Massa "Bu sene 'İstiktar' Anahtar Kelime"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, şu anda 4 pilot 6 puan içerisinde yer aldığı şampiyonluğu kazanmada istikrarın kilit nokta olacağını düşünüyor.

Şu anda şampiyona lideri 38 puan ile McLaren Mercedes’ten Lewis Hamilton. Onu 35 puanla Raikkonen, 34 puan ile Massa ve 32 puan ile Kubica takip ediyorlar.

Massa böylesine yakın mücadelenin olduğu sezonda sadece yarış galibiyetlerinin değil, kazanılan her puanın ve istikrarın belirleyici olacağını düşünüyor.

Massa "Şampiyona çok sıkı. 4 pilotun makul derecede iyi araçlarla şampiyonada çok yakın olduğunu görüyoruz. Yarış kazanmasanız bile şampiyon olunabileceğini görüyorsunuz."

"Bu yüzden puanlar bazen galibiyetlerden önemli olurlar. Çünkü eğer bir yarışı kazanır diğerinde puan alamazsanız her ikisinde 3. olmak daha iyidir. Bu yüzden bu sene istikrar önemli olacak." dedi.

Ferrari pilotlarının her ikisi bu sezon 2’şer galibiyet kazanırken McLaren’de de Hamilton 2 yarış kazandı. 3 pilot Kanada’da galibiyet sayısını 3’e çıkarmak için uğraşacak.

Massa, her iki Ferrari pilotunun şampiyonluk mücadelesi vermesinin takıma yardımcı olacağını düşünüyor.

Massa "Ben takımda şampiyonluk için mücadele eden 2 pilotun olmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi zorluyoruz ve rekabetçiyiz. Her yarış araçtan mümkün olan en iyisini çıkarmak zorundayız ve bunun iyi olduğunu düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ferrariden bahsediyoruz dimi massathebest ..

  2. maalesef massa'nın dediği doğru. mevcut puan sistemiyle 2 tane 3.lük bile 1 galbiyetten daha fazla puan yapıyor. önceki puanlama sistemi olsa durum tersi olacaktı ama Schumi sağolsun 🙂 ayrıca raikkonen'in son yarışlarda şaftının kaymasının nedeni massa'nın yüksek performansı ve takımda 2 nci pilot olmamasından dolayıdır. zaten bu gidişle takım 1 pilota yönelecekse massa bu yönde hızla ilerliyor. herkesin gördüğü gibi.

  3. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    2.pilot bencedee a-her ne kadar kabullenemesede.. ama söylediklernde haklı yani istikrarlı olmak konusunda

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu massa kendisini buğday ambarında zannediyor…bence sen yine en iyi ihtimalle 3.olabilirsin.hislerim ve bunu söylüyor…artık şunu kabul et sen bu takımda 2.pilotsun…

  5. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    hakLı .. (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir