Briatore: "Ferrari, Massa ile Yeniden Anlaşmalı"

yazar:

kategori:

 

Maranello kökenli takım, gelecek sene Fernando Alonso’nun yanında kimin yarışacağına henüz net bir karar vermiş değil ve Briatore, oyunu Massa’dan yana kullanıyor.

Briatore: “Massa’yı bir sene daha tutardım”

“Massa iyi bir pilot ama kendi derecelerini Alonso’nunki ile asla kıyaslamamalı.”

Alonso’nun Renault’daki takım patronu olan Briatore, Vettel ile İspanyol pilotun yan yana getirilme düşüncesini de kabul etmiyor.H

Briatore: “Eğer ortada bir unvan (şampiyonluk) varsa Vettel ile Alonso’yu asla bir araya getirmem”

“Bunu F1’de birçok defa gördük: Prost-Senna, Mansell-Prost, Alonso-Hamilton. Bu şekilde takım ikiye bölünür; hatta pilotlara da zararı dokunur”

“Şöyle düşünün: Yavaş bir pilotum olsaydı, onun yanına daha da yavaş olan bir pilot koyardım (gülümseme)”

Öte yandan Massa, geleceği ile ilgili iyi haberler almayı beklediğini ifade etti.

Massa: “Henüz bir haberim yok ama sonuçların yardımı olacak ve bunun uzun süreceğini düşünmüyorum”

 

 


Yorumlar

“Briatore: "Ferrari, Massa ile Yeniden Anlaşmalı"” için 10 yanıt

  1. evet massa iyi bi 2.pilot ama yeterli değil.kazadan sonra eski performansına ulaşamadı.alonsoya daha fazla destek olması lazım.alonsodan sonra ön sıralarda yer alıp rakiplere mümkün olduğunca az puan vermeli.

    bir takımda sadece 1 pilot şampiyon olabilir.kim iyi ise takım onu destekler.alonsonun yanına
    kim gelirse gelsin alonso daha iyi olacağı için takım da onu destekleyecek

  2. Teşekkürler…

    Ortada iki değişken var, takımı çok iyi tanıyan ve geçmişte önemli başarılar kazanmış Massa’nın başarılı olmasını beklemek mi, yoksa göz göre göre takımlar şampiyonasında 3.lige razı olmak mı? Felipe Massa şu ana kadar kaybettiği kredilerin toplamı kadar krediyi İspanya’da kaybetti. Artık Ferrari bu konuda eskisi kadar hoşgörülü olmayacak. Ancak yeni bir pilotun oldukça zor bir araç olan F2012’ye alışamama ihtimaline karşı Massa’nın tutulması daha mantıklı görünüyor onlara. Takım bir yandan elbette her ihtimale karşı hazırlıklı olup pilot opsiyonlarını araştırıyor, ancak Massa’ya sanılandan daha fazla sabırlı olacaklarını düşünüyorum.

    Eğer sene sonuna kadar Massa hala tek haneli sayılarda dolaşırsa değiştirileceğine eminim. Ancak gelişen araçla birlikte o da yüz güldüren sonuçlar alırsa (birden fazla ilk 5 finişh gibi) sezon sonunu görecektir. ? Bu konuda eminim ki Ferrari en ufak bir umut ışığını Massa lehine kullanacaktır.

    Ben Massa yerine gelen pilotların da kolay kolay takımın istediği hale geleceğini düşünmüyorum. Yani gelen pilot kendi kariyerini de mahvediyor olabilir, ortada bu risk de var.

  3. Sade ve çok güzel yazmışsın.
    İnsan bir an önce ki düşüncelerini unutabiliyor daha naif bir pozisyona bürünebiliyor okunduğu an itibariyle.

    Massa kolay silinmesi gereken bir adam olmamalıydı mutlaka. Formula 1 bazında Rubens için de benzerlerini düşünüyordum.

    Ancak benim tarafımda Felipe hakkında ki düşüncelerim bu sene yıkıldı. Halen de tamir edilebilmiş değil. Sezonun ilk periyotuna kadar çok sabırla karşılıyordum ancak Ferrari'nin ihtiyacı olan performansı ısrarla gösterememesi ve abukluklar yıldırıyor malesef bazı insanlar.
    Neyse, herşekil de dediğin gibi potansiyel bir aday henüz yok bu da Massa fikrini kuvvetlendirmeye devam ediyor.

  4. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel'e Alonso'yu zaten birlikte yarıştırabilecek bir kabiliyet yok onda.O gitsin 2008 Singapur'daki gibi aptalca yarış manipüle etsin.

  5. Felipe Massa tam 9 yıldır Ferrari ailesinde yer alıyor. 2003 yılında Ferrari test pilotu olarak görev yaptıktan sonra takım ile ilişkisi 2004 ve 2005 yılında da devam etti. 2006’da ise İtalyan takımda yarış koltuğuna sahip oldu. Yani son 6 yılda Ferrari’de değişmeyen tek pilot Massa oldu. Takımdaki herkes tarafından tanınıyor ve seviliyor. Ferrari gibi köklü bir takım tarihte sezon ortasında pilot gönderme alışkanlığına sahip olamaz.

    Evet, yeri geldiğinde Prost gibi 3 defa Dünya şampiyonu olmuş bir pilotu gönderebiliyor, ancak bunun için pilotun kullandığı aracı “kamyondan bile kötü” diye nitelemesi gerekiyor! Massa’da böyle bir durum yok, aksine takım ne derse yaptı, gerektiğinde Kimi’ye şampiyonluk yolunu açtı, Schumacher’İ destekledi ve 7 puan fazla alsın diye galibiyeti elinin tersiyle itip Alonso’ya yol verdi. Dahası 2008’de son virajda şampiyonluğu kaçırdı ve 2009’da da takım koltuğunda iken ölümden döndü. Bu derece takımla iç içe olan ve kariyerinde 11 galibiyet, 15 pole pozisyonu, 14 en hızlı türü ve 584 puanı olan bir pilot sezon ortasında kolayca gönderilebilir mi?

    Sizin gördüğünüzü onlar da görüyor evet, ancak bir diğer konu da potansiyel bir adayın olmaması. Eğer her yönüyle hazır bir aday olsaydı, takımın işi daha da kolaylaşabilirdi. Aday eksikliği takımın elini kolunu bağlayan diğer bir konu.

  6. yorumum silinmiş ama şu kadarını söyleyim bu adamın değil yorumunu;yüzünü görmek benim midemi bulandırıyor.

  7. [xtrabit] singapur 2008:sporda şike (iddaa dan ne kadar kazanmış o yarışta kimse sordumu?),karaktersizlik,aymazlık,başkalarının emeğini çalma,kumpas,yalan,bir sporcuyu baskı altına alma (piquet ye şantaj),şantaj.şike için çete kurma (kimle ? muamma ama 1 yada daha fazla kişiyle) vs.vs
    ayıp la ne yüzle çıkıp yorum yapıyorsun ömür boyu f1 den men edilmeliydi.zeki,çevik ama ahlaksız adam

  8. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Adam Alonso' ya yavaş demiş kısaca yani yanına hızlı bir pilot getirirseniz işler karışır Massa iyidir gibisinden :))

  9. Briatore yine başlamış kendi işlerine. Rezil bir adam olsa da işini en iyi bilenlerden birisi.

    Yönetime sitemim var: Bu adamın başka resmi yok mu arkadaş? Gördüğümde korkuyorum 😀 Bu resim olabilirdi mesela. Gerçi bu daha iyi olur bence ama adamı o kadar da bitirmeye gerek yok 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir