BMW ve Honda "FIA Ayrılıklara Karşı Harekete Geçmeli"

yazar:

kategori:

BMW ve Honda, FIA’nın son güvenoylamasından sonra kurumun içindeki ayrılıklara karşı harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Mosley’in bu hafta yapılan güven oylamasından üstün bir şekilde başarıyla ayrılmasına rağmen büyük klüplerden eleştiriler geldi. Almanya kurumdan ayrılırken bir çok büyük kulüp de ayrılma tehdidinde bulundu.

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone’un da sürekli olarak Mosley’e bırakmasını önermesinin ardından BMW ve Honda takımları kurumun spora vereceği zarar konusunda endişelerini dile getirdiler.

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen "FIA’nın kararına saygı duyuyoruz ancak şu anda FIA içerisinde, kurum ve üyeleri arasında kritik bir durum söz konusu. Bu aynı zamanda sadece kurumu etkileyemeyecek, otomobil sanayi ve motor sporları gibi harici partnerleri de etkileyecek."

"Bu sorunu sadece FIA çözüme kavuşturabilir. Bu yüzden karara saygı duyuyoruz ve ve nasıl gelişeceğini göreceğiz." dedi.

Gazetecilerin FIA’nın içerisindeki sorunların F1’e zarar verip vermeyeceği hakkında soru yöneltmesi üzerine Theissen "Bu gelecek haftalarda durumun FIA içerisinde nasıl gelişeceğine bağlı. Oldukça kritik bir süreç."

"Bu süreç içerisinde insanlar FIA ve üyeleri arasındaki tartışmaların sadece motor sporlarını içermediğini görecekler. FIA tüm motor dünyasının dünya genelinde temsili." dedi.

Honda CEO’su Nick Fry da Theissen’i destekledi ve bu belirsizliklerin bir an önce çözülmesi gerektiğini savundu.

Fry "FIA ortaya çıkan süreçlerin ardından kararını verdi. Ancak motor kulüplerinin reaksiyonu FIA Başkanının ortaya çıkan olayların ardından bu görevini sürdürmesi konusunda büyük endişelerinin olduğunu gösteriyor."

"Max’ın spora yaptığı büyük katkılara rağmen biz de bu endişeleri paylaşıyoruz ve bu istikrarsızlığa çabuk bir son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. Almanlar, Mosley olduğu sürece yokuz dediler. Yani tam bir ayrılık değil o, askıya alma gibi bir durum. Mosley de sözünü tutarsa 1 sene sonra eskisi gibi toparlanma olur. Ama büyük katılımcıların tepkisi de büyük olur, Mosley'in güven oyu almasının ardından bırakması şık olacaktır. Desteklenişyorum ama yine de gidiyiorum. Siz kovmadınız ben istifa ediyorum gibi gururlu delikanlı ifadeleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir