Raikkonen, Geleceği Hakkında Kararsız

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen 2009’da Ferrari ile anlaşması bittiğinde emekli olma seçeneğini tamamen reddetmedi.

Son Formula 1 şampiyonunun Ferrari ile bir sene daha anlaşması var ancak Fin pilot geleceği hakkında henüz karar vermediğini kabul etti.

Raikkonen "Bir kaç senedir bu şekilde(emekli olacağı) söylentiler var. Ben her zaman gelecek sezon sonuna kadar kontratım olduğunu söyledim."

"Devam edip etmeme konusunda henüz karar vermedim. Bu imzaladığım son anlaşma ve bu sene ya da gelecek sene ne olacak göreceğiz."

"Eğer özleyeceğimi hissedersem bırakmam. Belki başka bir şey bulup ondan daha fazla zevk alabilirim. Gelecek seneden sonra ne olacak bilmiyorum, henüz karar vermedim. Kim bilir belki kararı gelecek sene veririm."

"Keyif aldığım sürece yarışacağımı düşünüyorum ve bu benim için doğru olan şey. Bu 4 sene içinde de olabilir. Bunu söylemek için henüz erken." dedi.

Raikkonen Formula 1’de beğenmediği şeyler olduğunu ve geleceği hakkında karar verirken bunları dikkate alacağını kabul etti.

Raikkonen "Ben yarışmayı seviyorum ve diğer şeyler benim için en iyileri değiller. Burada herkes yarışmayı ve aracı kullanmayı sevdiği için var ancak keyif almadığınız ve istemediğiniz şeyler çok olduğu zaman gitme zamanı gelmiştir."

"Bu herhangi bir şey olabilir. Yapmak istemediğiniz ya da keyif almadığınız bir şey olduğunu hissettiğinizde … Böyle şeyler olduğunda ve ya işler yolunda gitmediğinde. Yarış dışında bir çok şey olabilir. Böyle olduğunda muhtemelen gitmek için en iyi zamandır." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    sinirlenmiyorum sadece biraz tepkiliyim her yazdığıma cevap verilmesi konusunda.. ama uzatmayalım ewett yoksa böyle yanlıs anlamalar devam edicekk

  2. Sinan Şahin avatarı

    seneye oluksuz lastik denemesi onu f1 de tutabilir. ya da bu sene massa şampiyon olursa hırs yapabilir ve kalır 🙂

  3. tuğba aycan avatarı

    Kimi-number one eğer yazdığım yorumlar umrunda değilse neden sinirleniyosun neyse tamam kapatalım bu konuyu bugün kimi ve hamilton yüzünden yeterince tartıştık

  4. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ya sana niye gıcık olıyım ben f1 yüzünden böyle davrancak bi insan değilim kimi için sevmediğim yorumlar yazsan bile umrumda değil acıkcası ben sadece cıkardığı yarıslara bakarım ve burdada istediğim habelre yorum yazarım hepsi bu..

  5. tuğba aycan avatarı

    kimi-number one açığımı yakalamaya çalışıyosun neden bana gıcıksın anlayamadım bu bir ikinci olarak da hamilton babamın oğlu değil ki onu koruyayım durduk yerde

    objektif biriyim ben kimi nin hakkında çıkan yatla otel arasında gitti geldi türünden haberlere yazdığım yorumlara bakabilirsin istersen de ama kimi bu konuda çok fazla açıklama yapıyor …!!!

  6. tuğba aycan avatarı

    ama baydı artık bu konuda konuşmak istemiyorum desin kapatsın konuyu valla o açıklama yapmaktan bıkmadı ben okumaktan bıktım ama bırakmasın bence 🙂

  7. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    tuğba aycan biz hamilton a çok konuşuo dediğimiz de sen basın soruoo adam cevaplıo gibi birşey söylemiştiin. işte bu kiminin acıklamasıda buna benziyo.!onlar soruo o da cevaplıo ve üstelik kimi diğer pilotlardan daha az konuşuoo. zaten bi acıklama da yapması gerekiodu kafalardakii soruların biraz azalması içinnn !!!

  8. tolga soydan avatarı

    tuğba aycan soruyolarki cevaplıyo adam =)

  9. Zirvedeyken bırakmak vardır ya Kimi onu yapacak, aynen Hakkinen gibi Schumacher gibi… Senna yaşasaydı o da zirvede bırakırdı ama zirvedeyken rahmetli oldu zaten.

  10. tuğba aycan avatarı

    kimi gideceksen git gitmeyeceksen gitme ama artık bu konu hakkında açıklama yapma yaa ..!!!

  11. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    herkes gibi ben de kalmasını istiyorum ama bir yandan da bazı pilotlar gibi de zorlamasını arzu etmiyorum.örnek:barichello, coulthard v.s….hayat onun, o giderse kova var…fin ekolünü o devam ettirir diye düşünüyorum…kral öldü yaşasın yeni kral:)))

  12. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    keşke ya keşke..

  13. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    keşke ya keşke..

  14. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    bence gitmez ya çünkü adam bu işi seviyo fakat pist dışındaki olaylar haberde dediği gibi onun canını sıkarsa gidebilir o zaman da kendine göre haklı oluyo ama bence gitmesin eminim benim gibi düşünen bir sürü kişi var inşallah gitmez en az 2011-12'ye kadar izleyelim onu

  15. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    inşallah..

  16. Umarım Herkes İçin İyi ve Hayırlı Bir Karar verir.. Iceman.

  17. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    tabii kimi gibi bi pilottan kurtulmak istemeniz normal bişey.. cünkü o kadar hızlı kii baş belası oluoo haliyle.. (: ama gitmiicek inanıorm benn !

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Raikkonenin farklı şeyleri kafasına takacağını zannetmiyorum hızlı turlara gelince yazdımya zevk için bu işi yapıyor diye ,onun için yarışın başı olmuş sonu olmuş hiç farketmez hele hele araba zorlanmış yıpranmış umrunda değil o her zaman aracın limiti ne ise onun ya %1 altında yada %1 üstünde oluyor hep limitte ,raikkonene bu yarış 5 saat sürecek diye söyleyin bakın keyfine ondan sonra çıksın piste tutabilene aşk olsun fakat sadece sürecek belki biraz kızacaksınız fakat raikkonen bir sürücüdür hemde belkide en iyisi pilotluğa gelince o onda az var aracı geliştirin verin kullansın takımın diğer aktivitelerine hiç bulaştırmayın onu bu maddiyatın yoğun olduğu dünya ona göre pek değil ne zaman canı sıkılır onuda bilmem fakat yakın bir zaman olacağı kesin (hakkinen gibi 30-32 arası olabilir) ben kalmasını her zaman isterim fakat MERCEDES te ,kırmızı tulum yakışmadı ona gri daha güzeldi :))

  19. gitte kurtulalım biran önce :))

  20. Şener belki farklı şeyler de vardır.Adam kapalı ama güzel konuşmuş ki açıklama da yapmadığına göre!Eğer Bu işin içindeki çirkefliklerden dert yanıyorsa bu da muhtemeldir o zaman bağlasanız tutamazsınız buz adamı.Bazıları herşeyikabuledebiliyor orada kalabilmek için.Freeman

  21. adam zevk için yaptığı son turlarda en hızlı turu atarak yapıyordu zaten risk alıyordu yıpranmış araçla ama o onu pek düşünmüyor..

  22. hayrettin sütcü avatarı
    hayrettin sütcü

    Bence bir şampiyonluk daha alırsa hiç durmaz gider.Başka heyecanlar peşinde koşar.Adamın yapısı böyle.Ama tabi ki biz F1 de daha uzun yıllar kendisini izlemeyi ve desteklemeyi çok isteriz.

  23. sener cok dogru yazmıssın ben de aynen öle düşünüyorum.ama gıtmemeli ya:S ben 2009 da bırakıcagını da düşünmüyorum zaten en azından 2 senelık uzatabılır anlasmasını.ferrarı zaten bırakması taraftarı olmaz.yıne de hersey kimi ye baglıı

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Nasıl motive olunur yarışlara demiş bir arkadaşım raikkonen bazılarının iş olarak gördüğü pilotluğu zevk aldığı için yapıyor ,kişi zevk aldığı birşeyi yaparken motive olmak zorunda değildirki ,ben raikkonenin şöyle düşündüğüne inanıyorum ''şu yarış bi gelsede hız yapsak bu sponsorlarla insanlarla uğraşmak ne kadar sıkıcı ve direksiyonun başına geçtiğindede oh be kurtuluyorum birde şu telsizi kapatsalarda sadece sürsem'' adam basın toplantısında bile konuşurken sıkılıyor sanki onu oraya zorla çıkartmışlar gibi f1 de bazı şeyler mecburi olmasa raikkonen sadece yarıştan yarışa araba sürmeye gelir çünkü tek zevki o

  25. şafak kuru avatarı

    ya umarım kimi gitmeyecek daha alması gereken 2. we 3uncu dunya sampıyonlukları war onunde…..umarım canada da zafere uzanıp lıderlıge yukselıcek

  26. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    herşey dışarıdan göründüğü gibi heyecanlı ve keyif verici olmayabilir.. demekki bilmediğimiz bi sürü şey war.o yüzden kimiyi anlayabiliyorum. ama aslaaa aslaa gitmesini istemiorumm !!=((

  27. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    canım benimm gitmee yaa !

  28. İçinde yarışma hissi varsa gitmez. Nasıl iş anlamadım zorla mı yapıyor bu işi. Para için mi yapıyor? Şampiyon olmuşsun kariyerinin zirvesi sen hala gitmekten bahsediyorsun.

    Nasıl motvie olunur yarışlara?

  29. şebnem sünersoy avatarı
    şebnem sünersoy

    ya ynlis yazmisim=)kimi gitme seni cok seviyorum=)

  30. şebnem sünersoy avatarı
    şebnem sünersoy

    ya kimin gitme snei cok seviyorum=(

  31. gitmeeeee!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir