Şanssızların Şanssızı


Yorumlar

  1. Thanks for introducing a ltitle rationality into this debate.

  2. Eğer ki şekilde senin iddia ettiğin gibi normal bir insanın o başlıktan çıkaracağı anlam bu olsa idi başlık üzerinde değişiklik yapma ihtiyacı hissetmezdin.

  3. Onu bırak, Verstappen yarışı kazanabilirdi bile. Stoddart yarıştan sonra verstappen'in aracına sona kadar benzin koyduklarını söylemişti, belki de bizim takımın tek podyumu olacaktı.

  4. Bir de bunun seyircili versiyonu var, millet oooleeey diye havaya fırlıyor, almanya ya orası. Tam vurduğu yerin önünden çekmişler.

  5. 2003 ispanyada yarışa son sıradan (20) başlamış starta onunde (16) kalkış yapamayan Pizzonianın Cosworthuna patlamıştı bu şans değil acemilikti aklıma geldi.Yıne 2003 avrupa yarışında yarışa pole pozisyonunda başlamış motor arızası ıle yarış dışı kalmıstı.2003 Almanyada 5. sıradan başlamış startta kazma Ralfın Rubensı sıkıştırması nedenıyle yıne ılk vırajı dönemeden yarış dışı kaldı.2004 sezonu zaten kabus gibiydi tek galibiyetı Spada almıştı ve 3 tanesi motor 1 tanesi arka kanat 4 tanesinde yine mekanik arıza nedeniyle 8 yarışı tamamlayamadı.

    2005 senesinin ilk 3 yarışında bir varlık gösteremedi.4. yarış san marinoda lider gittiği 9. turda arıza yasayarak yarışı bıtıremedı Alonso yarışı kazandı.Avrupa yarısında son turda malum sorun nedenıyle yarısı sonlandı yıne Alonso kazandı.Kanadada 7. başladığı yarışı kazandı bu yarışda Alonso yarış dışı kaldı.Fransada motor değiştiği için 10 sıra grıd cezası aldı 13. başladı Alonsonun ardından 2. olarak bıtırdı,onundekı pilotlardansadece ikisi yarıs dısı kalmışdı,Heidfeld 6 Schumayer 3 pit yapmıslardı.İngilterede yıne motor degıstıgı ıcın 10 sıra cezası almıs 12. baslamıs Alonsonun arkasında 3. bıtırmıstı,son turda en hızlı turu atmıstı.Almanyada polu aldı Montoya son turunun son virajında cok zorladıgı ıcın kaza yaptı yarısa sonuncu (20) basladı Montoya ama Alonsonun arkasında 2. bıtırdı ve tek pit stopla degıl cogu kısı gıbı 2 pit stopla yukselmıstı Montoya,Kimi lider giderken yarısın ortalarında hıdrolik arıza ile yarış dışı kaldı.İtalyada polu aldı ama yıne motor değışıklığı nedenıyle yarısa 11 sıradan basladı ilk pit stopunu yaptıkdan sonra lider Montayanın yaklasık 27 Alonsonun 19 sanıye gerısındeydı,bır daha pıte gırmeyecektı ama lastık sorunu nedenıyle 3 tur sonra tekrar pıte gırmek zorunda kaldı kazanabıleceği yarısı 4. bıtırdı.Hem mp4-20 hem Kimi çok hızlıydılar ama olmadı işde..

    2008 spanın gercek kazananı bana gore daıma Hamiltondur tabi bende gerçek F1 izleyici olarak kabul edilirsem :).Daha önce kural olarak uygulanmayan bır olay sonrasında uygulama bu yarısdan sonra gelmıstır ki Mclaren takımı Charliye bir veya daha fazla kez herhangı bır kural ıhlalı olup olmadıgı konusunda o anda telsızden sormuş ve olumlu mesajı verılmıştı hakemler tarafından.Yanı yarısdan sonra uygulamaya konan bir viraj atak yapmama kuralı yarışı izleyen bizler tarafından bılınmıyordu tıpkı Hamıltonun bılmedıgı gıbı sadece şikanı kestıgı ıcın avantaj sağladıgı ıcın yol vermesı gerekıyordu ki telemetrı verılerıne gözlerımızle gordugumuze ınanacak olursak Hamilton yavaşlamıstı ve dişe diş bir mücadelenın ardından Hamilton yarışı kazandı Raikkönen kaza yaptı.O kural herkez tarafından bılınıyor olsaydı yarısdan once,o yarısı ızlemıs bırı olarak kuralı uygulamıs olsaydı Hamılton Raikkonenı rahatlıkla gecebılecek durumdaydı son 3 turunda yarısın,bu benım dusuncem..Kiminin kaza yapması yağmurun azızlıgıdır herhangı bır sorun yasamamıstır aracla ılgılı mekanık yada motor anlamında..Ama evet bencede benım izlediğim en şansız pilot Kimiydi eski yıllarda…

  6. raikkonen'in ferrari'de 2. pilot olacağını sanmıyorum = eğer kimi ferrari'ye giderse 2. pilot olur. gidip 2. pilot olmak isteyeceğini düşünmüyorum.

  7. bir olay ancak bu kadar taraflı anlatılabilir.

    hamilton-rai 2008 olayını tarafsız bir gözden dinlemek isteyenlere:

    hamilton ilk çizgiden kalkar, yerler hafif ıslak. start verilir, raikkonen kaçış alanını her yıl yaptığı gibi hafiften abartarak ilk virajı döner. massayı geçer. hamilton ilk turda spin atar, spin atan hamiltonu geçen raikkonen liderliğe yükselir.

    35-38. turlara kadar fark hep 1 saniye civarıdır, ne açılır ne kapanır. sonra hafiften yağmur başlar, ve hamilton raikkonen'i yakalar. süper bi geçiş hamlesi yapar ama rai kapıyı kapatır.

    hamilton şikanı keser ve rai'yi geçer ama çekiş anında raikkonen onu tekrar geçer (hamilton şikanı kestikten sonra kimi'ye yer verdi mi, yoksa tutuşsuz yerden geldiği için çekişi iyi değil miydi tam bilmiyorum, ama yarıştan sonra yer verdim dedi)

    hamilton diğer viraja girmeden hemen atak yapar ve raikkoneni geçer. sonra tur yemiş bi adam hamilton'a yol veremez ve rai yetişip hamiltonu geçer.

    sonra rai spin atar, hamilton geçer. hamilton spin atar rai geçer, en sonunda hamilton geçip farkı baya açar, raikkonen'de ona yol vermeyen tur yemiş bi aracı pist dışından geçmeye çalışırken aracın tümsekte dengesi bozulur ve duvara çarpar. hamilton yarışı kazanır.

    ardından 25sn eklenir hamiltona, ve yarışı massa kazanmış olur.

    ahanda videosu

    http://www.dailymotion.com/video/xg2dl7_f1-belgium-2008-lewis-hamilton-kimi-raikkonen-scrap_auto

  8. Yazanları tamamen yanlış alıntılamışsın. Kasıtlı yaptığından hiç şüphem yok.

    Gerçek başlık şu:
    Boullier: "Raikkonen'in Ferrari'de 2. Pilot Olacağını Sanmıyorum"
    Senin yazdığın: bouiler: ''raikkonen'in ferrari'ye gidip 2. pilot olacağını sanmıyorum''

    Kaynak:
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27456-boullier-raikkonen-in-ferrari-de-2-pilot-olacagini-sanmiyorum.html

    Sen kafana göre araya kelime sıkıştırırsan cümlenin anlamı değişir elbet. Sen böyle bir şey yapma ihtiyacı hissederek benim algımda herhangi bir sorun bulunmadığını kanıtlamış oldun. Teşekkür ediyorum.

  9. problem hala devam ediyor.. arkadaşların o başlığı atmasının nedeni şu bak açıkıyorum:

    başlık >>> bouiler: ''raikkonen'in ferrari'ye gidip 2. pilot olacağını sanmıyorum''

    bu ne demek? bu şu demek: bouiler: eğer kimi ferrari'ye giderse 2. pilot olur. gidip 2. pilot olmak isteyeceğini düşünmüyorum.

    burdan normal bir insanın çıkaracağı, zaten ortada olan anlam budur.

    başlığa yaptığın yorum: başlıkta yazanın aksine bouiler gayet de kimi giderse 2. pilot olur demiş.

    algı problemi.

  10. Hemen hemen her yıl özellikle de 2005 te çok şanssızlıklar yaşadı.
    2003 Brezilya ( O yarış baştan sona faildi. Pistte F1 aracı kalmamıştı heralde. Defalarca SC girmişti.Webber ve Aloso nun kazası sonrasında galibiyet ilk başta Kimi deydi sonra Fisi'ye verilmişti.)
    2005 Almanya ( Bana en çok dokunandır, son 10 turda lastiğinde problem yaşadı çok rahat kazanacağı yarışı son turda lastiği dayanamayarak ölmüştü. Alonso'nun sevinci hala gözümün önündedir. Alonso bu yüzden hiç bir zaman bir Kimi Raikkonen olmayacaktır.)
    2008 Spa ve Canada ( Lewis yüzünden 20 puan= 2 yarış galibiyeti uçmuş gitmiştir. ) Canada da pit yolunda Hamilton tarafından çaylakça yarışdışı kalmıştır. Spa'da ise Hamilton kural ihlali yaparak Kimi'yi geçmişti sonra yağmur başlamıştı, Kimi pozisyonunu geri almak için zorlayıp kaza yapmıştı. Eğer Hamilton kural ihlali yapmasaydı herşey çok farklı olabilirdi. Ben ve benim gibi gerçek F1 izleyicileri o yarışı Kimi'nin kazandığını düşünürler. Yarış sonrası Lewis'e ceza gelmişti sanırım 30 sn cezasıydı.

    Şu gridteki en saygı değer pilottur Kimi Raikkonen. Şampiyonun ötesinde gerçek bir şampiyondur.

  11. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Ayıdaki şansa bak 🙂

  12. ilginç bir yorum.

    Kişisel karardır, tartışılır..
    F1 tarihinin en şanssız ismi Sir Stirling Moss'tur.. Bunun aksini iddaa edecek biri yoktur sanırım..

    felsefeye geçiş yapmışsın tebrikler 😀

  13. Ne alaka insan 14 15 yasinda f1 izlemeye baslayamazmi

  14. Öyle demiştim çünkü Eric Bouiler resmen öyle demişti. Aksini düşünüyorsan o zaman açıkla da öğrenelim.

  15. Kişisel karardır, tartışılır.. Bana göre F1 tarihinin en şanssız ismi Sir Stirling Moss'tur.. Bunun aksini iddaa edecek biri yoktur sanırım..

  16. bi kurban kesse iyi olacak :))

  17. o smileyi yapıyorsan 2003 brezilya yarışını izlemiş olmak için fazla gençsin.

  18. herkes hak ettiğini yaşar o halde hamilton da şampiyonluğu hak etmemiş

  19. Bir Adrian Newey tasarımı…

  20. Mika daha önceden sırasını savmıştır çünkü 😉

  21. youtube'da yaz bi raikkonen ve accident bu iki kelimeyi yaz 50 tane video bulursun farklı farklı. geçen eric bouiler'in ''raikkonen'in ferrari'ye gidip 2. pilot olacağını sanmıyorum'' başlığına da ''başlığın aksine bouiler rai'nin ferrariye gidersen 2. pilot olacağını söylüyor' falan yazmıştın. sende bi algılama problemi var.

  22. Alttaki yorum muhteşem 😀

    "Now that is what I call DRS!"

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hiç hatırlamak bile istemiyorum. :/

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen, Mclaren'den ayrıldığında, benim kadar kimse sevinmemiştir heralde. Mclaren'de yarıştığı dönemlerde az saç, baş yoldurmadı bana. Hele 2006'da araç arıza verdi, vericek diye düşünmekten saçım beyazlayacaktı adeta. 😀 Ama şimdi Mclaren'e dönmesini çok isterim, inşallah gerçekleşir böyle bir olay.

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin bu sezonki kaskına bir türlü ısınamadım. Bence bu tarza dönmeli.

  26. Kimi'nin belki de en büyük şanssızlığı Brezilya 2003'tür. O yarış damalı bayrak sallandığı gibi kabul edilse muhtemelen bambaşka senaryolar izleyecektik. Ama galibiyetin Fisichella'ya gitmesi bütün tarihin akışını değiştirdi 🙁

  27. Sercan Kılıç avatarı
    Sercan Kılıç

    Sorunun esas kaynağı Haug olabilir adam nereye gitse sorunlar hiç bitmiyo 🙂

  28. Bu konuda arkadaslar cok katılıyorum bahtsız bedevi bu adam.
    _pistte başına gelenle herkesce malum
    birde pist dışında,garajda, pit yolunda bu kadar bedevi olunur.
    _lastik ısıtma battaniyeleri unutulur.
    _pit yolunda arkadan carparlar.
    _egzoz borusu fırlar
    _arka kanadı kopar
    _son iki tur kala pite yagmur yagar ,birinci götrüdügü yarısı tamamlayamaz.
    _son turda rot dagıtır,yolda kalır.en yakın rakibi arkasında sevinc cıglıkları atar.
    _yagmurda gecirirler
    ama yine o dondurma yer…

  29. Ve kutup ayisi Rai yi secer 🙂

  30. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Cidden ne kadar suursuzca destek veren var anlamak mantık çerçevesinde mümkündeğil.Ancak sumiyede ,kimi yede olanlar 1 olur şanssızlık 2 olur tamam ancak gerisi herkes hak ettiğini yaşar ki ham ilk sezonunda o son yarışlarda yaşadığını yaşamasa ,alonso ile son yarışta gereksiz yere inatlaşmasa kimi şu an şampiyon değil sadece hızlı bir pilot olarak kalacaktı.

    İşte asıl şans budur.

  31. o malligi bazen bende yapiyorum, icim ciz ediyor 🙂

  32. Yakup ERCAN avatarı

    Rai ve Mika bir gün çöle gider.
    Birde bakarlar ki karşılarında kutup ayısı.

  33. Ilk ve tek agresifligini burda gordum, baska da yoktur heralde 🙂

  34. bunu resim icin soylemistim.. aslinda sana cevap olarak baska bisey yazmistim ama o sirada log in yapmadigimi farkettim oradan cevap olarak geldi kac seferdir bu malligi yapiyorum farkli bilgisayarlardan girince boyle oluyo..

  35. adam alismis ama cok sakin bi sekilde araci terkediyo hic bi agresiflik yok..

  36. Yahu hersey bir yana, motor patlar anlarim, lastik patlar anlarim, ne bilim suspansiyon kopar, egsoz kopar anlarim da, duz yolda galibiyet mucadelesi verirken arka kanat kopup ucup gidermi ya? Bu sanssizlik falan degil, Schumi sanssizdir veya Vettel sanssizdir ama Raikkonen icin sanssiz sifati biraz BASiT kalir abicim..

  37. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    raikkonen'in tüm mclaren yıllarında yaşadıklarını schumacher bir sezon içinde yaşayacak. sanırım sadece yarış esnasında tek başına giderken mücadeleye girmeden aynası kanadı falan kopma olayı kaldı galiba o da olur yakında.

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    schumacher şanssız olsa 7 kez dünya sampiyonu olamazdı şans faktörüde var mesela raikkonenin dandik aracı nedeniyle sadece 2 puan farkla sampiyon oldu 2003de schumacher bir pilotun şanssızlıgı diger pilot icin faydalı olabiliyor

  39. Bu kask çok güzeldi.

  40. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Başlığı yazarken tek yarışa bakarak değerlendirmedim.

  41. Schumacher- avatarı

    Schumacher'in 2-3 senedir süre gelen şanssızlığı
    Raikkonen'in 2005 sezonundaki şanssızlığı

    Fark ettiniz mi ? İkisininde bu zaman zarflarında sürdüğü araçlarda mercedes ismi geçiyor.

  42. Bu o kadar da büyük bir şanssızlık değil. Arıza yüzünden yarış dışı kalmak her pilotun başına mutlaka gelir.

    Şanssızların şanssızı diyebileceğimiz bir pilot varsa o da Schumacher'dir. Bu sene rekor kırdı resmen.

  43. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Adamim benim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir