İlk Raund Avustralya GP – 2000 Sezonu

yazar:

kategori:

Yeni umutlarla birlikte 2000 sezonu başlamıştı, Son şampiyon Hakkinen Yarışa ilk sıradan, Takım arkadaşı Coulthard 2. ve Michael Schumacher 3. sıradan başlayacaktı..

 

Sıralama Turları Sonuçları 2000 Avustralya

 

Jean Alesi yarış başlamadan araçta bir sorun olduğunu bildirip Pite dönüyordu.Hakkinen’in önderliğinde araçlar lastiklerini yakarak formasyon turlarını tamamladılar.Herkes gride yerleşti ama 17.cep Yani Alesi’nin yeri boş kalmıştı..Herkes ayağa kalktı, çünkü 5 kırmızı ışık yanmaya başlamıştı..

2000 Avustralya Gp Başlangıç

 

İlk Metrelerde Hakkinen ve Coulthard harika kalkmış Ferrariler yani Schumacher ve Barrichello oldukça yavaş bir start alırken arkadaki Trulli ve Frentzene geçilmek üzerelerdi..Schumacher Frenzen’e geçiş izni tanımamıştı, ancak takım arkadaşı Barrichello Start’da Frentzen’e geçilmekten kurtulamamıştı..Johnny Herbert ise debriyaj sorunuyla daha ilk turda yarışı bırakmak zorunda kalmıştı.

 Yarışın ilk Metreleri

 

Öndeki Hakkinen, Coulthard ve Schumacher üçlüsü Frentzen ile aralalarındaki farkı açmaya başlıyordu.

Hakkinen, Coulthard, Schumacher ve Frentzen

 

 

6. turda Arrows pilotu Pedro Dela Rosa büyük bir süratla Duvara çarptı, araçta büyük bir hasar vardı neyseki Dela Rosa Sapa sağlam araçtan inmişti.Turdu Eddie İrvine ise Dela Rosa’nın kaza yaptığı yerde spin attı  ve araçtaki sorun nedeniyle yarışı bıraktı.

Dela Rosa’nın Kazası

 

 

4 Tur sonra pist temizlendi, Güvenlik aracı uzaklaşırken Hakkinen’in arkasında adeta trafik oluşmuştu.Start düzlüğüne çıkarken herkes gaza yüklenmeye başlamıştı, Hakkinen lider Coulhard 2. Schumacher ise 3. sırada devam ediyordu.

10. Turda Sıralama

 

Hakkinen güvenlik aracının çıkmasının ardından farkı açmaya başlarken Schumacher Coulthardı, Barrichello ise Frentzen’i zorlamaya başlamıştı..Trulli ise bu pilotların arkasında hata kolluyordu.

Güvenlik Aracının Ardından Schumacher Coulthardı, Barrichello Frentzeni Zorluyor

 

Coulthard güvenlik aracından bir tur sonra aniden pite girdi ve 2.liği Schumachere bırakmış oldu.Coulthard lastikleri değiştirdi tam çıkacakken arka taraftan yani motor bölgesinden dumanlar gelmeye başlamıştı..Daha sonra Coulthard bir daha pite çıkamadı ve yarış dışı kaldı..Dela Rosa ise Verstappen ise 16. turda yarışdan çekildi.

Coulthardın Motorundan Dumanlar Yükseliyor


Yarışın 18. turuna gelmiştik artık arkada birçok atak vardı ancak ön taraf hala aynıydı, Ancak Schumacher Hakkinen ile arasında’ki fark yavaş yavaş kapamaya başlamıştı.Schumacher bu turda elde ettiğ 1.32.121 ile en hızlı tur zamanını yaptı ve fark dahada kapandı.

Schumacher Yavaşlayan Hakkinen’i Geçiyor

 

Tam Schumacher Hakkinen’i yakalayacakken, Önden bir duman ulaştı, Hakkinen’in motoru patlamıştı..Coulthard’dan sonra bir başka Mclaren Yani Hakkinen motor sorunu yüzünden yarışı bırakmak zorunda kaldı..Hakkinen bir kaç metre gittikten sonra aracını sola çekti ve yarışı bıraktı.

Hakkinen Motor Sorunu olan Aracı Kenara Çekiyor

 

Arka tarafta Jean Alesi hidrolik sorunu yüzünden yarışı bırakmıştı..Önde Schumacher Rahat şekilde lider gidiyordu..Schumacher 30. turda pite geldi ve liderliği geçici olarak Frentzsen’e bıraktı..Schumacher’den 3 tur sonra takım Arkadası Barrichello pite geldi ancak Barrichello pit stop bittikten sonra kalkışta sorun yaşadı ve bu ona 5 saniyeye mâl oldu.

Jean Alesi’nin sorunlu yarışı Hidrolik Sorunuyla Son Buluyor

 

Frentzen Önde lider Trulli 2. sırada giderken bir anda önlerden bir toz bulutu yükselmişti, Trulli 3. virajda çakıl havuzundaydı..Trulli yarışı bırakmak zorunda kaldı.Frentzen Aynı tur içinde pite geldi ve Liderliği Michael Schumacher’e bıraktı.Frentzen pit stoptan 4 tur sonra Hidrolik Sorunundan yarışı bıraktı.

Trulli Frenajda Sorun Yaşıyor ve Çakıllara Saplanıyor

 

Sıralama artık Schumacher, Barrichello ve Ralf Schumacher olmuştu..Barrichello, Schumacherle arasındaki farkı her tur kapatıyordu.45. Turda Barrichello Schumacher’i start düzlüğünde geçti ve liderliği aldı.Sıralama Artık Barrichello, M.Schumacher ve Ralf Schumacher olmuştu..Barrichello 1 tur içinde Schumacherle tam 2 saniye fark açmıştı..Acaba Schumacher’de bir sorun mu vardı ? Yoksa Barrichello uçuyormuydu ? Bunun cevabını bir tur son öğreniyorduk Barrichello farklı bir strateji yaparak, Aracına az benzin koymayı tercih etmişti.

Barrichello Schumacheri Geçip Liderliği Alıyor

 

Barrichello yarışın bitimine 13 tur kala pite girdi ve böylece 2. sıraya gerilemiş oldu..Bu olayın ardından Michael Schumacher’in galibiyet ile arasında hiçbir engel kalmamıştı.Sıralama M.Schumacher, Barrichello ve Ralf Schumacher olmuştu.Yarışın bitimine 12 tur kala İlk virajda hafif bir duman gözükmeye başlamıştı bunun sebebi ilk yarışına Jenson Button’un çakıllara gömülmüş aracıydı, Button yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Button İlk Viraj’da Frenajda Sıkıntı Yaşıyor ve Araç Duruyor

 

Ve Yarışın Sonuna kadar sonuçlar değişmedi..Artık Schumacher son tura girmişti, Ferrari Dubleye, Schumacher galibiyete doğru gidiyordu..Ferrari çalışanları Schumacherin son viraja girdiğini görünce pit duvarına koşmaya başladılar.

Hakettikleri Galibiyeti Kutlamaya Başlayan Ferrari Mekanikerleri

 

Schumacher çok mutlu görünüyordu, Ferrari’Den kimi görse sarılıyordu.O Kupayı kaldırınca Pist adeta yıkılacak gibi olmuştu, start finish düzlüğü tamamiyle dolu Herkes Schumacher’in adını söylüyordu..

Schumacher Takım Patronu Jean Totd ile galibiyeti kutluıyor

 

Schumacher Harika sürüş ve birazda şansla beraber 2000 Sezonunun ilk galibiyetini alıyordu..Schumacher Yarışın Ardından yaptığı açıklamada “Çok mutluyum ne diyeceğim bilmiyorum, Bu galibiyeti Tüm Ferrari’ye Taraftarlara armağan ediyorum.Tabiki bu sezonki hedefim her zaman olduğu gibi en tepe yani Şampiyonluk.Bu zor olacak ama İmkansız Değil ” demiş ve Galibiyetin tadını çıkarmaya başlamıştı..

Schumacher Hakettiği Kupayı Kaldırıyor

 

Yarışın Sonuçları ekrana yansıdığında yarışa ilk iki sırada başlayan Mclaren Pilotlarının olmaması Birçok Mclaren taraftarını üzmüş ve şaşırtmıştı.

2000 Avustralya Yarış Sonuçları

 

 

Yarışın En Hızlı turunu 41. Turda, 1.31.481 ile Rubens Barrichello Yapmıştır..Ayrıca Bu Yarış’da birçok ilk gerçekleşiyordu, Michael Schumacher 36. Galibiyetini Alırken, Button ve Heidfeld İlk kez Formula 1 de yarışıyorlardı..Rubens Barrichello Kariyerinde ilk kez En hızlı turu yaparken Ralf Schumacher 50. Yarışına Çıkıyordu.Ferrari 126, Prost gp 50, Jaguar ise ilk yarışına çıkmış oluyordu.Son olarak Bmw 50. Podyumunu elde etmiş oluyordu.

 

Son Olarak O Zamanın Avustralya Gp’si afişinide paylaşalım;

 

 

 


Yorumlar

  1. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/2012-05-07_00112.jpg[/IMG] [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AzithromycinPics_00097.jpg[/IMG]

    Buy azithromycin 500 mg single dose online, order azithromycin (zithromax), buying zithromax no prescription!

    Azithromycin order online no prescription

    Order azithromycin online no prescription

    Azithromycin 500 mg with no prescription

    The prescription antibiotic Zithromax is commonly employed to treat various common infections, for example , bacterial infections and std's. By decreasing bacteria's ability that helps make protein and affecting peptide activity, the medicine can really help stop bacteria from continuing to stay at and cause infection elsewhere in the body. Zithromax is out there in either tablet form or because of a liquid suspension and is defined as licensed to be utilized in both young and old.

  2. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AZIPICS_00252.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    cheap azithromycin z pak

    azithromycin 250mg buy online

    buy zithromax 250 mg

    buying zithromax no prescription

    buy generic azithromycin online

    zithromax buy online canada

  3. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AzithromycinPics_00025.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    buy azithromycin 250mg

    azithromycin buy online no prescription uk

    can u buy zithromax over the counter

    azithromycin liquid buy online

    how to buy zithromax online

    azithromycin 500mg to buy

  4. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AZIPICS_00153.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    azithromycin no prescription overnight

    buy azithromycin 500 mg no prescription

    buy azithromycin dogs

    buy azithromycin online

  5. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AZIPICS_00179.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    azithromycin for cheap

    can you buy zithromax online

    buy azithromycin in usa

    buy azithromycin no prescription

    buy azithromycin 1g

    can i buy zithromax in canada

  6. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/AZIPICS_00184.jpg[/IMG] [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/2012-05-07_00301.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    online azithromycin no prescription ,azithromycin without prescriptions canada ,buy generic zithromax online no prescription

    can i buy zithromax at a local drugstore

    buy zithromax azithromycin online

    buy azithromycin for chlamydia

  7. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/2012-05-07_00344.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    buy zithromax z-pak no prescription

    buy antibiotics and get zithromax 500mg online

    how to buy azithromycin online

  8. [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/2012-05-07_00303.jpg[/IMG]

    [IMG]http://maximalblog.net/AZIPICS/imagesenter.jpeg[/IMG]

    buy zithromax 500mg online

    buy azithromycin online in the uk

    azithromycin with no prescription

    azithromycin no prescription

  9. Raikkonen06  avatarı

    O zamanlar f1 fazla bilmezdim daha doğrusu hiç bilmezdim o yüzden iyi oldu anlatımın için teşekkürler devamını bekliyorum.

  10. Efsaneden yavaş araçla yine muhteşem bir zafer.Teşekkürler…

  11. Ellerinize sağlık, enazondan siteye girdiğimizde bir hareket oluyor.
    keşke bu yarışları ntv anlatımıyla indirip arşivleme şansımız olsa.
    okan karacan ve serranın yorumlarıyla ne günlerdi:)

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    sadece belli arallıklarda yazı yazıyorum farkındasınızdır zaten.İşim saat 4'de bittiğinden, saat 6-7 gece 12-1 gibi boş oluyorum ve bunu yazı yazarak geçiyorum 🙂

  13. tekrar izlemek isteyen varsa buyrun torrent ile indirin.

    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3434114

  14. yarışı izlemiş gibi oldum teşekkürler…

  15. Aynen ben de izlediğimi hissettim…

  16. Schumacher- avatarı

    Sanki izlemiş gibi oldum güzel yazmışsın eline sağlık hocam.

  17. onur çakır avatarı

    Senin hiç işin gücün yokmu hergün bizi eğlendirmek için bunları yazıyorsun kötü yapıyorsun demiyorum senin açından soruyorum bu kadar vakiti nerden buluyorsunda böyle şeyler yapabiliyorsun

  18. Harika bir yazı ellerine sağlık.Devamını mutlaka bekliyoruz.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    çok hoş olmuş, ellerine sağlık.

  20. emeğine sağlık harika bir yazı olmuş sayende anılarımızı tazeledik.

  21. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Ellerine sağlık çok güzel anlatım.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu 1 aylık arada F1 taraftarlarının sıkılmaması için 2000 yılından itibaren yapılan yarışları, hergün bir yarış olmak üzere anlatıyorum olay budur.

  23. dirik bir anlatım

  24. güzel olmuş ama neden paylaşılmış anlamadım :))

  25. schumikolik avatarı

    Mükemmel bir yazı olmuş yine adeta yarışı yeniden yaşadık.
    Baştan sonra izlediğim ilk sezondur 2000 sezonu 🙂 muhteşemdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir