Horner: "Singapur GP Bir Dönüm Noktasıydı"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Marina Bay’daki yarışta zafere ulaşarak lider Fernando Alonso ile farkı 29 puana düşürdü ama o yarışta McLaren Pilotu Lewis Hamilton, vites kutusu sorunu yaşayana kadar rahat bir şekilde en önde yer alıyordu.

Son yarışlarda en güçlü takımın McLaren olduğunu kabul eden Horner, Singapur GP’nin gelişim yarışı açısından bir dönüm noktası olduğunu düşünüyor.

Horner: “Elbette Hockenheim’dan bu yana iyi bir ilerleme kaydettiler ve iyi çalıştığı görülen iyi güncellemeler getirdiler. Bizim de üretimde olan bazı parçalarımız ve Singapur’da bütün hafta sonu çok rekabetçiydik. Biri hariç bütün seanslarda en hızlısıydık ama en önemlisi final sıralama seansı tabi.”

“Önümüzde, aracımıza uygun olan pistler var. Geçen iki yarışın zor olacağını biliyorduk; yine de Spa’da 2. olduk ama Monza’da hayal kırıklığı yaratan yarış dışılar vardı. Ama bizim lehimize olan pistler geliyor.”

Horner, sezon sonuna kadar aracı geliştirmeye devam edeceklerini de belirtti.

Horner: “Sezon sonuna kadar araca eklemeyi düşündüğümüz parçalar var. Elbette kuralların devamlılığı sayesinde (bu parçalar) gelecek sene ile de ilgili. Bu yüzden her yarışta, farklı pistlerde biraz daha performans elde etmeye; her yarış araca bir şey eklemeye çalışacağız”

Vettel için de konuşan Horner, Alman pilotun formunda olduğunu ifade etti.

Horner: “Şimdi tecrübesini kullandığını düşünüyorum. Bazı zorluklarla karşılaşmasına rağmen asla pes etmedi. O akşam (Singapur GP) onu hiç olmadığı kadar odaklanmış gördüm. Çok etkileyici bir yarış çıkardı. Şampiyona ardına kadar açık. Sadece Fernando’nun her yarışta podyuma çıkmayı sürdürmesi sinir bozucu”

Şu anda Alonso’nun 62 puan gerisinde kalan Mark Webber için ise Horner: “Açıkçası Mark’ı da işin içine katmalısınız. Jenson da var. Hatta Kimi çok uzak değil. Geriye 6 yarış kaldı ve 150 puan var. Benim matematiğime göre her şey mümkün”


Yorumlar

“Horner: "Singapur GP Bir Dönüm Noktasıydı"” için 9 yanıt

  1. meşrubat takımından ancak böyle yorumlar çıkar

    pistin hızlı olmayan bir takımı bir pilotunu her yarışta podyum yaptırıyor birileri sinir bozucu buluyor

    gerçek bir yarış takımı ile

    sonradan bu işe atılanların kalite farkı.

  2. Ha birde Alonso sezon başından beri hiç en hızlı araca binmedi sadece lastiklerden iyi yararlandı yarışta. Yani geri düşmez ben Alonso yu tanıyorsam.

    Bu nu Sepang da söylemiştim haklı çıkmıştım şimdi o aklıma geldi. Perez yardırıp geliyordu ben Alonsoyu tanıyorsam brinciliği vermez demiştim drs filan boş. Aynende öyle oldu zaten.

  3. Doğru F1 de hiç birşeyin garantisi yok. Zaten benimkisi şahsi bir düşünceydi. Fakat Alonso yu yerinden edebilecek sadece iki adam var şuan. Biri Lewis diğeri Vettel.

    Diğerleri sadece sözde tehlike. Webber artık iyiden iyiye Vettel e malup oldu. Button şuan ki araçla Lewis i geçmesi zor hatta geçse bile McLaren da da yer değişikliği görüceksinizdir emin olun.

    Kimi zaten sene başından beri kırıntıları topluya topluya geliyor. Hep birilerinin sorunlarından yararlandı. Kendi iyi olduğundan da örneğin Bahrain önündekini geçmemek için erken fren yapan biri oldu çıktı. Nerde o 2005 de son tur fisi yi geçerken ki Kimi.

    Yani bu üçünden şampiyonluk beklemek sezon sonu artık çok mantıksız. Bunlar sadece tehlike aynı Perez, Suzuka da Koba, Grojane, mal. ve Rosberg gibi.

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Başka bi haberin altına "Schumacher'in başarılı olması herkesi kudurtuyor" diye yorum yazan bi arkadaş vardı, neden bilmem o aklıma geldi bu cümleyi okuyunca 🙂

  5. Alonso'nun Vettel'in her yarışı tamamlayacağını ya da iyi dereceler elde edeceklerini nereden biliyorsun. Hamilton'un bile işi zor ama Kimi'nin mucizelere dayalı demek. Puan tablosuna bakınca mantıksız olmuş bence. Lotus'un güncelleme konusunda pek iyi olacağını sanmıyorum ama F1 de hiçbir şeyin garantisi yok. Ferrari'nin diğer yarışlarda gerilere düşmeyeceğini kimse garanti edemez bu da ayrı bir konu..

  6. Sende matematik yok demekki. Kimi Jenson ve Webber in şampiyon olması mucizelere dayalı artık.

    Lewis in bile işi zor.

    Şuanda Alonso nun 1 yarış kazanması zaten işleri bitirme noktasına getirir.

    Ben şampiyon Alonso olucak takımlarıda McLaren alıcak düşüncesindeyim.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Hatta Kimi çok uzak değil.'' Webber ve Button'dan daha yakın olduğu kesin.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya herif Alonso ile bozmuş kafayı. Kuduruyordur şimdi nasıl oluyorda bu adam bizim tüm planlarımızı bozuyor diye 🙂

    Geçen sene alıp başlarını gittiklerinde de millet sinir oluyordu. Bu spor böyle, nereye kadar..

  9. Fernando'nun her yarışta podyuma çıkmayı sürdürmesi sinir bozucu"

    olayı özetlemiş.Webber-Button muhakkak Alonso nun önünde olmalılar puan çalma açısından.Tabi bizimde yarışlarda en kötü 1.yada 2. olmamız gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir