Brawn: "Schumacher Kararı Zor Olacak"

yazar:

kategori:

Söylenenlere göre Hamilton şu anda McLaren ve Mercedes’in kendisine sunduklarını tartıyor; hatta yakın zamanda McLaren’ın, Mercedes’in önerdiği ücretin aynısını vermeye hazır olduğu iddia edilmişti.

İngiliz pilotun son kararı aslında Schumacher’in Formula 1’deki geleceği ile de ilişkili; çünkü 2008 şampiyonunun Alman takıma geçmesi halinde Schumacher tekrar emekli olabilir veya başka bir yol çizebilir.

Brawn, görüşmelerin henüz sonuçlanmaya yaklaşmadığını bile belirtti ve Schumacher’in takıma olan katkısını övdü.

Brawn: “Görüşmeler hâlâ devam ediyor. Korkarım bu konuda daha fazla bir şey söyleyemem. Ama Michael, takıma muazzam bir servet kazandırdı; bizi gerçekten ileri taşıdı”

“Michael’in çok büyük katkılar sunduğunu düşünüyorum. Michael’in kalıp kalmayacağı üzerine karar zor olacak. Açıkçası bu karar da o da ilişkili ve şu anda görüşmeler devam ediyor.”

Ross Brawn ayrıca Hamilton ile ilgilendiklerini ilk defa kabul etti.

Brawn: “Tutkulu bir takımın üst düzey pilotları gözden geçirdiklerini düşünüyorum. Ve biz, tutkulu bir takımız. Ama çok fazla söylenti var. Önümüzdeki birkaç hafta, ay içinde söyleyecek bazı şeylerimiz olacak; daha sonra her şey netleşecek.”

 


Yorumlar

“Brawn: "Schumacher Kararı Zor Olacak"” için 34 yanıt

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    görecez senin hamilton'u mercedes'te 🙂 schumacher'i rosberg'le karşılaştıranlar biz değiliz. senin gibiler çıkıp ikide bir üç sezondur rosberg'in arkasında kaldığından bahsediyor onun cevabını veriyoruz. ama nasıl arkada kaldığını göremiyorlar.

  2. Doğru diyorsun, Williams rekabetini unutmuştum.

    :

  3. Ya Schumi neden Ekim ayını bekliyor?
    Yani herşey bellide sadece açıklamayımı ekim ayında yapacaklar?
    Neden görüşüyoruz bazı pürüzler var anlaşmaya çalışıyoruz gibi cümleler yok?
    Efsane çıkıp doğruları neden söylemiyorki?
    Onu hamiltona ezdirmelerine katlanamıyorum:(

  4. Canım kardeşim, schumi işi artık ustalara bıraksın derken ciddi olduğuna inanmak istemiyorum. Telsizden schumi bana yol vermiyor bir türlü geçemiyorum diyen büyük usta dediğin Hamilton değilmiydi. Geçen sene sağa sola çarparken, bu motor sporları risk almak istemeyen yarışmasın diyen; bu sene pistlerin en risk sever adamı maldonado'ya risk işini sadece usta!.. lara bırak diyen senin usta!.. dediğin Hamilton değilmiydi?
    Benden sana tavsiye schumiyle(dikkatini çekerim 45 yaşında ve motor sporları için çok yaşlı diye kabul ediliyor) senin usta!.. dediklerini sakın olaki aynı kefeye koyma.

  5. HamiltonMercedes avatarı
    HamiltonMercedes

    Hadi Brawn korkmana hiç gerek yok yeterince Schumiden faydalandık zaten tonlada para kazandık artık gönder şunuda kral hamilton gelsin 🙂

    Schumiciler kırılmayın alınmayın ama pilotunuz artık bir yarar sağlamıyor aksine zararı faydasından çok geçti o ferrari ile dönem krallıkları artık yıl 2012 Schumi torun sevmeli en azından daha faydalı olur inanın bana pisti gerçek ustalara bıraksınki bizde aman bu sefer kimi kurban edicek diye gerilmeyelim.

    Bazılarınız Rosberg le karşılaştırmış yahu rosberg kim karşılaştırıyorsunuz.Rosbergi 6-7 yenmiş çok büyük olay tebrikler f1 şampiyonumu oldunuz hadi Hamiltonla Alonso ile karşılaştırsanız amenna diyeceğimde neyse.

    Hamiltonun bir sözü ile Schuminin bu takımdan gönderileceğini biliyorsunuzdur umarım ona göre yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.

    Aksini idda edebilicek varsa Hamilton kabul edince çıkan sonucu görmelerini tavsiye ederim 🙂

  6. yav ne bu schumi mclaren'e geçsin mclaren'e geçsin. mclaren 1 defa dedi mi schumi ile ilgileniriz diye veya dedikodu çıktı mı? sanki mclaren'e geçmek istediği anda geçebilecek. adamlar şampiyonluk mücadelesi veriyor 45 yaşında pilotla kumar oynayacak durumda değiller. ne de reklam peşindeler.

  7. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    söylediklerine aynen katılıyorum kardeşim, sadece ufak bir düzeltme yapayım Schumi Ferrariye geldikten 1 sezon sonra (1997) Williams la dişe diş mücadele edicek şekilde arabanın suyunu çıkarıyordu. 3 sezon demek efsaneye biraz haksızlık olur gibi 🙂

  8. schumi:6 rosberg:3 yarış sonuçları (schuminin mekanik yarış dışı kalmaları hariç her ikisinde bitirdiği yarışlar ve schumi nin kendi hatasından senna ve vergne çarparak yarış dışı kaldıkları dahil)
    podyum finish:rosberg:zafer ve 2.lik schumi:1 adet 3.lük
    schumi:12 milyon rosberg:12 milyon takımdan aldıkları gerisinden emin değilim artık sponsorlardan ve aldıkları yarış sonuçlarından ne kadar alırlar bilmiyorum
    schumi takım arkadaşına üstünlük kurmuş durumda ve kesinlikle takımda kalması gerekir bence hamiltonda da gelse oda kendi hatalarından bazen yarış dışı kalıyor zaten.ee okeye dönen mercedeside şampiyon yapacak değil herhalde.
    ancak ham ile görüşülüyora mercedes takımı ne schumi ye nede rosberg e ham a güvendiği kadar güvenmiyor manasını çıkarıyorum yani ham ın her ikisindende daha iyi pilot olduğunu düşünüyor olmalı ki kesenin ağzınıda bu nedenle açmışlar

  9. Ferrari gönderdi de ne oldu 2007-2008 araçları da aynen 2006 aracının temellerinden faydalanılarak yapılmış bir araç kaldı ki 2007 de falan zaman zaman testlere katıldığı da oldu ama o takımı komple bıraktıktan sonra bak bakalım Ferrari'nin haline belini doğrultabiliyor mu? Bu seneki araçta 02dan başlatıldı ama kimsenin önüne geçemedi. Demekki Ferrari'ye de çok şey katmış Şampiyon. Mercedes O'na ödediğinin kat be kat fazlasını zaten geri bildirim ve sponsor olarak alıyor. Ne yani sen gidip Mercedes fanı olduğun için mercedes yada ferrari fanı olduğun için ferrari mi aldın ilginç gerçektende….

  10. İlk olarak schumi bitti, şampiyonlukları hep aracına bağlı diyenleri yanıtlamak istiyorum, yorum yapmadan once benettonun ve Ferrari'nin 83 yılından schumi gelene kadar olan dönemine bir baksınlar.
    Son yarışta bir hata yaptı diye carmaha gerilen schuminin yaptıgı kazaları kimlerle yapmış bir bakın lutfen!.. Nerde çaylak pilot var hep onlarla. Adam hamiltonla yarım yaris arka arkaya gitti tek bir kaza yok, kimi ile cekisti defalarca problem yok, alonsoyu saymıyorum bile. Demek istedigim nerde ne yapacagını bilmeyen çaylak pilotlarla sorun yaşadı hep.
    Bence schumi mercedesi hemen bırakmalı. Sauber olabilir williams olabilir her kim olursa olsun o takıma gitsin ve takımın marka degerini artırsın. Formula 1 de kaç kisi mercedesi sırf adı icin destekliyor herkes görsün.

  11. Şu Rosberg'in daha faydalı olduğunu düşünenlere iki çift lafım var.
    Schumacher, 21 yıl boyunca şampiyonluk özlemi yaşayan Ferrariye geldikten 3 sene sonra McLaren ile şampiyonluk yarışına ortak oldu ve 2 sene dişe diş mücadele etti.
    Ferrariye gelişinin 5. senesinde şampiyon oldu ve üst üste 5 şampiyonluk aldı.

    Rosberg 5 yıl kaldığı williams a ne kazandırdı? tek pole veya yarış galibiyeti yok.
    Neden? Çünkü elindekinden maximumu çıkarma kapasitesi yok, aracı geliştirme becerisi de yok.
    Peki mercedesde nasıl başarılı oldu?
    Mercedes'i Rosberg mi geliştirdi sanıyorsunuz?
    İyi rüyalar.

  12. Anlamayacak bir şey yok hocam Hamilton kurnazlık yapıp piyasasını yükseltiyor,Mercedes'e geçmeyeceğini herkes biliyor işin garibi Mercedes'in kendini nimetten sayıp tercih edilen bir takım olarak lanse etmesi,dilerim Schumi bırakır Di Resta gibi adamlarla 5.lik için yırtınırlar.

  13. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Aslında Mercedes'in Hamilton'la, Hamilton'nın da Mercedesle ilgilenmesi bana çok garip geliyor. Çünkü Hamilton rekabetçi bir araçtan rekabetçi olmayan bir araca geçeceğini biliyor ki Hamilton'ın en son isteyeceği şey diye düşünüyorum ben. Mercedes ise aracının rekabetçi olmadığını bile bile, Hamilton gibi aracı yetersiz geldiğinde takımına yüklenebilen bir pilotla ilgilendiği için. İşin arkasını tabi ki kimse bilmiyor ama bu ilişki bana baya bi enteresan geliyor, sonunu çok merak ediyorum.

  14. Ferrari%100 avatarı

    Schumi bambaşka bir pilot hamiltonlan kıyaslanması yanlış
    Schumacher bir efsane

  15. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ne Yani F1 Efsanesini Kenara mı atıcaksınız ? Kimse Kusura bakmasında hamilton şu mercedesle schumi'nin yaptıgının yüzde 70'ini yapamaz.

  16. 2006'da da devam edip etmeyeceği belli değilken bir sürü spekülasyon olmuştu konu hakkında. Kararın açıklanmasına doğru devam edeceğine dair dedikodular yükselmeye başlamıştı. Yine sorulan bütün sorulara karşı ketum davranıp "bir gelişme yok" diye cevaplamıştı. En sonunda da emekliliğini açıklamıştı. Sanırım benzer bir son olacak…

  17. Benim anladığım şu ki Schumi f1'de kalıp kalmama konusunda kararsız. Bu yüzdendir ki Brawn ya da Haug kalkıp biz şu pilotla görüştük ya da şu pilotla ilgileniyoruz gibi demeçler verebiliyor. Öyle olmazsa Schumi de çıkıp önüme konulan tüm seçenekleri değerlendiriyorum, falan filan tarihlerde de kararımı vereceğim gibisinden açıklama yapardı. Çünkü açıkça adamlar Schuminin yerine pilot arıyorlar.

    Hamiltonun Mercedese gelmesini gerçekten çok ama çok istiyorum. Gelsin ki güzelim Mclaren kolduğu boş kalsın, çok küçük bir olasılık da olsa Schumiyi o koltukta görebilmek beni oldukça memnun edecektir.

  18. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Neden onun ismi daha önce yazılıyor peki hiç düşündün mü ? Hamilton gelince çokmu farklı olacak, Yine Hamilton ismi daha önde olacak..Schumacher taraftarlarına her zaman iyi yarışlar izletmiştir, ancak Mercedes buna izin vermemiştir.Ne zaman iyi sürse hep aracın bir tarafı bozulur EFSANE yarış dışı kalır. son 3 yıl hep böyle geçti..Rosberg yarış kazanıyor ?

    Tüm turları bitiren Rosberg'in ne başarısı var ? 1 Galibiyet, 1 Podyum 1 Pol Pozisyonu.
    Schumacher aracında sorun çıkmadığı yarışlarda bitişe ulaşsaydı şuan bu durumda olmazdık.Adam Sorun çıkmayan yarışlarda Rosbergi geçiyor, Sıralama turları desen zaten Efsane önde.

  19. Schumacher taraftarları Mercedes'i sevmez.Mercedes taraftarları Schumacher.Schumacher taraftarlarından kaçı gidip Mercedes almıştır.Bu saatten sonra takım büyüklüğünü kanıtlamak için onu göndermelidir.Ferrari'de bu oldu.Bütün başarılar ona yazılıyordu.İsmi takımın adının önüne geçti.Onlarda gönderdiler.Rosberg yarış kazanıyor.Sumi sayesinde oldu oluyor.Şumi önündeki araçlara çarpıyor.Hata takımın oluyor.

  20. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Mercedes, Schumacher'i takımı geliştirmek için bu koltuğa otutturdu.Schumacher'inde büyük katkılarıyla Mercedes galibiyer alacak bir araç yapmaya başardı.( Sene başında )

    Schumacher'İn Mercedese katkıları ;

    – İsim, Sonuçta Formula 1'İn en değerli ismini getirmişsiniz.
    – Sponsorlar, Schumacher'e kim sponsor olmak istemezki ? Büyük firmalar sponsor oldu.
    – Taraftar, Formula 1'de belkide en fazla taraftarı olan pilotlardan birisi Schumacher.Dolayısıyla Taraftarlar Mercedes'i tutuyor.
    – Gelişim, 21 yıldır burada olan bir pilot her koşulda çalışan her türlü bilgiye sahpi bir pilot.Ayrıca gösterdiği performans'da bu yaşta hiçde kötü değil.

    Aslında 2010 yılına bakarsak Schumacher bu gelişimi yapıp pistlere veda edicekti, Ancak bu spora o kadar aşık'ki bırakıp gidemiyor.Schumacher bu spordan ayrılmak istese çoktan ayrılırdı.

    Son sözüm Mercedes Schumacher'in değerini kaybettikten sonra anlayacak.Ancak iş işten geçmiş olacak.

  21. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Formula 1'in en büyük ismi Rosberg'den az para alıyor nerdeyse..O Kadar dev sponsorlar'ın Mercedes'e katkısını hiç düşündünmü ? Yada Schumacher taraftarlarının Mercedes'e karını ?

  22. Mevcut durumda Schumacher'in takımda kalmasının bir başka pilota bağlı olduğuna dair çıkan haberler çok can sıkıcı. Üstelik MGP'de böyle bir adamın itibarını düşünüp herhangi bir açıklama yapmış değil yapılan bu haberlere karşı. İnsanı soğutuyor spordan bu yaşananlar…

  23. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Şuan Rosberg Mercedese ne yapıyor peki ?

    Schumacher'in aracında düzenli olarak sorun çıktığını unutuyorsun, bu sorunlar hepde Schumacher 2. veya 3. giderken başına gelen şeyler..Ayrıca Eskiden Ferrari'yi nereden nereye getirdiğini unutmayalım, eski konulara girersek ortalık karışır.

  24. Schumacher- avatarı

    Schumacher takımdan ya 8 yada 12 milyon € alıyor diye biliyorum sponsorlarla birlikte 30 milyonu geçiyor. ( para konusunu edenler için)

    Bu sene sıralama turlarında Schumacher 8-6 Rosberg
    Yarışlarda yarış dışı kalmadığı yarışları sayarsak Schumacher 6 – 1 Rosberg
    Yok sayarız derseniz Schumacher 6 – 8 Rosberg
    5'i takım 2'si kendi hatasıyla toplam 7 kez yarış dışı.
    1 kez pole aldı. (Performansını konu edenler için)

    Schumacher'in yaptığı katkı tartışılamaz zira sene başındaki mercedes bence çok iyiydi fakat sonra gelişim yarışında geride kaldılar. ( Schumacher'den şüphe edenler için )

    Formu gayet yerinde fakat şans bir türlü gülmüyor yüzüne. Şuanki hızını kimse kabullenmek istemiyor.
    Ben demiyorum ki hataları yok . Elbette var fakat herkes kendi tuttuğu pilotların hatalarınında olduğunu biliyor Schumacher bir robot değil bir insan her insan gibi oda hata yapabilir.

    İllaki bir suçlu arıyorsanız oda Mercedes ve Haug.

  25. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Schumacher büyük fabrika takımlarından birine geri dönebilecekse emekli olmasın hamiltonun muhtemel boş koltuğu olabilir. Button fazla rekabetçi bir pilot değil. Klasik olarak Mclaren sezon başında her iki pilotu için eşit baktıktan sonra kim daha yararlıysa onun üzerine düşeceklerdir. Schumacher dominantlığını kurabilirse Mclarene geçişine çok ama çok sevinirim. Sonuçta Ha Mercedes ha Mclaren-mercedes.

    Ferrari olsun istemem ki zaten alonso takımda dominant. Ayrıca Schumacher'i zorla emekli eden de Ferrari.

    Lotus Briatorenin ayak oyunlarından sonra namuslu adamların eline geçti ama takım geriledi tabi. Kimi de bir sezon daha dayanır en fazla. Schumi için bir alternatif değil

    Sauber de olsun istemem kobayashi ve perez'e yazık olur.

    HRT olabilir. Schumi kaleci oyuncu gibi mühendis-sürücü olur.

    En iyi seçenek Mclaren. Yıllarca mclaren'e karşı savaşmış bir pilotu mclarende görmek çok mu çok ilginç olabilir. Hele ki tekrar yarış kazandığını görmek

  26. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    bir pilottan ne bekliyorsun anlamıyorum. eğer sen pilotuna rekabetçi bir araç vermiyorsan pilot ne yapabilir. Bana alonso deme. Ferrari gayet radikal yenilikler yaparak ve tamamen alonsonun sürüş stiline göre bir araç dizayn ettiler.Tıpkı schumacher'e yaptıkları gibi. Ferrari zamanında bridgestone ferrari için lastik üretiyor olmasa ve araç schumacher'e göre yapılıyor olmasaydı 2004 te 18 yarışın 13 ünü değil belki 8 ini kazanıcaktı. ama Şöylede bir gerçek var. Elindeki aracı değerlendiremeyen pilotlarla schumacheri aynı kefeye koyamazsın

    "Schumacher, aralarında "en çok şampiyon olan pilot", "en çok yarış kazanan pilot", en çok 'en hızlı tur'u atan pilot", "en çok pol pozisyonu kazanan pilot", "en çok puanı olan pilot" ve "bir sezonda en çok yarış kazanan pilot" gibi ünvanların bulunduğu onlarca rekorun sahibidir. "En çok rekor kıran pilot" rekoru, bu anlamda onun başarısının en büyük göstergesidir. Bir sezondaki tüm yarışlarda podyuma çıkan ilk (ve tek) pilot rekorunu 2002 sezonunda kırmıştır."

    Elindeki aracın suyunu çıkarmak böyle bir şey. Uzun yıllar profesyonel olarak kart yarışlarına katılmadan senede bir kez dünyanın en büyük kart sürücüleriyle yarışır ve genelde 2. olur. Bence yetenek böyle bir şey.

  27. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    şu açıklamadan sonra schuminin yerinde olsam 1 saniye bile o takımda kalmam !!! alsınlar lewisi hayrını görsünler 🙂 brawnda iki yüzlü nede olsa ingiliz kanı taşıyor kodları bozuk !!

  28. Ben uzun zamandır f1i takip ediyorum,brawn ın takımı şampiyon olduğunda ne mercedes nede şumi vardı, hadi mercedesin gücünü anlarımda pilotluk anlamında bu güne kadar somut olarak şümaherin MERCEDESE KATKISINI herkesin anlayacağı bir şekilde açıklayabilirmisin acaba
    Şumi tecrübeli mi evet
    Büyük pilot mu evet
    saygıyı hak eden biri mi evet
    iyi bir danışman olabilir mi evet
    şu anda çok mu faydalı işler yapıyor!!!!!!!! ??????

  29. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Takıma prestij + para + tecrübe katkısı bakımından Schumacher'in her yarışta sonuncu geleceği garanti olsa bile Rosberg'den fazla katkısı olur, aslında en ideal ikili MSC ve HAM olurdu bu takım için. Bunu MSC'den nefret eden biri olarak söylüyorum

  30. 30,000,000-Euro ödenen reklam yıldızı.Takıma kaşı gözü veya Mercedes sevgisinden gelmedi herhalde.

  31. Ah bi sauber teklifinin arkasında dursa da şu mercedesi kendi haline bırakıp gitse şampiyon!!

  32. Ne yani, simdi Hamilton Mercedes`i secerse Schumi ayriliga mi zorlanacak? Madem reklam istiyorsun Rosberg`i gonder? nasilsa Schumi Rosberg`in formunu yakaladi, Schumi-Hamilton dizilimi daha gosterisli olmazmi? Allah Allah..

  33. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Daha öncede söyledim, şimdide söylüyorum. Bu sene sanıldığı gibi, pilot pazarı karışık olmayacak. Ben daha çok önümüzde ki senenin, yani 2014 sezonuna itafen, pilot pazarının daha karışık olucağını düşünüyorum.

  34. Sen de mi Brütüs.
    Şair diyor ki:

    Sanırdım gündüzdü onlarla gece
    İçimde ümitti dost bildiklerim
    Ne zaman yıkılıp yere düştüysem
    Bırakıpta gitti dost bildiklerim

    Bırak efsanme 1 gömlek fazlasın sen bu takıma,keyfine bak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir