Minardi: "Schumacher, Mercedes'e Engel Oluyor"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in Jean-Eric Vergne’ye arkadan çarpıp Japonya GP için 10 sıra grid cezası aldığı Singapur GP’nin ardından Alman pilotun tekrar emekli olması gerekip gerekmediği gündeme geldi.

Alman pilot bu sene İspanya GP’de de Bruno Senna’ya arkadan çarparak yarış dışı kalmış ve 5 sıra grid cezası almış; Monako’da sıralamaları zirvede tamamlamasına rağmen cezası yüzünden ilk cepten kalkamamıştı. Bununla birlikte Schumacher, bu sezon birçok defa mekanik sorun nedeniyle yarışları tamamlayamamıştı.

Fernando Alonso da dâhil olmak üzere Formula 1’e birçok yeni pilot tanıtan Minardi’ye göre Schumacher, takımın ilerlemesine engel oluyor.

Minardi: “Mercedes’i 5.’liğe taşıyan Rosberg için (Singapur GP) sağlam bir yarıştı. Bu da bizim bir dakika durup düşünmemize neden oluyor. Takımın 2 Rosberg’i olsaydı ilk 4 sıra için mücadele edebilirdi.”

“Schumacher’in hatası (Vergne’e arkadan çarpması) sonrası (ekrana gelen) teknisyenlerin tepkisi manidardı. Bu yüzden Hamilton’ın Mercedes’e geçişi zor olsa bile artık değişimin zamanının geldiğini düşünüyorum.”

“Son üç senede McLaren takımı, en büyük başarıları elde eden takım. Eğer Mercedes gelişmek istiyorsa Rosberg’i, ümit vaad eden genç bir pilotla desteklemeli”

Schumacher konusunda hayal kırıklığını dile getiren Minardi, diğer isimle için olumlu cümleler kullandı.

Minardi: “Bu hafta sonu (yarış) Hamilton’In avucunun içindeydi. Red Bull’un Alman pilotunun gücüne karşı koyabilen tek kişiydi. Sıralamada inanılmaz bir tur atıp Vettel’in üstünlüğü bertaraf etmesinin ardından İngiliz adam, yarışı lider götürüyordu. Hidrolik sorunu olmasaydı, kesinlikle kazanacaktı.İngiliz adama ayak uydurabilmek için Vettel çok risk alıyordu”

“Massa iyi bir yarış çıkardı. Ne yazık ki bir pilot alt sıralardan kalkıyorsa, bir temasa karışması muhtemel. En geride piste dönüp strateji değiştirdikten sonra iyi geçişler yaparak 8.’liğe kadar çıktı. Brezilyalı pilot, muhtemelen kendine geldi”

Öte yandan Minardi, Ferrari’nin diğer takımların sorunlarına bel bağlayamayacağını dile söyledi.

Minardi: “Zor bir hafta sonunda 3. olmanız olumlu bir şey. Maranello, Alonso’yu desteklemek için ondalıklar bulmalı. İtalyan takım, mucizelere bel bağlayamaz.”

 


Yorumlar

“Minardi: "Schumacher, Mercedes'e Engel Oluyor"” için 41 yanıt

  1. 2011'de rosberg 16-3 önde demesini biliyorsan
    16-3 önde olmasına rağmen farkın 89 -76 olması Schumacherin yarış performansının sıralamanın aksine ne kadar iyi olduğunu gösterir dimi arkadaşım.Sırf düz mantıksın.Tek bir pencereden bakar senin gibiler.Genelde boş konuşmaktan öteye geçmezsiniz.Konuşup durursun.

  2. Minardi yarışı izlememiş.Ne kadar önceden frenlerin kilitlendiğini görmemiş sanırım. Yoksa bilmeden konuşmaz. Böyle yorumcuları idare edeceğiz artık ne yapalım.

  3. Yakup ERCAN avatarı

    Şimdiki pilotlardan herhangi biri ( Tabi Schumi hariç ) 43 yaşında Monaco Gp de polü alsın bende taksime gider anırırım lan.

    Harbiden insanların kafaları mı güzel nedir anlamadım.

  4. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    formula 1 dünyasındaki schumacher çekememezliği burayada sıçramış.. cidden böylelerine para verildiğine inanmaya başladım

  5. eğer istatistik dersen isin içinden çıkamazsın schumi ye hiç laf söyleme hakkın kalmaz biz diğer tarafa bakalım özellikle bu yıl kesin olarak performans olarak schumi önde hem yarış hem sıralama bu tartışılmaz.ancak ilk iki yıl kesin olarak geride ama el insaf schumi kaç yıl aradan sonra değişen kurallar v.s bi tarafa ve kaç yasında f1 e geri döndü rai gibi aktif bir motor sporundanda gelmedi kolay değil bu işler diğer bir taraftan kartı çevirelim rosberg schumi nin yaşında schumi gibi ara verip dönse kendine f1 de koltuk bulabilirmi bırak yarışmayı hiç sanmıyorum herkes schumacher değil öyle olsaydı 40 yaş üstü pilot mezarlığına dönerdi f1 her isin bir yaşı var ancak bu sene schumi bu halkayı kırdı döndüğü ilk yıla göre dahada yaşlanmasına rağmen bu yıl genç takım arkadasından daha iyi performans ortaya koydu bu çok önemli burayı burdaki emeği yapılan isi atlarsak bu hakkaniyetli olmaz.

  6. bu konuda schumi nin epey uzun varlık yokluk misali bir çok tecrübe yaşamış bir kariyeri var en iyi araç en iyi olmayan araçlar ve her koşulda kazanılmış şampiyonluklar var eşsiz hakkinen schumi rekabetleri dün gibi kazanılmış büyük başarılar büyük bir isim dev bir marka schumacher simdi royalhunt arkadasımız bazı konularda haklı söyleki bu sezonu cıkıyorum çünkü performans olarak kesinlikle schumi bu yıl rosberg den önde ancak önceki 2 yıl rosberg in gerisindeydi bunda f1 e verdiği ara ve tabiki yaşının getirdiği dezavantajlar onun tekrar adabtasyonunu epey geciktirdi bu konuda royal haklı ancak bu yıl bu geçerli değil hatta bence tüm kariyerinde özellikle bu yıl övgüyle bahsedilebilecek bir yıl olabilirdi bir çok yarış mekanik arızadan yarış dışı kaldı puanlar alamadı takım arkadasının aksine burada haksız bir rekabet oldu ama yarış dışı kalmadığı yarıslarda gayet iyi görüntü verdi örn monaco pol ü gerçekten çok zor elde edilebilinecek bir başarı malum monaco dan bahsediyor schumi de epey yolunu almış bir pilot saliselerin havada uçustuğu bir platformda schumi bu yıl bu yaşında bu araçla büyük iş yapıyor aslında isin doğrusu bu hata herkes yapıyor olabilir çok takılmamak gerekir isin teknik analizinde önemli soru şu schumacher eğer rekatebçi bir araçda olsaydı o motivasyonla sahip olduğu yetenek ve tecrübeyle özellikle bu yıl neler yapabilirdi buradaki gerçek f1 izleyicileri yüzde 90 oranında rekabet edebileceğini ifade edeceklerdir o ışığı bu sene bize verdi problem nedir?

  7. mercedes çok iyi bir araç vermiyor olabilir. benim bahsettiğim tamamen rosbergle olan ikili mücadelesi. hiçbir zaman farklı araçlardaki/takımlardaki pilotları kıyaslamam.

    2010- sıralama turları rosberg 15-4 önde
    2011 sıralama tuurları rosberg 16-3 önde
    2012 sıralama rosberg 8-7 geride normalde 7-7 ama sanırım monakodaki polü sayıyor arkadaşlar. rosberg'in çetelesini tutan bir fanımız olmadığı için geçmiş yıllarda aldığı cezaları bilmiyoruz.

    2010 – rosberg 142
    schumi 72 puan

    2011 rosberg 89
    schumi 76 puan

    2012 ros 93
    schu 43

  8. Minardi'nin dediği yanlış bana göre, sanki takip etmeden, skorlara bakarak söylemiş gibi. Sen de haklısın, hatta bahsettiğin taraftarlar Minardi'nin dediği ile aynı: Pilot tutarken şampiyonluk sayısına bak, büyükten küçüğe sırala, en tepedekini tut.

    Araç faktörünü unutuyor arkadaşlar. Şampiyon olabilmek için en hızlı araca sahip olman gerek. Ama yetmiyor. Hız mı diyorsun, evet takım arkadaşından hızlı olman gerekiyor. Burası yeterli.

    Barrichello'dan örnek vereyim. Ferrari'deyken podyuma yarışıyordu, Honda'ya geçti ilk 10'a girse dua ediyordu. Sonra birden Brawn GP oldu, adam yine podyuma yarışmaya, yarışlar kazanmaya başladı. Sonra Williams'a geçti, hüsran. Acaba Barrichello mu inişli çıkışlı performans gösteriyor, altındaki araçlar mı? 😉

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hee öyle işte. schumacher biraz yavaş olduğu için çin gp hariç hep rosberg'in önündeydi. rosberg bütün yarışlarda finiş görmesine rağmen 4 kez puan barajına girememiş pilot. schumacher ise ciddi puanlar kaybetti. mesela ilk yarış avustralya'yı rosberg 12. bitirdi. schumacher 3.götürüyordu…bunun gibi daha çok yarış var.

  10. bazı insanlara bir pilotu gözünde büyütmüş neredeyse bi tanrıya dönüştürmüş insanlara o pilotun kötü olabileceğini anlatamazsınız. her zaman bahaneleri her zaman neden pilotlarının kötü olduğuna dair saçma da olsa bi açıklamaları vardır. (saçma olması farketmez kendileri inansın yeter)

    schumi de de bu durum var, adam 3 senedir rosberg'in gerisinde, adam mercedese laf atıyor, diğeri şanssızlık diyor, bitanesi de demiyor ki yahu adam 43 yaşında, belki yaşlandığından olabilir?

    yok, illaki süper pilot, mercedesten oldu, ayardan oldu, şanstan oldu, lastikten oldu, şu soruyu sorsan 'schuminin kendisi yavaş olduğu için mi? bu soruyu soramazsın bile zaten de, belki schuminin biraz yavaş olmuş olmasından olabilir mi acaba? diye bi soru sorduğun anda sana başlar anlatmaya yok bahreynde 3. turun ilk sektöründe sağ tarafında buemi vardı ondan yok spa'da 3. turun şikanının üstünde böcek geziniyordu bla bla bla falan. yani arkadaşlar hiç kasmayalım kendimizi, tartışmayalım da, onlara göre schumi en iyi en süper pilot, bize göre de kendi tuttuğumuz pilotlar, bazılarımıza göre de kendimiz 🙂

    ama geçen bitanesine çok güldüm bak şöyle bi diyalog geçiyor;

    -mercedes schumi yerine hamilton'u tercih edebilir hamilton takımı daha ileriye taşıyacak

    cevap olarak şu geliyor;

    +sence mercedes hamiltonu seçecek kadar aptal mı? schuminin 7 şampiyonluğu var!! hamilton?

    böyle işte 😀

  11. Serdar Demir avatarı

    bunları hür iradesiyle söylemediğine o kadar eminim ki.. kim bilir kim kaç paraya satın aldı. muhtemelen haug dedirtiyordur.

  12. Tabi canım şampiyonluk yaşamış bir çok pilot F1'e onun takımında başlamadı.Yıllarca takım patronluğu yapmadı.Sen daha çok anlıyorsun F1'den.Yoksa sen Enzo Ferrari nin ruhu musun?

  13. Bana göre mercedesi mercedes yapan MİCHAEL SCHUMACHER'dir.SCHUMİ o takımda olmasa basın o takımı haber bile yapmaz

  14. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Nefret ettiğim bir adam açıkcası Minardi.Madem gelişimden çok anlıyordun F1'de kaldığın süre boyunca hep sonuncu olmayacaktın.

  15. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Schumacher'e laf etmeyecekti o zaman.Minardiden daha fazla fanı var ayrıca Schumacher'in 🙂

  16. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Okuduğunu anlayabilmekde bir erdemdir Kardeş.
    İlk cümlede zaten efsanenin bu kazada hatalı olduğunu söylüyorum.
    Millet nasıl tetikde bekliyormuşta adam biraz tökezleyince içindeki kini kusuyor.
    Eleştiri yapmak var, aşağılamak var.

  17. Schumacher- avatarı

    Rosberg daha önceki takımında zaten galibiyetlere oynuyordu araç geliştirmesiyle …

  18. Schumacher- avatarı

    Schuminin bu sene beğenmediğim tek yarışı buydu ondan öncekilere laf edene karşı çıkarım.

    Rosberg 'in Schumiden bu sene üstün olduğu tek yarış Çin Gp oldu.

    2 Schumacher 5 'de mercedesten kaynaklanan yarışlarla yarış dışı kaldı.
    Yarış dışı kalmadığı yarışlarda 6-1 üstünlüğü var ve
    Sıralama turlarında 8-6 üstünlüğü var

    Sorarım bu minardi denen herneyse ve diğer olumsuz yorum yapan arkadaşlar neyi konuşuyor ben çözemedim ?

    Schumacher ( 43 ) Rosberg (27) yaşında.
    Sıralama turlarında durum MSC 8 — 6 Rosberg

    Problem ?

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bak minardi dedim herif sinirimi bozdu ya sauber olacaktı.

  20. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hadi bakalım!! schumacher minardi'ye geçsin de görelim mercedes'i ne halt yiyecekler. adam 6-7 kez takımın verdiği aracın arızasıyla yarış dışı kaldı. çin hariç hepsinde rosberg'İn önündeydi. çin de de zaten ikinci sırada gidiyordu rosberg kazansa bile fazla bir fark olmayacaktı aralarında. iki pilotun yarış tamamlayabildiği yarışlara bakıyorum yine schumacher önde. bi ispanya birde bu singapur'da kendi hatası oldu diyelim bunlar birşey değil. schumacher için sezonun ilk yarışından itibaren herşey yolunda gitseydi bu kadar baskı altında olmayacaktı. kusura bakmasınlar da sayelerinde rosberg'den o kadar geride kaldı ki kalan yarışlarda maksimum puanı almaya çalışıyor artık schumacher bunun içinde sonuna kadar zorlayacak.

  21. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Laf edilmeyecek adam yoktur kardeş, hatalıysa hatalıdır adam. Hatayı kabul etmek erdemdir, zaten kendisi de kabul ediyor ama işte sizler kabul edemiyorsunuz. Yarın bırakıp gidecek siz de o zaman açar cilalı ibo filmlerini izlersiniz, F1 için çok da hayırlı olur

  22. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Rosberg'in puanını ikiye bölünce de Şumi'nin puanı çıkıyor hocam, hem de üç senedir, doğru işlem bu olmasın?

  23. Ayıp ayıp…

  24. Schuminin mercedese katkısı Justin Bieber dan fazla değil inanın.Sadece Tv önünde show başka bir yaptığı durum yok.Ha birde geçilince bilerek kendisini oraya buraya çarpması.
  25. Ez keza şansla iyi araçlarla 7 kez dünya şampiyonu oldu ama bir Alonso veya Hamilton kadar komplike bir pilot değil
  26. monacoda polü alan hamiltondu dimi ? 😉

  27. Sanki hayrına yarışıyor.30 milyon euro aldığını söyleyenler var.O paraya Newey koşa koşa gelir ve karthikeyan'ın bile yarış kazanabilecdeği bir araba yapardı.

  28. [Ez keza şansla iyi araçlarla 7 kez dünya şampiyonu oldu]

    Ohaa!

  29. Acaba Mercedes Schumiye 3 yıldır engel olurken minardi bunu görecek zekaya ve perspektife sahip değildide şimdi bir kaza yüzünden dünya gözümü açıldı?
    Sanki Scumi puan alamadı gerilerde kaldıda, rosberg dünya şampiyonu oldu…
    Rosbergin puanını 2 ile çarpsan yine takım beşinci olur ne olur sanıyolardı acaba?

  30. utku güneş avatarı

    arkadaslar f1 boyle bir yer iste. bi yarisiniz kotu gecince herkes konusur. kimse schuminin yasadigi arizalari hatirlamaz. rosberg kiymetli olur . ayrica biraz f1 den anlayan insan bu hafta sonu boyunca schuminin aracinin arkasinin ozelliklede viraj cikislarinda nasil kaydigini cok rahat gorebilir. bence olmasi gereken aciklama bu kadar sorun yasayip bide insanlar tarafinda cok buyuk baski altinda birakilan schuminin mercedesi birakip gitmesidir .

  31. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    vay arkadaş adam bir hata yaptı diye 3 senelik MGP fiyaskosu unutuldu.
    yok Alonso gelse MGP Marsa gidermiş yok Hamilton gelse MotoGP yi Gazi Koşusunu bile kazanırlarmış
    yok iyi araçlarla balına 7 şampiyonluk kazanmış
    siz pazar günleri Formula1 i izlerken bana Cine5, NTV, CNNTürk cilalı ibo filmlerimi izletti çok merak ediyorum.
    Formula1 de laf edilemeyecek 3 adet adam vardır. Bunlar sırasıyla Michael Schumacher, Ayrton Senna ve Juan Manuel Fangio dur.
    Bilmiyorsanız susunda bari cehaletiniz ortaya çıkmasın.

  32. itibar etmememizi gerektiren sebep schumi için olumsuz söz söylemiş olması 😀 yarın alonso: schumi emekli olmalı dese, ya beyler bırakın, bunu söyleyen alonso. denir

  33. Shumi bu yarış alkollüydü bence. Yaptığı açıklamalar ve yaptığı kaza bunu gösteriyor. Genellikle bu tip bir insan değil çünkü.

    Ama geldiğinden beri hiç bir başarıya imza atamadı. Sadece ismi yarıştı, kendi değil.

    Bence Di Resta o koltuğu daha çok hak ediyor şuan için.

    Mercedes F1 de ne için var bilemem ama istikrarlı bir şekilde puan ve podyum için şuan Shumi ile bir halt olmaz.

    Fakat sadece sov için burdalarsa kalsın Shumi. Çünkü F1 padoğunda olması bile yetiyor.

  34. Bence tam tersi olmalı,
    MSC mercedes i bırakmalı ve
    MSC artık bu eziyetten kurtulmalı………………….
    Başka söze gerek yok,
    Yarışları farklı gözle izleyenlerde bu şekilde yorum yapmaz en azından :SS

  35. En çok MSC nin Mercedes ten ayrılmasını istiyorum artık,
    Adam her yarış daha çok yıpranıyor
    Mercedes takımı adama doğru düzgün bir araba vermiyor,
    Verse bile yarışı tamamlayamıyor veya gerilerde kalıyor,
    Keşke McLaren takımına gitse veya Sauber e veya Ferrari ye

  36. MSC üzerinden prim yapmaya çalışan birisi daha….
    Tek bir gerçek var…………..
    Oda Mercedes Michael SCHUMACHER i hak etmiyor
    MSC nin takıma gelişi ile Mercedes ismi ön plana çıktı,
    Keşke çıkmasaydı ve keşke MSC Başka bir takımla Formula 1 e geri gelseydi.
    Ve böyle gereksiz kişiler yorum yapmasaydı…

  37. HamiltonMercedes avatarı
    HamiltonMercedes

    Doğru demişler katılıyorum.Artık Schuminin bırakma zamanı geldi.

    Bir kere gerçekten gelişimini engeliyor aracın ve Rosbergin 2.plana atılmasına sebep oluyor.Ayrıca yaptığı tonla hatada cabası yaşlandı artık yapıcak bir şey yok.

    Schuminin mercedese katkısı Justin Bieber dan fazla değil inanın.Sadece Tv önünde show başka bir yaptığı durum yok.Ha birde geçilince bilerek kendisini oraya buraya çarpması.(Emekli olmadan önce Monacoyu hala hatırlarım)

    Ez keza şansla iyi araçlarla 7 kez dünya şampiyonu oldu ama bir Alonso veya Hamilton kadar komplike bir pilot değil Alonso Mercedese gelseydi mesela kesinlikle takım ilk 3 içinde olurdu.Zira Hamiltonda gelse en az ilk 4 içinde yer alırdı.

    Keşke Hamilton gelsede bizi Schumi eziyetinden kurtarsa 🙁

  38. Minardi derken? İtibar etmememiz gereken sebep nedir ki?

  39. Öte yandan Şumi takıma ne getirdi diye de düşünmek gerekiyor. Pist üstü başarı konusunda pek yardımı olmadığı açık. Ama araç gelişimi açısından mühendisleri yönlendirmiş ve bu konuda Brawn'a yardımcı olmuştur mutlaka.

    Bence Rosberg'den daha hızlı birilerine ihtiyaçları var. Şumi geride kalsa bile takıma yardımı dokunacaktır. Adamın amacı da bu.

  40. Bunu söyleyenin soy adı Minardi.Bu da açıklamaya ne kadar itibar etmemiz gerektiğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir