Button, Şu An İçin Şampiyonluğu Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Dünkü sıralamalarda çok hızlı olmayı başaran Button, bugünkü yarışta da yakalanamadı ve Belçika’da ilk zaferini kazandı.

Button “Takım için harika bir hafta sonu ve aynı zamanda benim için de. İyi olan 25 puanı kazandık ve galibiyet için mücadeleye devam edersek dünya şampiyonluğu için de ufak bir şansımız olur.”

“Ancak Monza’ya giderken şampiyonluğu düşünmeyeceğim. Oraya gidip elimizden gelen en iyi işi başarmalı ve mümkün olan en iyi puanları kazanmalıyız.” 

“Daha önce söylediğim gibi şampiyonluk için daha uzun yol var ancak bugün, 25 puanı çok hızlı eritebileceğimizi kanıtladık.” dedi.

Button, riskli olan tek pit stop stratejisiyle gösterdikleri performansın ardından cesaretlendiğini söyledi.

Button “Strateji konusunda ne yapacağımızdan, tek pit stop mu yoksa iki pit stop mu yapacağımızdan ya da birilerinin 3 pit stop deneyip denemeyeceğinden emin değildik.”

“Nico Hulkenberg ikinci sıraya yükseldiğinde biraz faydası oldu. Aracı hissedebiliyordum ve çok zorlamıyordum ancak o an için yine de tek pit stop olabileceğini düşünmüyordum.”

“12. turdan sonra lastikler çalışmaya başladı. Araç gerçekten istikrarlıydı ve sürebiliyordum. Lastik aşınmasını kontrol edebiliyordum. Sebastian dışında herkesten bu kadar uzakta olmak harika bir duygu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Button'ın hakkında kötü düşünceler vardı hatta bir arkadaşla tartışmıştım..Hem o arkadaş hemde BUTTON yanılttı beni.Spa'da olaylı yarışın tek kahramanıydı…. 🙂

  2. Şampiyon her zaman böyle duşeş olmaz erken konuşmamak lazım doğrusunu yapıyorsun ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir