Fisichella: "Alonso Rakiplerinin Bir Adım Önünde"

yazar:

kategori:

Renault’da takım arkadaşı olan ikilinin yolları bu sefer Ferrari’de kesişti. İtalyan takımda Alonso şampiyonluk mücadelesi verirken Fisichella, test pilotu rolünde.

İspanya’da El Confidencial’da çıkan haberde Fisichella: “(Alonso’nun) Aracın, pistin ve lastiklerin sınırlarını yargılaması inanılmaz seviyede”

“Ne zaman atak yapacağını, lastiklere ne zaman dikkat edeceğini biliyor. Her zaman yapabileceğinin ve yapması gerekenin sınırlarında”

“Şu anda rakiplerinin büyük bir adım önünde. Her zaman mümkün olanın azamisini elde ediyor ve ondan daha iyi bir iş yapacak biri olduğunu düşünmüyorum”

Fisichella’ya göre Alonso’nun bir başka güçlü yanı, Ferrari takımı kendi etrafında toplamış olması.

Fisichella: “Takıma çok yakın. Sıklıkla Maranello’da mekanikerlerle birlikte bulunuyor; onlarla futbol oynuyor, yemek yiyor ve bisiklete biniyor.”

“Formula 1’de insani bakış açısı çok önemli. Mekanikerlerin kimin iyi, kimin hızlı olduğunu görmesi lazım ama aynı zamanda arkadaşlığı da hissetmeli”


Yorumlar

  1. Alonso 3. virajın çıkışında aracın arkasını duvara vurmuş ve amortisörüne zarar vermişti

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ben sana alonso hakkında konuşuyorsun demedim.Alonso ile ilgili video konulunca kimseden ses çıkmıyor.Ama kanadada raikonende vardı denince hemen tepkiler geliyor.Senin önce o yarışı izlemen gerekir.Montoya lider giderken piste sc girdi.Tüm araçlar ardarda dizildiler.Pit yolu açıldı ve hepsi birden pite girdiler.Sadece 1 kişi hariç.Montoya pite girmedi.Çünkü pite girseydi raikonen montoyayı yaklaşık 10 saniye beklemek zorunda kalacaktı.O zamanlar pitler 3,5 saniye sürmüyordu.Kendi başına sc ile bir tur dönüp sonrasında pite girdi.Sonra olanları biliyorsun kırmızı ışık ihlali ve diskalifiye.Yarışın lideri işte böyle heba edildi.Mclarenin niyeti raikoneni pitte bekletmemekti.Montoya sadece 5-6 sıra kaybedecekti.Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

  3. Bu yarışta 2 Renault aracı da hidrolik sorunu nedeniyle yarış dışı kalmıştı diye hatırlıyorum önce Fisichella sonra Alonso yani Montoya'ya geçildiği sahne zaten Fisichella için son kısımları yarışın…

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ya onu denedim de…Araçlar yarılıyor, çok masraf oluyor biliyor musun? Ben hala ayarını tutturamadım o işin. Du bakiyim tarif kitabına yazmıştım. 🙂

  5. Ben alonso hakkında konuşmuyorum diyorum ki Mc laren de hiç mi beyni çalışan insan yok Kimi'yi öne geçirmek için boşuna Montoya'yı diskalifiye ettirdiler şu söylediğine inanan senden başka şurada ki gerçekten yorum yapanlardan bir kişi bul göster tamam haklısın dicem biraz düşün bunu hangi takım yapar Allah aşkına yaa. Montoya çaylak bir pilot değil ki ışık demeleri gerekecek. Hee tamam demeleri iyi olabilirdi ama dememişlerse bile Montoya bunu bilebilmeli bu kadar dönemlik pilot onu bilmiyorsa onun süper lisans almaya hakkı bile olmamalı… bul getir yaa şurada uzun zamandır yorumculardan birisini bul getir şu inanılmaz teorini destekleyecek birini bul getir bana

  6. Bişi rica etcem: köprüde trafik olunca arada bi el atsan da sarayburnundan direk kadıköye araçla geçebilsek boğazdan? 😀

  7. not faster but quicker 🙂

  8. ben fisichella sorun yasamasa alonso'nun onu gecemeyecegini anliyorum. siz ne anladiniz merak ediyorum.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Rica ederim… Varsa o döneme ait bi soru, hiç çekinme. Bilgi paylaştıkça güzel. 😉

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ben Hz. Musa'dan beri izliyorum nabeeeer?!! 🙂

  11. Benim pilotum hepinizin pilotunu geçer. Benim takımım herkesten daha hızlıdır. İsa'nın doğumundan beri F1 izliyorum, en çok da ben biliyorum F1'i. vs. /s

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hep alonsodan konuşulunca çok güzel değil mi.ama raikoneni konuşunca neden tepki veriyorsunuz. yanlış mı kanada da olanlar.kanadada sadece fisico ve alonso mu var. hayır.montoya ve kimi de var.unutmayın.

  13. Doğru sende haklısın koskoca Mclaren yer verdirtmek için takımlar şampiyonluğunu sallamadan diskalifiye ettirdi Montoya'yı tabi seninki de bakış açısı. Gözleri görmeyenlerde bakar ama görürler mi? 2008 de aynı Kanada da Lewis'i de aynı şey için durdurmadı takım kaza oldu deme pit çıkışında sende haklısın… bir de 2008 singapurla ilgili yorumunuzu alaydık beyefendi hazır el atmışken. Parmağınla birini işaret etmeden ellerinin temiz olduğundan emin ol…

  14. farkındaysan alonso geçtikten sonra hemen montoya da geçiyor bir bağ kur bakalım kurabilecen mi alakayı

  15. ne alaka?

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kanada 2005 deyince aklıma montoyanın durumu geliyor.Yazık ettiler adama.

  17. İngilizce özürlü olduğunuzu bu kadar belli etmeyin bari.

  18. ne anlasın arkadaşlar bundan? 🙂

  19. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    gerçekten 2003-2004-2005-2006 yılları bambaşka mücadeler-adrenalin-hız-hırs Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  20. Sen sezonun son yarışında burada İNŞALLAH,ALLAH'a yalvarıyorum olursun.O zaman göreceğiz.Tabi sen %90 olsan bile yorum yazamayacaksın ama neyse.

  21. fisico vs alonso (2005 kanada)

  22. Muammer UYAR avatarı

    Sene sonunda sen buralarda olmazsın Herkül :))

  23. ya tabi tabi schumaerde bu yuzden alonso bir numara diyor zaten !!

  24. number one herkül CcC herkül reis CcC :))

  25. fisi bu konumda iken başka birşey söyleyemez. ha bu ifadeleri gerçekten isteyerek mi söylüyor bu tartışılır…alonso şu an hazret konumunda olduğu için susmak kabul etmemek gibi anlaşılır korkusuyla takımda başkan mekaniker çaycı ofisboy temizlikçi kapıcı vs.vs. kim varsa bu konuda açıklama yapmak zorunda hissediyor kendini…pr reklam çalışmaları bunlar bence….santander sağolsun…farklı kişilerde konuşsun diye brundle gibi dışardan da birilerine para verilip pekala söyletilebilir bu ifadeler….zaten adam çok puan önde söylesekte bir terslik olmaz düşüncesiyle mikrofonu gören konuşuyor…
    sene sonu göreceğiz…hepimiz buradayız inşaallah ömrümüz varsa…

  26. hakikaten de öyle alonso şuan da 1 adım önde gibi duruyor kariyerinin zirvesinde puan farkıda gayet iyi onun için her şey yolunda gidiyor

  27. Alonso nun pılotluk performansını hatta özel hayatındaki performanslarına kadar biliyoruz artık herkesın yaptıgı acıklama aynı bır aydır, benle emin ol Alonso nun ıyılıgını veya kötulugunu tartısamazsın arkadaslar bilir Alonso hakkında düsünelerımı…demek istiyorum..

    anlayanı bilmemde bir anlamayan sen görunuyosun suan arkadasım.. ha aradakı mecaz larıda anlatmaya kalkarsam ohho bosver.

  28. Herkes bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlıyor diyenlere hak vermiyor değilim.

    Ama Alonso'nun bu sezon şu ana kadarki performansı övgüye değer ve sezon ortasında çoğu F1 otoritesi ve pilot yarı sezon analizi yapar, bu analizlerde Alonso'nun isminin çok anılması insanları şaşırtmamalı…

  29. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet süper bir detaya gidilmiş,Alonso takımda istediği seviyede ve bunu çekemeyenler var kimilerin zoruna gidiyor,şunu unutmayınki alonso ferraride adını duyurucak işler yapmaya devam edicektir çekemeynler de çatlayıp dursun şu bir gerçek ki Ferrari her şeyi yapabilen bir takımdır ve bunu elde etmek için her şeyi göze alacaktır.

  30. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu ne şimdi yaptigin yorumu anlayan varmı acaba adam burada çok iyi detayları gitmis daha nasıl anlatsın çok süper bi yorum bence.

  31. doğru her sürücünün yapmadıgı birşey ve kendini onlardan üstün görmeyişi +1 puan kazandırıyor ve kendini daha çok sevdirmesi

  32. doğru ama aynı sakız 10 kez çiğnenmez herkes aynı şeyi söyledi ama fisichellanın yaptığı gündemde kalma çabası

  33. Alonso'nun başına gelecek var sanırım 😀

  34. Neden herkes aynı açıklamayı yapıyor ?
    Alonso kesinlikle kariyerinin en iyi sürüşünü yapıyor bu sene e bunu bilmeyen göremeyen zaten F1 izleyicisi değildir F1 izleyicisi olmayanda bu yorumları okumaz ozaman sorun ne ? Neden hep aynı demeç ?

    Biz bilmiyormuyuz Alonso şuan herkesten yarım adım bir adım önde olduğunu ? Biliyoruz problem nedir ?

    Alonso haricinde
    Schumacher
    Hamilton
    Rosberg ( takımın inanılmaz desteği ile )
    Kovalainen

    Bunlar bu sene iyi sürüyor

  35. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Yakında Alonso'nun ıllumınatı ile baglantısı var dıye haberler cıkacak, her geçen gun aynı baslık altında çıkan haberler kabak tadı vermeye başladı, eyi hos guzel bılıyoruz edıyoruz 1 aydır aynı analizler sonucu aynı terane.

    Herkesin bir popisi vardır.

  36. Fisichella: "Takıma çok yakın. Sıklıkla Maranello'da mekanikerlerle birlikte bulunuyor; onlarla futbol oynuyor, yemek yiyor ve bisiklete biniyor."

    Olay burda bitiyor zaten…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir