Red Bull, Vettel'e Verilen Cezanın Yanlış Olduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ile mücadelesinde İspanyol pilotun pist dışına çıkması sonucu komiserler tarafından yeterli alan bırakmadığı gerekçesi ile hatalı bulunan Vettel, pistten geçme cezasına çarptırılmıştı. Ama geçen sene yine Monza’da benze şekilde bu sefer Vettel pist dışına çıkmıştı ama orada ceza verilmemişti.

Konu ile ilgili  konuşan Horner: “Yarış dışı kaldıktan sonra bunu konuşmak anlamsız. Ama kendiniz yargıda bulununca biraz sert gibi görünüyor. Ceza için haklı bir neden göremedim; bu benim görüşüm”

Pilotların yerini savunması ile ilgili kural daha bu sene tekrar gündeme gelmişti. Bahreyn’de Nico Rosberg’in Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’a karşı yaptığı savunmalar çok konuşulmuştu.

Daha sonra FIA, Charlie Whiting aracılığı ile Bitanya GP öncesinde pilotlara bildiri göndermiş ve savunma kuralına çıklık getirmişti.

 


Yorumlar

  1. burada alonsoda hata var. button massaya mercedeslerden biri force indialardan birine aynı yerde atak yaparken içten yapıyor ama alonso olmadık yerde dıştan hatalı bir atak denemesi. tabi ki fia sağolsun. ayrıca hakemler madem kuralları çok güzel uyguluyordunuz diresta sennayı resmen dışarı ittirirken niye endamınızı göremedik. senna iyi ağlayamadı galiba.

  2. alonso (ferrari) ve lobisi monza'da calismayacak da ne zaman calisacakti ki…

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Futbol fanları gelmiş gene yorum yapmaya, arkadaşlar kural açık: eğer arkadakinin ön kanadı öndekinin arka lastiklerinin yanına gelmişse araçlar yan yana sayılıyor ve öndeki yer bırakmak zorunda. 2011'in falan resmini görenler için söyleyeyim, bu kural bu yıl geldi ve dediğiniz standardı ve adaleti sağlamak için geldi. Bu resimde görüldüğü gibi bırak ön kanadı, aracın tatamı yan yana neredeyse. Burada tartışılacak bir şey yok, açıkça bu kuralı ihlal ediyor Vettel. Kendileri tabii ki haksız bulur, zaten Red Bull'un çıkıp "evet ya bu cezayı almayı hak ettik" dediğini de duymadık bugüne kadar. Kuralların açıklarını aramayı bırakıp birazcık yarışa baksalar aslında tüm gerçekler onlara da açık olacak.

  4. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    haksız bir ceza.. fıa bu sene cezalar konusunda birçok dengesizlikler yaptı.. birileri fıa yı cezalandırmalı

  5. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    ben acikca tekrarini izledigimde vettelde kasti bir uste kirma gormedim di resta'nin senna'ya yaptiginin aksine. bence sadece viraji aliyordu ve alonso'da muazzam guclu bir cekisle geldi vettelin yanina, tepki vermeye firsat goremedim ben, gereksiz bir cezaydi bence.

  6. tutamadın içinde değilmi.tam bir holigan olmuşsunuz nefretinizi buşekilde kusarsınız çünkü hep siz haklısınız.bi kere bile toz kondurmazsınız driver inize.ama gördük neler olduğunu yine almanya 2010 nun tekrarı yaşandı ve yol vermeye zorlandı.ama helal olsun çekoya ki onu geçip fazladan alacağı 3 puanı elinden aldı. hahahahaahaha

    http://vimg.izlese.org/v/2010/04/01/bu-adam-insan-ustu-komik-guluyor1.jpg

  7. redbull yine ağlıyo….gerçekten artık saçmalıyolar..şampiyon olmuş bi takıma böyle açıklamalar hiç yakışmıyo…bu tip açıklamalar takımın daha pişmemiş olduğunu kanıtlar …bu olayda vettelin ceza alması çok normaldi…kurallar gayet net..şimdi cezaya gerek olmadığına inanıyolar ama başka bi pilot aynı hatayı vettele yapsa ve ceza almasaydı bu sefer de neden ceza verilmedi diye ağlarlardı…redbullun bu hallarine alıştık artık…yarış kazandıklarında hep en mutlu en haklı taraflar ama yarışı bi şekilde kaybederlerse kendilerinden başka herkesi suçlamaya hazırlar…

  8. sen benimsin avatarı

    ayıp be ayıp resmen ayıp dua etsin pitten geçme cezası aldığına daha kötü bir cezada gelebilirdi. bu kadar agresip kullanıp diğer sürücüyü tehlikeye atmanın cezası ne olabilirdi başka?
    horner efendi sen cezaya eleştiri yapacağına ilkönce pilotuna öğret nasıl sürülmesi gerektiğini gerçi sende anlamazsın ya bu işlerden sende aynı kafadansın!
    cezayı haketti bir dahaki sefere diğer pilotların güvenliğini tehlileye atmamyı öğrensin çaylak vettel!!!

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hatta bu günkü olayın girişinide vereyimde Vettel efendi adamı nasıl süpürüyor dışarı bir kez daha görelim.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Geçen sene aynısı olmamıştı arkadaşlar. Geçen sene 3. virajı geçince kısa düzlükte Vettel'in sadece sol tekerlerklerinin az bir kısmı çimene çıkmıştı. Aracın 4/3 ü pist içindeydi. Bugün Vettel Alonos'yu tamamen attı pist dışına. Biraz objektif olun.

    Siteyide aynı hassasiyete davet ediyorum.

  11. rocco junior avatarı

    adalet yerini yeteri kadar buldu.saçma sapan yorumlar yapma adam gibi pilotunu destekle.paso burdan beddua ediyorsun ama senin pilotun cebelleşiyor masum yere.schumiyi cidden çok severim ama epey bir acın var belli arkadaş senin.dikkat ettiysen grosjean madurlarının hepsi perez lewis ve alonso podyumaçıktı ve o yarışta kazadan faydalanan webber vettel button out oldu.yani zaten ödeşmişlik var.insan gibi sportmen mücadele dileyin.hakeden kazansın.dnf olmadan kıran kırana bilek hakkıyla olsun deyin.holigan gibi yorumları bırakın artık arpa kadar yol alın be

  12. yazık oldu adama öyle dürüst bir yarışçı ki

    bu güne kadar kimseyi pert etmedi daha.

    bu daha ilk gün tabi bakalım daha neler duyacağız ağlak vaziyetlerde.

  13. Bencede yanlıştı ama sonuçta italyanların evi burası. Olur böyle şeyler. Geçen senenin aynısı olmuştu.

  14. ferrarinin kendi evinde olan yerde komiserlerin adil davranmasını beklemez saçmalık olur.aynısını geçen sene alonso yaptı ama adalet yokki.o şikanda vettele alonso arkadan çarpıp yarış dışı bıraksa ceza alan yine vettel olur. yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali.

    inşallah kamikaze latin canavarı yada fransız öpücüğü yd bırakırda adalet yerini bulur.

  15. Evet Di Riestaya ceza gelmeliydi. Neyse ki bu olayda kural uygulandı.

  16. Senna, Kendisini Pist Dışına Atan Di Resta'yı Eleştirdi

    Senna "Oldukça açıktı. Ön kanadım onun aracının yanındaydı ve fren noktasında beni pist dışına doğru itti ve temas yaşadık. Şanslıydık ki yarış dışı kalmadı."

    Aşağıdaki haberi okursanız bence iyi olur.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27961-senna-kendisini-pist-disina-atan-di-resta-yi-elestirdi.html#.UEzTwyIm8a8

  17. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Vettel'in,Charlie Whiting'e Hıyar dedigi ortaya çıktı . 😀

  18. adamı gro gibi bide sen yarış dışı bırakacaktın hala ceza yok diyon arka tekeri geçmiş bile yer bırakmak zorundasın

  19. Takımlara gönderdiği yazıda Whiting: "Bir düzlükte veya herhangi bir frenleme noktasından önce yerini koruyan bir pilot, geçiş yapmak isteyen aracın önemli bir bölümünün yanına gelmemesini sağlama adına, ilk hamlesini yaparken pistin tam genişliğini kullanabilir."
    "Herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırma adına; eğer geçiş yapmak isteyen bir aracın ön kanadının herhangi bir parçası, öndeki aracın arka tekerleğinin yanına gelirse, işte bu 'önemli bir parça' anlamına gelir."

    Videoyu tekrar izlemenizi öneririm.

  20. kesinlikle yanlış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir