Schumacher Sonlarda Vites Kutusu Sorunu Yaşadı

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu Spa’da 300. yarışına çıkan Alman pilot, pite girdiği sırada 4. sıradaydı ama lastik değişimi sonrasında 7.’liğe kadar geriledi.

Tek pit stratejisi ile giden Mercedes pilota göre vites kutusu sorunu yaşamasaydı, bu karar karşılığını görecekti.

Yine bir arıza nedeniyle yarış dışı kalma ile yüz yüze gelen Schumacher, son pitin ardından 7. vitesini kaybetti ve yeni lastiklerinden verim alma şansını yitirdi. Alman pilot, pite girmeseydi de o lastiklerle yine de 7. sırayı alacağını ifade etti.

Schumacher: “Şansımızı denedik. Aslında başta durum oldukça makul seviyede görünüyordu”

“(İlk lastik dğeişimi sonrasında) ilk turlarda Ricciardo ve diğer bazı pilotlarla mücadele ediyorduk. Ve lastiklerimi zorlamam gerekti. Bu da tekrar pite girmemizi gerektirdi.”

“O lastiklerle yarışı bitirebilirdik ama eminim ki yine aynı yerde (7.) olurduk”

“Pite girip lastik değiştirdikten sonra mücadeleye dönme, bana göre iyi bir karardı.”

“Ama 7 tur kala bunu düşünmeyi bıraktım; çünkü 7. vitesimi kaybettim. Yarışı bitirebildiğim için şanslıyım”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de yarışın sonlarında pite girdi. Mercedes için zor bir hafta sonunda Alman pilot, 23. başlayıp 11. bitirdi; puana yaklaşmışken başaramadığı için hayal kırıklığı yaşadı.

Rosberg: “Bizim için hayal kırıklığı yaratan bir hafta sonu oldu. Vites kutusu ve ceza olmasaydı bu hafta sonu sağlam puanlar alabilirdim.”

“Tek pitstop stratejisi benimsemiştik. Çünkü risk alıp yükselmem gerekiyordu. Ama işe yaramadı. Sonlarda tekrar pite girmem gerekti.”


Yorumlar

  1. Gene de her haliyle mükemmel yarışıyor….Harikaydın Efsanemm..

  2. Kral yine elinden geleni yaptı aracın yarış temposu berbat,erken pite girse son turlar yine baskı altında olurdu belki 5.lik gelirdi.Gridde sezon boyu gerileyen başka takım var mı acaba?

  3. Schumacher- avatarı

    Schumacher bence çok iyi yarıştı herzaman ki gibi
    Araç kötü olunca kimsenin potansiyelini fark edemiyoruz.

  4. Yanlış bilgi var Schumacher 6.vitesini ve KERS'ini kaybetti raikkonen ile kapışırken.

  5. bu arada schumacher bugün yeni bir motorla yarıştı. mevcut kurallarda buna izin veriliyor ancak sanırım bugün kullandığı motoru başka bir yarışta kullanamayacak. sezon sonuna doğru motor sıkıntısı da yaşayabilir.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher en son Bahreyn'de değiştirmiş vites kutusunu ve 5 sıra ceza almış..sonrasında 10 yarış olacak İtalya ile birlikte 5-5 ayırırsak İtalya ile 5 olacak o zaman ceza geliyormu ?

  7. bugün mercedes ilk pitler öncesinde raikkoneni geçmesinin ardından 2 pite çevirseydi o zaman podyum için daha fazla şansı olurdu. podyum için performansı olmasa bile raikkonenin ardından gelen grupta önde yer alabilirdi. araba yavaş tamam da bu kadar da saçmalanmaz. vettel ve button tek pit yaptılar ancak adamların aracı belli. mercedes ise en çok lastik yiyen araçlardan birisi. tek pit düşünmeleri komediden başka bir şey değildi. özellikle de startta kazandıkları pozisyonların ardından.

  8. efsane bu performansiyla gercekten iyi bir araci hakkediyor.

  9. Ferrari%100 avatarı

    Önümüzdeki yarış bi ceza gelebilir

  10. Livetimingden de takip ediyordum, 2. pitten sonra hızlı turlarla uçmasını beklerken tur başına 1 saniye weberden geride kalmaya başladı.
    Ancak 7 değil 6. vitesi kaybetti diye anladım ben.
    Sanırım tamir ederler değiştirip monzada 5 sıra cezası yemesin boşyere.
    Yada rosbergdekini söküp onun aracına taksınlar:)

  11. DreamOfWinD  avatarı

    Macaristanda değiştirmedi mi vites kutusunu?

  12. birde raikkonen eau rouge de efsanevi bir şekilde schumiyi geçti diyenler var.ya kardeşim sen körmüsün.nerde görülmüş eau rougenden önce tribün bölgesinde geçildi.tabi dikkat etmediğiniz için araç aniden yavaşladığını göremediniz.hrt bile orada geçilmiyor.siz geçenseneki webber ile karıştırıyorsunuz,webber orada gerçekten geçmişti alonsoyu.

    merak ettiğim deveye sormuşlar neren eğri diye,o da nerem doğruki. yani demek istediğim aracın her yarış bir yerleri dökülüyor.4-5 yarış vites ve motor kuralı çok saçma.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bencede ceza almicak gibi yoksa rosbergle beraber degistirirlerdi

  14. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yarisin yildizi schumacherdi..Vettel Schumacher kadar varlik gosteremedi..Mercedes artik İtalyada'da bir is yapamazsa bu sene daha yarislara katilmasin İtalyada yagmur yok sanirim her uc gundede artik ayarlari parcalari duzgunce yaparlar..Schumacherde Tifosilerin onunde bir podyuma cikar

  15. En son şanzımanı ne zaman değişti acep. Belki 5 yarış hakkını doldurmuştur, cezasız değiştirir.

  16. vedat özkan avatarı

    schumi mgp nin 2.aracıyla ben burdayım diyor bu sene mgp nin sayesinde yarış dışı kaldığı yarışların dışında tamamladığı yarışlarda genel olarak sürekli rosberg den iyi performans ortaya koydu rekabetçi bir araçla halen şampiyonluğa oynayabilecek potansiyeli var yaşına rağmen ama bu takımda bu sadece bir hayal.

  17. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Herşeye rağmen 3 yarıştır 7. olmayı başarıyor bu araçla efsane, Rosberg nerede göreniniz varmı?

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    yarışı tamamladığı için, vites kutusu değişimi olursa önümüzdeki yarış ceza alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir