Webber, RBR'nin Bir Adım Daha Atmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Mark Webber, Red Bull’un bir adım ileri atıp gelecek sene zirveye yakın yerde mücadelenin içinde olabileceği konusundan ümitli.

Gelecek sene ile ilgili neler umduğu sorulan Webber: "Şimdi olduğumuzdan biraz daha fazla yol katetmeyi umuyorum"

"15 puanımız var ve geçen sene bu zamana göre şimdiki durumumuz büyük bi adım. Bu oyundaki kristal küre çok zor"

"Araçtan ve çocukların yaptıkları çalışmalardan memnun olacağımı umuyorum. Sorasında da BMW ile savaşta zorlayabiliriz. Gitmemiz gereken yer bu"

"Büyükleri rahatsız edebileceğimizi umuyoruz. Şimdi bunu yapmaktan çok uzak değiliz, bir sonraki grubun içine girmek"

Red Bull takımı, dayanıklılık sorunları yaşadıkları geçen seneye göre bu sene büyük atılım gerçekleştirdiler.

Webber şu ana kadar 15 puan topladı. Bu, 2007 sezonunda topladıklarından fazla.

Avustralyalı pilot, şimdiye kadarki istikrardan çok memnun olduğunu belirtti.

Webber: "Podyumlar daha iyi olacaktı ama genel olarak, şampiyonaya baktığımızda, 6.lığı paylaşıyorum. Eğer 6 yarışı bitiremeseydim ama bir podyumum olsaydı, sadece o gün için durum iyi olacaktı. İstikrarı tercih ederim. Bütün sporlara bunun, hakkını verebilmenin, önemli oluduğunu düşünüyorum"

"Şu pisti veya bu pisti sevmiyorum diyemem. Heryerde hakkını vermek benim işim. Kimse podyumları eliyle vermez: Bizden daha hızlı 6 aracın orada olduğunu biliyoruz. Monako’da yakındık ve bir podyum alabileceğimiz bir başka yer olacağından eminim."

"Bu olmayacak, çünkü tempoda oradayız. Hızımız yüzünden sıralamalarda ikinci çizgide, yarıştada üçüncü olmayacağız. Bu olmayacak"

Bununla birlikte Webber, gelecek seneki kural değişikliklerin takımlar arasındaki sıraları değiştirebileceğini ve kendi takımının ilerlemesini durdurabileceğini ifade etti.

Webber: "Ne yazık ki büyük kural değişiklikleri geldiğinde, bu çok zorlayıcı oluyor. Biz büyük bir takımız, iyi finanse ediliyoruz ama Mercedes-Benz ve Ferrari’ye karşı olduğunuzda, veya buna benzerlerle, ve KERS sistemi gelince, bir de tamamiyle yeni kurallarla… çok zorlayıcı"

"Beyin gücüne sahibiz. İnsanlar doğru şeyleri yapıyor ama bu büyük bir meydan okuma. Kuralların, olduğu gibi kalmasını isterdim. Çünkü iyi gidiyoruz. Belki de yeni kurallarla daha iyisini yapacağız, kim bilir?"


Yorumlar

  1. Çok güzel konuşmuş Webber, Bayağı da motive gözüküyor

  2. KERS ile birlikte cok takimin yeri degisebilir, onumuzdeki 10 yil boyunca Honda veya Toyota sampiyon olurmus 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir