Red Bull İki Pilotunun Birbirinden Puan Çalmasından Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Temmuz ayındaki Almanya GP’den bu yana Vettel, takım arkadaşına göre daha iyi performanslar gösterdi ama Takım Patronu Christian Horner, Avustralyalı pilotun 62 puanlık farka rağmen hâlâ şampiyonluk için mücadele ettiğini söyledi.

Horner: “Her ikisi de Fernando’yu geçtiği sürece mesele yok. Yarışlar böyle oluyor. Nihayetinde diğer bütün pilotları geçmeniz gerek; sadece takım arkadaşınızı değil”

Ferrari’de bu sezon puan olarak istenilen seviyede olmayan Felipe Massa, artık takım arkadaşına yardım etme görevinde ama Horner, Brezilyalı pilotun Alonso’dan da puan çalabileceği ihtimalini işaret ediyor.

Horner: “Eğer Massa, Fernando ile aynı seviyede performans gösterirse bu, hepimiz için zor olacaktır.”

“Ama bunu iki şekilde ele alabilirsiniz. (Massa’nın Alonso’dan da puan çalması düşüncesi)”

“Durum ortada. Bizim puanlar almamız gerek.”


Yorumlar

“Red Bull İki Pilotunun Birbirinden Puan Çalmasından Endişe Etmiyor” için 21 yanıt

  1. adını vermek istemeyen fan zaten nikinden belli yorumunun ne yanlış olduğu doğru olsa nikini verirdin bana göre vettel alonsodan daha hızlı bir pilot onun bütün rekorlarını kırdı 3-4 yıldır onu bozguna uğratıyor

    ayrıca kova da neymiş hiç bir şampiyona böyle bir ithamda bulunamazsın

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Site yönetiminden, bugüne kadar yaptığım tüm yorumları iste ve bir göz at. Bu sezon hiç Ferrari veya Alonso'yu eleştirmişmiyim.

    "Rakiplerin yarış dışı kalmasını bekliyoruz/umuyoruz."

    Bu tür bir açıklama yapmamaları, böyle bir şey düşünmedikleri anlamına gelmez. İlla açıklama yapmak şart değil. Bende artniyet olarak söylemedim zaten.

    F_Alonso Diaz, nickli arkadaşımız Red Bull için, rakiplerine değil kendi işlerine bakmaları gerektiğini söylemiş. Ama bu sene o işi en çok yapan takımın Ferrari olduğunu söyledim. Yanlışmıyım? Hayır, değilim. Ürettikleri araçları yavaş, bu yüzden onlardan hızlı araçlara bel bağlıyorlar ister, istemez. Singapur, iyi bir örnektir buna. Alonso'nun, Ferrari'si normalde podyuma çıkıcak kadar hızlı değildi. Ama Hamilton'ın yaşadığı talihsizlik ona avantaj getirdi. Bunu anlatmak istiyorum, podyum, yarış galibiyeti alabilmek için rakiplerine değil kendi işine bakması gereken asıl takım Ferrari.

  3. adını vermek istemeyen fan avatarı
    adını vermek istemeyen fan

    tarihin en kova şampiyonunu destekleyen adamdan bu beklenir utanmasa şuan herkesten iyi sürüyor diyecek

  4. bencede Vettel bu sene daha iyi sürüyor. Tamam sezon başı malezyada falan ufak tefek olaylara karıştı ama genel olarak iyi bence. Bu sene ben bazı yarışlarını beğendim

  5. Torrentten çektim denemek için. Amacım direksiyonla simülasyon oyunu tadına varmaktı.

    Sonuç: Sabırla genç sürücü testlerini geçmek, şampiyonada ilk yarışı tamamlamak ve oyunu kaldırmak 🙂

  6. çıktı harıka bişi orjınal alacam yakında oyunu.

  7. tifoalo HRT avatarı

    konu dışı

    merhaba arkadaşlar bu f1 2012 nin bilgisayar versiyonu çıktımı sadece xbox ve ps3 için olanı gördüm pc yi göremedim

  8. Sen hiç gördün mü Ferrari'den birinin "Rakiplerin yarış dışı kalmasını bekliyoruz/umuyoruz dediklerini ?" Her yarıştan sonra aynı olay.Kalmayın arkadaşım o zaman? Ferrari'nin hatası falan değil bu.Kim kalıyorsa onun hatasıdır.Her kenara çeken adamdan sonra Ferrari diyip durmayın.

  9. Evet sana katılıyorum.Ferrari McLaren ve Red Bull'a oranla çoğu pistte at arabası.Ama ne ilginçtir ki Alonso o at arabasıyla lider.Senin o geçen seneden de iyi sürüyor dediğin Vettel'in 29 puan önünde.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''red bull ne zaman illegal iş yapmış'' Sadece gülüyorum dostum 😀 😀

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Ama bunu iki şekilde ele alabilirsiniz. (Massa'nın Alonso'dan da puan çalması düşüncesi)"

    Öyle bir dünya yok. 😀

    Bu 2 pilot Ferrari çatısı altındayken, böyle bir şey söz konusu bile olamaz.

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''neden adamın puan alamama durumuna bel bağlıyorsun ki.''

    Ferrari ve Alonso'nun bu sene en iyi yaptıkları şey bu. Genel olarak rakiplerine bel bağlıyorlar. Yarış dışı kalsınlar, ceza alsınlar ki podyumda tamamlayalım, galibiyet alalım mantalitesine sahip en iyi takım Ferrari ve Alonso'dur. Yanlış anlaşılmasın, burada Alonso'nun bir suçu yok, suç Ferrari'de ki Alonso'ya şampiyon olabilecek bir araç veremiyorlar. Rakiplerin yaptıkları hataları, şanssızlıkları dört gözle bekliyen bir ekibin fanısın ve bu konuda başkalarına dil uzatıyorsun. Kusura bakma ama senin bu yaptığına, Dinime küfür eden, müslüman olsa denir.

  13. F_Alonso Diaz sana şunu söyleyim dostum sebastian bu sene geçen seneden de iyi sürüyor herhangi bi sorun yaşamadığı yarışlarda hep ilk 5 te

    vettel yarış dışı kalmazsa bana göre banko şampiyon şuanki sürüşüyle hep podyum yapar gibi geliyor

    onu zorlasa hamilton zorlar taş çatlasa hep 2 yada 3 yapar alonso genelde 4 5 ve 6 . sıralarda tamamlar benim kanaatimce bu yılda vettelin ve red bullun yılı olacak

    ferrari yavaş alonso o kırmızı renkli at arabasıyla kazanamaz ancak öndekilere bi şeyler olması gerek:):)

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Silverstone…

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kalmazsak Alonso geçemez bizi diyorsun yani 🙂

  16. Ferrari daha hızlıyken dediğin olay da bu sene çok nadir oldu zaten.

  17. red bull pilotları birbirinden puan çalıyor olumlu tarafı bu takımlar şampiyonasında bize çok fayda sağladı iyi bi farkla lideriz eğer ikiside alonsodan puan çalarsa bu sene sebastian vettel 3 kez şampiyon olarak gene rekor kıracaktır adam kariyerinin zirvesinde harika sürüyor yeterki yarış dışı kalmayalım 1 kez kalırsak alonso şampiyon

  18. Bu sene Massa'nın Hamilton veya Vettel'den puan çaldığını hatırlayan var mı?

    Alonso bu yüzden dezavantajlı. Mesela McLaren daha hızlı olunca hem Hamilton hem de Button Alonso'dan puan çalıyor. Ancak Ferrari daha hızlıyken yalnızca Alonso McLaren'lerin önüne geçebiliyor.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adamın işi gücü Alonso, kardeşim sen kendi işine bak, adam gibi çık yen Alonsoyu, neden adamın puan alamama durumuna bel bağlıyorsun ki. İşte bu yüzden size büyük şamp. demiyor kimse.

  20. redbull da yatıp kalkıp alonso diyor siz süründe adam gibi illegal iş yapmayın da hakkıyla her kim kazanacaksa kazansın

  21. iyi bir ikinci pilot 1. pilotun hemen arkasında bitirir. Yada yakınında falan. Massa bunu bu sene 1-2 kere yapabildi, o yüzden kendisini iyi bir ikinci pilot olarak adlandırmak ve Alonso'ya yardımcı olduğunu düşünmek çok iyimser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir