"Lotus ve Raikkonen Artık 2012 Şampiyonlukları için Ciddi Adaylardır"

yazar:

kategori:

Lotus’un esas rakipleri, Lotus’un artan rekabet seviyesinin gelecek yarışlara da yansıyabileceğini ve sezonun ikinci yarısında daha da güçlenebileceğini düşünüyor.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, sene başından bu yana Lotus’un aslında fırsatların çoğunu değerlendiremediğini ve bundan sonraki yarışlarda şansları değerlendirebileceğini ifade etti.

Domenicali: “Kimi beni şaşırtmadı. Çünkü her zaman biliyordum ki Kimi çok iyi bir pilot ve dünya şampiyonu; zaten bunlar olmadan  özel bir şeyler yapamazsınız”

“Lotus’un alabileceği puanları toplayamadığını düşünüyorum. Başından beri iyi bir araca sahiptiler. Daha fazla puan alabilirlerdi.”

“Lastiklere de iyi davranıyorlar gibi görünüyor. Ve sezonun ikinci yarısında çok iyi bir takım olacaklar”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner ekledi: “”Araçları bütün sene boyunca hızlıydı ve iki iyi pilota sahipler. Bu yüzden Kimi de Pilotlar Şampiyonası’nda bir etkendir.”

“Lewis’in sadece 1 puan gerisinde. Bu yüzden şu anda rakiplerimizin herhangi birini küçümsemek aptallık olur. Daha uzun bir yolumuz var”

McLaren Sportif Sorumlusu Sam Michael: “Evet hızlılar. Ama onlardan endişe duymanın anlamı yok. Aracı daha hızlı hale getirmelisiniz”


Yorumlar

  1. raikkonen ne kadar soğuk olsada onu izlemek insanın içini ısıtıyor. o olmadan birçok kişi f1'in bir anlamı olmadığını düşünüyor. bu çok az pilota nasip olacak bişey. sezon başında kimi'nin performansıyla ilgili tereddütlü söylemler şimdi yerini adı şampiyonlukta geçen söylemlere bıraktı. bu çok sevindirici bişey. kimi'nin sürüşünden kimsenin tereddütü olamaz. asıl kilit nokta lotus'un ne kadar gelişim sağlayabileceği. inşallah sezonun ikinci yarısında performansları yükselerek devam eder ve kimi bize her yarışta ayrı bir heyecan sunar. grosjean'ın de ilerde çok iyi bir pilot olacağına eminim. ama şuanda kimi ile grosjean'ı karşılaştırmak yanlış olur.

  2. mclaren fanıyım ama asla spayı kazanırsa üzülmem kiminin ordaki 2004 galibiyeti bizim için harikaydı o kötü sezon içinde

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi 2002 – 2004 – 2006 – 2009'da kötü otomobiller kullandı. Aşağıdaki arkadaş sanırım bunları unutuyor. 2005'te araç lokum gibi yumuşaktı. Çok hızlı olmasına rağmen. Şampiyonluğu kaybetti. Durup dururken düşen dikiz aynası, durup dururken kopan arka kanat, son turda kırılan süspansiyon. Kimi şanslı olsaydı en az 2 şampiyonluğu vardı.

  4. donnie darko avatarı

    Sauber'de başladığında da kendini orada gösterip, Mika'nın da Ron'a ''kazanmak istiyorsan takıma Fin bir pilot alcaksın'' şeklindeki demecinden sonra Mclaren'e geçti diye biliyordum ben. Sauber tarihinin en iyi aracını bu sene yaptı diye de biliyorum. Yani sanki her daim en iyi araca sahip değildi.

    Ayrıca illaki adamın senelerce sürünmesi mi lazım?

    O zaman Lewis'ten şanslısı yok bu F1 tarihinde. Bu mudur yani?

  5. king of spa !

  6. 2009 aracını unutuyorsun herhalde….

  7. yalnız kimiciler yanlış anlamasında kimiye en şansız f1 pilotu diyorlar kesinlikle yanlış.aslında bana göre belkide en şanslısı.adam kariyerine başlarken ve devamında hep rekabetçi araçlarla yarıştı.daha şöyle rekabetçi olmayan bir aracı olmadı yani.buda onu bana göre en şanslılar katagorisine koyuyor.yani bir alonso veya bir şumi gibi değil.

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen06, Ferrari'mi yağmurda kötü ? 😀 Bırak Allah aşkına ya Malezya'da o kötü araçla yağmurda alınan galibiyetididemi Alonso sayesinde aldılar.Tamam Alonso'nun farkı pilotaj olarak illa ki var ama şu bir gerçek ki yağmurda en iyi araç Ferrari'dedir.Bunu kimse hiç bir şekilde inkar edemez.

  9. Raikkonen06  avatarı

    Bence Ferrari'de kötü sadece Alonso yağmurda süper sürüyor o yüzden iyi gidiyor.

  10. kagan ozkan avatarı

    kimi son yarışlarda performansını arttırdı ancak f1 i bırakmadan önceki kimi olsa lotus gibi rekabetçi bir araçla rahatlıkla galibiyetler alabilirdi ve daha fazla puan ancak sorun şurada ki raikkonen in sıralama performansı hiç iyi değil bu da onu bir çok yarıs gerilerden start almaya itti bu durumda aracı hızlı olmasına karsın daha fazla puanlar toplayamadı lotus aracıyla sampiyonluk mümkün ancak raikkonen yukarı çektiği yarış performansını sıralamaya da tasımalı daha yukarlarda start almalı gro dan bu konuda geride.ara veren pilotlar da en çok göze çarpan özellik bu olsa gerek schumi de döndü ama o da sıralamalarda çok iyi değil bu sene fena değil daha rekabetçi ancak daha yeni kendini buluyor yarıs performansı zaten bunlar doğustan yarışçı büyük isimler adabtasyonları fazla sürmüyor ancak kimi nin şansı hem daha genç olması hem motor sporlarından kopmamış olması hemde çok daha iyi bir araca sahip olması bu onun için altın bir tepside sunulmus fırsat ben kimi nin ikinci yarı çok daha iyi performansla bu araçla şampiyonluğa oynayabileceğini düsünüyorum o bu kalitede bir pilot.

  11. spa da yağmurda belli olacak bakalım 2012 ye katılınacak mı yoksa puansız mı ayrılıyor sıcakta lotus iyi ama mclaren dahil yagmurda kotu

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kimi ilk dondugu aciklandiginda oyle amam aman bir basari beklemiyordum.gecis ve alisma sureci olur bu sezon diye duunuyordum ama ilk antremanlardan sonra bir umut isigi belirmisti.yinede beklentiler cok cok yuksek degildi bende kisisel olarak.

    sonra gelen puan ve podyumlar beklentilri yukseklere cikarsada hep bir ortalarda olabilirde olmayabilirde diyordum ben.yinede kimi nin gecmisindeki surusu neden olmasin dedirtmiyor degildi.strateji hatalari kazanacagi pistlerde gecisin imkan tanimamasi ustunede bazi snassizliklari eklenince glibiyet bir turlu gelmedi.ha bu hafta ha onumizdeki hafta diye diye ilk yariyi bitirdik.galibiyet almadan liderden 40puan gerideyiz.aslinda cok gozuksede onumuzdeki yaris sayisina gore hict buyuk fark degil.
    direksiyon sikintilari duzelir ddrs ise yararsa spa da iyi bir siralama kesinlikle galibiyeti getirecektir.

    su an sd seyrettigim dsmartin hd kanallarini seyretmek icin anten den kaynakli hd kanali duzelttirip 55 inc lik tv alacagim spa dan once.spa glibiyetine bu kadar inaniyorum.

    bundan sonraki yarislarda strateji ve pit hizini duzeltirsek gelisimide en az digereri kadar yapabilirsek sampiyon olamasak bile en azindn digerlerinin kolay sampiyon olmasini engelliyecegimizi dusunuyorum.herseyin hayirlisi olsun.

    not:turkce karekter kullanmamam bazi larini rahatsiz ediyormus.biz eskilerin cogu bilgisayarla tanistigimizda klavyelerde turkce karekter zaten yoktu ben boyle alistim.kaldiki yorumlari uazdigim teefonimda da turkce klavye yok.ortada kasti bir sey yok yani.turkce karekterleri uluslararasi anlasmalarda koydurmayanlat utansin.

  13. tanıyamadım ama kesin James Hunt'tır.

  14. kimi nin tişörtündeki kim?

  15. Kimi'nin şumi gibi, alonso gibi ağzını yüzünü dağıtıp sevindiği bir anını görmedim ben. O sabit gülümsemesi hiç değişmiyor adamın. Mika'ya soğuk diyorduk, Kimi hepten beter çıktı. Boşuna iceman demiyorlar adama demekki 🙂

    Bir de elinde votka şişesi varmış da çaktırmadan almışlar gibi duruyor 🙂

  16. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    Kimi ve Romain bu performanslarını sürdürebilirlerse markalarda dahada iddaalı duruma gelebiliriz.
    Sürücüler klasmanında Kimi nin üst üste çıkacağı 1-2 podyum sonucunda dahada güçlü oluruz.

  17. 2010'da en iyi f-kanali yaparak monza-spa gibi pistlerde de basarili olmustu Renault simdi DDRS'ye bagladik umudu umarim iyi calisir ve Lotus geri dusmez yoksa bu pakete yazik olur butun pistlerde gucluydu E20 ve cokca zaman pazar gunleri en hizli arac oldu ancak siralama performansi hava sicakligi olayi vs cok can yakti umarim bundan sonrasi guzel olur

  18. Maalesef Sam Michael`a katiliyorum, her ne kadar Lotus cok iyi gelisim gostermis olsa da bunun ayni hizla devam edecegini sanmiyorum, ozellikle ikinci yari 3 buyuk takim gelisim konusunda firtina estirecekken.

    Ama evet kesinlikle Lotus ve pilotlari sampiyonaya etki edeceklerdir, belki de sampiyonu Lotus belirleyecektir ama Kimi Spa yi kazansa bile sampiyonluk icin ciddi aday olduklarini dusunmuyorum..

  19. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ne zaman uçtu ki ? 😀

  20. SPA DDRS ile hızımızın artması bekleniyor. Her iki pilotumuzda iyi sonuçlar alabilir.Herkes Kimi den bahsetmiş ama Grosjean da harika bir sezon geçiriyor.Kimi nin şuan için geliştirmesi gereken tek yönü bana göre sıralama turlarıdır.Spa da Kimi nin alıcağı bir galibiyet onu çok ciddi adaylardan birisi yapabilir.Takımlar şampiyonasındada iddaalı durumdayız.Gerçekten Belçikadaki yarış sezonun geri kalanı için belirleyici olabilir.Takımlar bu arayı iyi değerlendirmek isteyecektir.Umarım Kimi en sevdiği pistte galibiyet sayısını 5 e çıkartır.Ama bizim için önemli soru=Nasıl geçecek bu 5 hafta.

  21. Raikkonen06  avatarı

    Ona bakarsan Kimi'de mutluluktan havalara uçmuyor yani 🙂

  22. gro yarış sonlarında rai nin arkasında kalınca suratı düşüyor zaten ama algunlaşacak buna alışması lazım çünkü bu gro nun başına çok gelecek

  23. Raikkonen06  avatarı

    Aslında bunu söylemek için çok geç kaldılar tabi aracı kötü düşündüler ama takım yanılttı onları.Biz Kimi'ciler sezon başından beri umut ediyorduk ve meyveleri yeni yeni olmaya başladı en azından geç olsunda güç olmasın daha koskoca 9 yarış var önümüzde inşallah şampiyonuz tabiki güncellemeler işe yararsa en çokda DDRS'e güveniyorum inşallah işe yarar.Hadi Raii bu yılda şampiyon ol bekliyoruz umut ediyoruz.

  24. grosjean da tam iyi aile çocuğu 🙂

  25. alonsodan sonra şampiyon olmasını gönülden desteklediğim tek pilot….

  26. Zor bu sene pilotlardan kaynaklanan sorunlardan dolayı takım hakkettiği puanları alamadılar…Şampiyonluk sanmıyorum 3 büyükler bırakmaz ne yazık ki…

  27. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    SONUNA KADAR >>RENAULT F1 TEAM<<

  28. Ferrari%100 avatarı

    Bu sezon şampiyon olacak isim ALONSO başka isim olamaz olmamalı

  29. Grosjean pek mutlu görünmüyor.

  30. Geçen sene yönetim kısmının hataları oldu olmadı değildi ama bana göre en büyük sorun Takımı ileri yönde taşıyacak liderlik yapan bir pilotun olmamasıydı. Önden çıkışlı egzoz 2010 Monaco da alınan bir karardı cesurca idi. Başlar da gelecek vaat ediyordu sistem ama sezon ilerledikçe paket açılmadı Kubica olsaydı teknik ekip ile daha iyi anlayıp verim alabilirlerdi.

    Yönetim 2010 da ki ile aynı uzun vadeli planları var 2013 de şampiyonluk ama şimdiden bunun kokusunu almış gibiler değişiklik olabilir kaynak aktarmada. Lotus 2017 ye kadar isim sponsoruydu ama maalesef bu kısa sürdü Team Lotus olabilir geri tekrar Renault olabilir her şey Geni Capitalin isteğine bağlı.

  31. Raikkonen için şampiyonluğun konuşulması bile heyecan verici biz sezon başından beri hep umut ettik ve sonunda gerçek oldu Spayı 4 kez kazanan Kimi eğer orayı bu sene de kazanırsa şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olur GO KİMİ GO!!

  32. Benim derdim yönetim kısmıylaydı. Yoksa teknik açıdan pek bir eksikleri yok. Geçen sene yönetim kısmında batırdılar ama önden çıkışlı egzoz deneyerek büyük saygıyı hakettiler.

    Umarım yönetim de değişmiştir ve uzun vadeli bir plan yapmışlardır.

    Sene sonunda bu takımın adının yine değişeceğini düşünüyorum. Lotus çekildi ama ellerinde Team Lotus ismi var sanırsam. Onu kullanabilirler.

  33. Pardon Olumsuz olacaktı orada bir hata yapmışım af ola 🙂

  34. Ben bu takımı her zaman övdüm sadece 2011 yılında saç baş yoldurdular o kadar. Sezonun geri kalanı için olumlu düşünmek için hiç bir neden yok Mclaren in yaptığı güncellemelere bakıp bir de Lotus Renault un kine bakıp arada ki fark ortada. Spa da bir çok güncellemeleri olacak diğer takımlarda da olacağı gibi ama büyük güncellemeler olmadan alınan sonuçlar umut verici Büyük bir güncelleme ile atılacak adımlar da heyecan verici.
    Sezon uzun neler olacağını asla kestiremeyiz sonuç olarak ama sezon sonun da Markalar da
    Red Bull Renault un 1 -Lotus Renault un 2 olması beni mutlu eder.

  35. Şimdi de Lotus'u övme haftası.

    RENAULT ENGINE'in de dediği gibi ben de başta güncelleme yapamazlar, geride kalırlar sanıyordum. Sezonun geri kalanı ne getirir bilinmez ama şimdilik iyi görünüyorlar.

    Bu yarışta ilk defa strateji yapmayı tutturabildiler sanki. Önden başlamanın da faydası oldu.

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Lotus bu hızda devam ederse bencede en büyük adaylardan..Herşey SPA'daki performansa bağlı olacak, bütün takımlar güncelleme ile gidecekler.

  37. Gelişim yarışın da geri kalacakları düşünülüyordu ama bunun olmaması çok iyi oldu. Geçen sene Fabrikada atılan adımlar gelişen teknolojik yenilikleri bu sene den itibaren meyvelerini vermeye başladı.
    Her iki pilotun da takımda yeni olması birinin çaylak olması diğerinin iki yıl aradan sonra dönmesi maksimum puanlar elde etmeyi etkiledi ama bunları konuşmanın bir anlamı yok İkinci yarı daha agresif ve daha temiz yarışlar çıkarmaları dileğimle.

  38. liderden 48 puan gerideyiz.şampiyona 2.si ise 40 puan geride alo haricindeki isimlerin şampiyonluk şansları ne kadarsa rai ninde o kadar araçta iyi durumda.hele alo 1 yarışta puan alamaz rai iyi puan alırsa öyle bir asılır ve motive olurki sonuna kadar bırakmaz her yarışta bir fazlasını yapar rai.alo ya soğuk terler döktürür ama her şey kimin aracını daha fazla geliştireceğine bağlı an itibaryle mc laren önde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir