Michael: "Lotus'u Sıralama Sonucu ve Pitstoplar Sayesinde Arkamızda Tuttuk"

yazar:

kategori:

Hamilton, Hungaroring’de yarışın belli bölümlerinde Lotus pilotları Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean ile mücadeleye girişti ama pistin de geçişi zor hale getiren yapısının da yardımı ile damalı bayrağı en önde geçti.

Michael: “Lotus kesinlikle bütün yarışta üzerimize geldi. Çok ama çok iyi bir yarış aracına sahip olduklarını düşünüyorum. Biz aslında onları ancak sıralama ve pitlerdeki üstünlüğümüz sayesinde yendik.”

“Eğer sıralamayı iyi yerde bitirseydiler ve bizden önde olsaydılar ki burada geçiş zor, onları yenmek gerçekten zor olurdu”

Pistte geçiş imkânı zor olunca Lotus’un zafer şansı pitstoplara kalmıştı ama o noktada da Woking kökenli takım geçit vermedi.

Lotus’un lastik idaresindeki üstünlüğüne dikkat çeken Sam Michael: “(Bölümleri) her zaman uzun tutacaklarını düşündük. Çünkü avantajları burada. Avantajları, uzun sürüş temposunda ve daha az lastik bozulmasında”

“Onları pitlerde yenebileceğimizi muhtemelen düşünmüşlerdi. (Bizim için) işler yolunda gitti. Ama son bölümde gerçekten zorlayacaklarını düşünmüştük ve Lewis çok iyi sürüp Kimi’yi uzak tuttu”


Yorumlar

  1. Button 1 fazla pit stop yaptı o yüzden fark 30 saniye.2 pit stop yapsaydı muhtemelen fark 10-15 sanıye aralıgında olacaktı..

  2. Lastiklerini en iyi kullanan Sauber de 60sn geride kaldi, yani tur basina 1 sn. Gecen hafta Perez lastik problemi yasiyoruz dediginde dalga gecmistik, adam hakliymis iyimi 🙂

  3. Gercekten bu Pirelli`ler bi acayip, lastiklerini en iyi kullanan pilotlardan olan Button surundu, Lastikleri delik desik eden Lewis yarisi kazandi, Button 30 sn geride bitirdi ki bu tur basina yarim saniye demek, valla 4 bilinmeyenli denklem oldu Pirelli ler..

  4. Raikkonen06  avatarı

    Demek ki Hamilton lastikleri daha iyi çözmüş ama Button çözememiş ama birşey daha var Hamiltonun önü açıktı Buttonun kapalıydı hep birileriyle kapıştı özelliklede Senna'yı geçemedeği her saniye lastikleri daha çabuk tükeniyordu böyle oluncada Hamilton daha uzun süre kullandı.

  5. Raikkonen06  avatarı

    Demek ki Hamilton lastikleri daha iyi çözmüş ama Button çözememiş ama birşey daha var Hamiltonun önü açıktı Buttonun kapalıydı hep birileriyle kapıştı özelliklede Senna'yı geçemedeği her saniye lastikleri daha çabuk tükeniyordu böyle oluncada Hamilton daha uzun süre kullandı.

  6. Raikkonen06  avatarı
    "Biz aslında onları ancak sıralama ve pitlerdeki üstünlüğümüz sayesinde yendik."

    Bak adam kendi açıklamış Lotus bizden hızlıydı aksi halde eğer onlar sıralamada bizden önde olsaydı kesinlikle geçemezdik demiş.Bi bakımada haklı yani Mclaren bu hafta sonu hızlıydı gerçekten ama Lotus'a bir o kadar hızlıydı her zmanki Lotus hemde önemli güncelleme olmadan bu kadar hızlı oldularsa büyük güncellemele geldiğinde neler olur süper olur bence 🙂

  7. İlk Antreman serisinde Hamilton ile Button Neredeyse aynı turları atıyorlardı Sert setlerde. Saniyenin 1000/1 Farklar vardı aralarında.

    İkinci Antremanlar'da Hatta yağmur gelmeden önce Sert setlerde en hızlı turu Button Atmıştı, Aracın dengesi gayet iyi görünüyordu ve Lastikleri bu yarış tamamen anladıklarına kanaat getirmiştim.
    Yağmur gelmeden önce Herkes yumuşak setlerle tur atarken Button pitte bekletildi ve Yumuşak setleri takmadan önce arka süspansiyon ile ilgili bazı ayar değişiklikleri yapıldı. Yağmur geldiğinde ise temiz bir tur atmak için çok geçti artık.

    3. Antremanlarda Tur ve stinlerde Resmen arkalarda sürünmeye başladı Button. Gözle görülür bir hız düşüşü vardı. Sıralamalarda da aşikar bir fark olmasi da kaçınılmaz oldu zaten. Sonra yarışta o büyük pit stratejisi hatası. Button Yavaş değil lastikleri de aşınmıyordu. Çünkü ikinci pite alındığında Sert setlerde giderek Grosjean'a yaklaşıyor ve Yumuşak setlerdeki Vettel'i arkasında tutmakla beraber farkı da açıyordu. Anlamsız bir pit stop'tu. Mclaren'de böyle bir anlayış oluşmuş. Öndeki pilot'u kotaralım da arkadaki daha az imtiyaz gösterebiliriz.

    Bu anlayış diğer takımlarda da mevcut. Bunu en aza indirgeyen takım belki de Force İndia'dır her iki pilotunu gerçek anlamda kıran kırana yarıştıran.
    Ne yazık ki Temiz bir spor diye niteleyeceğimiz formula 1 bile aldı başını gidiyor…

  8. Bu seneki Pirelli lastikleri bir garip. Lastik koruyan pilotlar geçen seneki gibi avantaj sağlamayı bırak dezavantajlı çıkabiliyor bazen.

    Jenson da sıralamada geride kalmamak için agresif setup yapınca yarışta lastikleri aşındırıyor. Sıralamada yarışta lastikleri iyi kullanabilmek için setup yaptığında ise sıralamada geride kaldığından önündekileri geçemiyor. Benim anladığım bu.

  9. Önden başlayan kişi herzaman için lastikleri daha iyi koruyor etkenlerden birisi budur ama bukadar çabuk bozulmanın başka nedenide olmalı…

  10. Doğrudur anlamadıgım Buttonın lastikler neden daha çabuk aşınıyor Lewise göre yine yanlış ayarmı seçti ne yaptı :S

  11. Lewis'in lastikleri Jenson'ınkiler kadar aşınsaydı geçebilirlerdi belki. Ama öyle olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir