Vettel: "Alınan Sonuç Şampiyonluğun Ortada Olduğunu Gösterdi"

yazar:

kategori:

Lider Fernando Alonso’nun ve şampiyonluk mücadelesindeki Lewis Hamiton’ın da karıştığı kazadan sonra Vettel, 10. başladığı yarışı 2. olarak tamamladı ve liderle farkı 24 puana indirdi.

Vettel: “(Durum yarıştan) öncesine göre daha iyi. Tatilde iken bir göz atmıştım ve şimdi artık puan alma derdinde değilim; şampiyonluğu düşünüyorum”

“İlk virajda neler olduğunu bilmiyorum ama (Alonso) yarışı tamamlayamadı”

“Aradaki puan farkından rahatsız değişim. İlk virajı ve işlerin ne kadar çabuk değişebileceğini gördünüz. Yarış bu”

“Gelecek hafta Monza’ya gidiyoruz. Pol alıp ilk şikanı lider geçmek güzel olur. (Ama) arkası biraz daha riskli”

İlk viraj kazası aslında iyi kalkış yapamayan Alman pilotun pek işine gelmemişti; çünkü o alanı sorunsuz atlatabilme adına temkinli ilerlerken 12. sıraya kadar gerilemişti ama sonunda tek pitstop stratejisi ve üstün performansı ile yükselerek podyuma çıktı.

Vettel: “İlk virajın ardından yükselemeyen tek kişi bendim sanırım.”

“Önümüzde birçok araç kazaya karıştı. Kalkışım zayıftı ve sıralar kaybettim”

“Force Indiaların oralarda kalktım ve ilk virajda onlar Jenson’ın (Button) yanındaydılar. Ben ise Caterham ile birlikte.”

“Tempo vardı ama herkesin DRS’si açıkken düzlük bölümü kolay değildi.”

“(Motor) sınırlayıcıdasınız ve oradan fayda sağlamak zor”

“Ama grup içinde makul bir ilerleme kaydettim ve ardından önüm açıkken birkaç iyi tur atabildim. Bu da strateji ile geri dönmemi sağladı ki ikinci bitirebildim.”

“Lastiklerin o kadar uzun süre dayanmasını beklemiyorduk. Çoğu insan 2 veya 3 pitstop düşünüyordu ve tek pitstop, ulaşılamazdı. Ama bir iki turun ardından lastiklerin iyi dayanacağı belliydi. Tempo da fena değildi.”

“Cumartesi sabahı çok iyi geçmişti. Sıralama berbattı ve Pazar günü iyiydi. İkincilikten memnunum”

Öte yandan Vettel, Schumacher ile arasındaki olayla ilgili de konuştu.

Yarışın bir bölümünde Vettel, Schumacher’i geçmek için hamle yaptığında MErcedes pilotu bir anda pit yoluna saptı; o anda Vettel şaşırdı ama yoluna devam etti. Bu olay komiserler tarfından da inceleme altında.

Vettel: “Sonuçta insanlara, onların da size davranmasını istediğiniz gibi davranmalısınız. Yine de Schumacher’in ceza almaması gerek. Onunla konuşacağım”


Yorumlar

“Vettel: "Alınan Sonuç Şampiyonluğun Ortada Olduğunu Gösterdi"” için 14 yanıt

  1. MARC MARQUEZ avatarı

    ARKADAŞIM VETTEL İN BU SENE LİDERKEN ARACIN DURDUĞU YARIŞ DIŞI KALDIĞI YARIŞLARIN YANINDA 1 TANE BÖYLESİ BİR İKİNCİLİK ÇOK DA ŞANSLI SAYILMAZ

    ZİRA ALONSO NUN ALDIĞI PUANLAR VE O YARIŞLARDA OUT OLAN PİLOTLARA BAKARSAN BENCE BU YIL ALONSO NUN BU KAZAYA RAĞMEN GENE DE EN ŞANSLI PİLOT OLDUĞUNU İDDİA EDEBİLİRZ.

  2. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Yahu aradan bu justin bieber bebeği çıktı off yine havalanmasa bare.. 😛

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    sizce eğer o kazada alonsonun yerinde vetel olsaydı ne olurdu?

    a-grosjeanı o anda öldürürdü
    b-direksiyonu grosjeanın kafasına geçirirdi
    c-hemen eldivenleri fırlatır ve hakemlere saldırırdı
    d-o anda kendini tutup yarıştan sonra söverdi
    e-babasına(horner)şikayet edip grosjeanı yarış çıkışı dövdürürdü

  4. Bence o kadar da imkansız değildi… Yeni lastik avantajı vardı çünkü ve onlar olsa bile bir şekilde lastik avantajını kullanırlardı Monaco'daki gibi… Mercedesiyle giden Schumacher'e bile şikanda atak denedi tamam lastik farkı vs var ama yine de o kadar yakınına gelebilmesi durumun o kadar da vahim olmadığını gösteriyordu bence. He 2.lik olmaz 3. lük olurdu belki ama illa ki olurdu… Ayrıca herkes her fırsatta bu adamı eleştiriyor… Başarısız olup sıralamada geride kaldı oluyor başarılı olup ön plana çıkınca araç sayesinde oluyor. Ama kimse demiyor ki aracı iyi olmayınca yılların kurdu Schumacher bile bir şey yapamıyor… Bence bugün çok güzel yarıştı. Önündeki pilotu geçmek için son sektörde çok güzel takip etti… o kadar yakından o şekilde gitmek aracın olduğu kadar pilotun da becerisidir… Kötü niyetle sormuyorum gerçekten merak ettim Valencia dan sonra da aynısını dedin mi? demiş olabilirsin ama merak ettim yani… geçen gün bir arkadaşla şans konularını konuşuyordukta… Valencia da olanların hiçbiri şansla alakalı değildi bugün herkes olayı şansa bağlamış…

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    çok şanslı alınmış bir 2.lik.Sauberler,Alonso,Hamilton olsa avucunu yalardın Vettel efendi.O düzlük hızıyla imkansızdı 2.lik

    Lastikler bir kademe daha yumuşak olsaydı yani soft-medium yine podyuma çıkamayacaktı

  6. la boş konuşma yaa adam yarış bitiminde hemen röpörtajda demiş bunları senin yaptığın sinekten yağ cıkarmak sen saazanın en önde gidenisin sen ve sne gibiler yüzünden de alfonzodan da ferrariden de hic hoşlanmıyorum

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Beni yanlış anlayan ve sazan diyenler kendi sazanlıklarını göstermişler sağolsunlar. Anlatmak istediğim bu gün onun başına gelenin yarın kendi başına gelmeyeceğini nerden biliyor, bunun dışında sen bileğinin hakkıylan yenersin adamı, o zaman çıkıp dersin ki şmapiyona ortada. Onun dışında bu tip bir kaza sonucu puan aldıysan şanslıydık dersin olur biter. Büyük bir iş başarmış gibi havalara girmezsin.

    Kendisi yarış dışı kaldığında Alo hep böyle dedi çünkü. Kazanacak tempomuz yoktu ama şanlıydık dedi. Ben kazandım ben yaptım moduna sokmadı kendini.

  8. Yahu adam daha kaç yaşında el insaf bee… Ayrıca alonso lider gitmiyordu o sırada hatırlatırım… bu adam elini kolunu sallayarak galibiyete giderken yarış dışı kaldı sapla samanı karıştırmayalım

  9. Sence bunu kazayı detaylıca inceleyipte mi söyledi?

  10. Zorunamı gitti sazan gibi atlamışsın habere esas sacma olan senin yorumun ne diyecekti ah ah alfonsomuz yarış dışı kaldı bu günü yas ilan edelimmi diyecekti

  11. Zorunamı gitti sazan gibi atlamışsın habere esas sacma olan senin yorumun ne diyecekti ah ah alfonsomuz yarış dışı kaldı bu günü yas ilan edelimmi diyecekti

  12. onur çakır avatarı

    valensiyada yarış dışı kalınca güvenlik aracına suç attı bilerek yapıldı dedi sinirden eldivenlerinin attı alonso ne yaptı sinirinin geçmesini aracın içinde bekledi sonra indi garaja gitti sessiz sakin oturdu buna başarı bile denmez temposu çok iyi olan 2 sauber grosjean maldonado alonso ve hamilton senden öndeydi onlar yarış dışı kalınca aradaki adamlar çerezdi zaten torro rossolar direk yol verdi kafadan 2 sıra force indialar zaten senden kötü 2 sırada burdan her ne kadar takım webberle vettel eşit desede sen öndesin burdanda 1 sıra raikkonen yarışta pit stopun ardından 5-6 tur tempo tutturabildi onun dışında yavaştı 1 sıra burdan massa yarışın sonuna doğru açıldı 1 sırada burdan sennayı saymıyorum bile burdanda 1 sıra arada bide caterham vardı sanırım 1 de burdan 11. sıradan 2.lik hiç fena değil

  13. DreamOfWinD  avatarı

    O değilde şampanyayı alır almaz kızların üstüne koştu 😀

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ancak bu kadar saçmalanırdı. Horner ın voodoo ları tutuyor yavaş yavaş sanırım. Araç nerdeyse adamın kafasını götürecekti, bu kalkmış şampiyonluk ortada diyor. Kendin yarı dışı kalıp eldivenleri sağa sola fırlatıken neden YARIŞ BU demiyorsun. Ayıp be.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir