Hamilton Üstünlüğe Rağmen Sıkı Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bugün rahat şekilde pole pozisyonunu kazanmasına rağmen yarınki yarışın çok kolay olacağı hayaline kapılmıyor.

Geçen sene burada ilk pole pozisyonunu ve yarış galibiyetini kazanan Hamilton bugünkü sıralamalarda en yakın rakibi Robert Kubica’nın yaklaşık 0.6 sn önünde pole pozisyonunu kazandı.

Aradaki büyük farka rağmen Hamilton yarışta sıkı mücadele bekliyor.

Hamilton "Gördüğünüz gibi son bir kaç yarış liderlik deneyimine rağmen zordu ve yine aynısı olabilir. Pist yüzeyi mükemmel değil, bu yüzden aldatıcı olacak ve arkamdakiler zorlayacaklar."

"Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve mümkün olduğu kadar puan kazanacağız. Puan almayı garantilemeliyiz." dedi.

Hamilton ayrıca sorunsuz bir günün ardından göstermiş olduğu performanstan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hamilton "Benim için fantastik bir cumartesi oldu. Dünden beri araç içerisinde kendimi rahat hissediyordum. Bu sabah pist kaygan olduğu için herkes için tehlikeliydi. Yine de iyimser olduk ve aracı aynen muhafaza ettik."

"Sıralamalarda evimde gibiydim. Takım her sıralama seansının öncesinde mükemmel iş çıkardı. Birinci turum iyi değildi, 1. virajda neredeyse dışarı açılıyordum. Son turum ise geçen seneki gibi iyiydi." dedi.

Hamilton pole pozisyonunu bir ara Robert Kubica’ya kaptırdıktan sonra tekrar kazandı. İngiliz pilot son turunda bu kadar zaman bulmasına şaşırdı.

Hamilton "Turuma başladığımda bana 1. sırada olduğumu söylediler ancak Kimi’nin bana yakın olduğunu hissediyordum ve beni geçebileceğini düşündüm ve kendimi zorladım. Bu turda 0.5 – 0.6 sn buldum ve bu inanılmaz." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir