagı budur yazık podyum şansını kaçırdın neredeyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir