"Hayalet" Grid

Sezonun 9. Yarışı Amerika Gp’sinde Jarno Trulli Pol pozisyonunu almış, Raikkonen ise 2. olmuştu..Yarış günü geldiğinde Tüm pilotlar formasyon turunu attı ve Michelin lastiği kullanan tüm pilotlar güvenlik gerekçesiyle garaja dönerek yarışı bıraktılar..Yarışta ise sadece Bridgestone Lastiğini kullanan Ferrari,Minardi ve Jordan takımları kalmış oldu..Yarış Schumacher ve Barrichello arasında geçti, Schumacher yarışın başından itibaren lider giderek 2005’de Ferrari ve kendi adına ilk ve tek galibiyeti almış oldu, Barrichello 2, Jordan takımından Tiago Monteiro 3. oldu..


Yorumlar

“"Hayalet" Grid” için 23 yanıt

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Merhaba. Bu kullanıcı muhtemelen aşırı Alonso taraftarları tarafından saldırı amaçlı kullanılan bir ortak hesap. 5-6 kişi kullanıyor ve hangisi online ise görevini yerine getiriyor.

    Olur da yanılıyorsam ve bu hesabı tek bir kişi kullanıyorsa kullanan arkadaşa saygım sonsuzdur. Umarım silkelenir ve kendine gelir. Tatmin olmanın daha güzel yolları mevcut.

  2. Schumacher- avatarı

    Dostum aklıma gelenleri yazdım taraflı olarak yazmadım koyu Schumacher fanıyım ama olanları yazdım genelde bu işlerde Ferrari sonra Redbull var… Geri kalanları eklersen herkes faydalanır tanır görür bilir.

    Çünkü F1 takım patronları bol bol yıkama yağlama yapıyor bildiğimiz gibi öteki yüzleri tabloda.

  3. Onları da sen ekleyiver kardeşim. Adam uğraşıp yazmış, iyi ki yazmış.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ya hepsini tam yaz ya da hiçbirini yazma.Liste sadece Ferrari ve Redbull dan oluşmuş.Lotus ve Mclaren yok mu?

  5. Schumacher- avatarı

    2002 Avusturya gp Rubens Schumi'ye yol verir şampiyonluk için önlem . Aynı sene şampiyonluk garantilendikten sonra Schumacher USA gp yarışında Rubense yol verir sene başındaki yol verme olayından dolayı ama Barrichello denen şahıs 2002 avusturyadan şikayet ederken Schuminin USA GP 'de ona yol verdiğini söylemez. Bu böyle adamdır taraftarlarda söylemez neden ?

    Schumiyi kötü gösterelimde nasıl olursa olsun.

    En yakın örnekler
    2002 Rubens Schumacher'e yol ver
    2002 Schumacher Rubense yol verir Rubens'in fedakarlığını karşılıksız bırakmamak için.
    2008 Briatore-Alonso-Renault
    2010 Webberin yeni kanadının elinden alınması ve Webber'in yarışı kazanması şrfsz Redbull
    2010 Fernando is faster than you
    2011 Webber Vettel'i geçme… (Yok yav )
    2011 Brezilya Vettel'in yalandan vites kutusu arızalanır… ( Bak sen )
    2012 Perez Alonso'yu geçme ( Sauber has got ferrari engine )
    2012 Monza'da yine ufak tefek şeyler.
    2012 Daha devamı gelir şampiyona çetin geçiyor…

    Kimse bana kızmasın kendi pilotumunda yaptıklarını yazdım gerçekler böyle.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eline sağlık Kemal.İlginç bir yarıştı..Müsade edersen bir düzeltme yapayım.

    Schumacher yarışın başından itibaren lider giderek 2005'de Ferrari ve kendi adına ilk ve tek galibiyeti almış oldu

    Schumacher ilk pitinde sol arka lastiğindeki bir sıkıntıdan dolayı biraz bekledi.Böylece liderliği Rubense kaptırmış oldu.Rubens 2.pitlere kadar yaklaşık 25 tur boyunca yarışın liderliğini yaptı.2.pitlerden sonra MSC tekrar lider oldu.Hatta pit çıkışı nerdeyse temas olacaktı.Rubens dışarı çıktı.Tabi buna oldukça bozulmuştu.

  7. When a man loses his balls…..= Barrichelo

    İzledim ve okudum 😀

  8. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    sözleşmeyi yaparlerken yanlarındaydın herhalde 🙂

  9. Bi bitmediniz be…

  10. Geçenlerde bir arkadaş "o beğenmediğiniz karthikeyan'ın bile bir dördüncülüğü var" demişti. Bu yarıştan haberi yoktu sanırım 🙂

  11. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    bu yarışı bekliyorlardı ondan D: D: 😀

  12. Mc_'nin dediği gibi, güvenlik herşeyden önce gelir. Yapılan doğruydu, ciddi kazalar olabilirdi, performansı düşürseler zaten yarışmalarının bir anlamı kalmayacaktı.

    Bu değil de geriye kalan 3 takım birbiriyle rekabet edemeyecek kadar hız farkına sahiptiler. Böyle olunca çekişme filan da olmadı.

    Bilin bakalım Ferrari dışındaki büyük takımlar neden bridgestone kullanmıyordu 🙂

  13. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    yazmayı unuttum podyum seremonisi öncesi montero schumi rubens'e sevinmeyin diye uyarılar yapılmasına rağmen montero'nun sevinci hala aklımda 😀

  14. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    bu yarışı çok net hatırlıyorum seyirciler paraları geri istiyordu çok büyük tepki vardı tribünlerde

    ayrıca minardi tarihinin en iyi yarışı 😀

  15. yeterince iyi olsaydı onun sözleşmesinde yazardı o senin hayal mahsulu kurgun.

  16. kapışma nası olacak . adamın sözleşmesinde şumi öndeyken sadece 2. olabilirsin yazıodu.

  17. Güvenlikten önemli hiçbir şey yoktur. Michelin kullanıcıları bence doğru yaptılar. Mecbur kalmasalar böyle bir karar almazlardı elbette. Bir yarışı puansız geçirmek herhangi bir takım için çok büyük darbe.

  18. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Schumi ve Rubens Kapışırken Yarış Dışı Kalacaklar Diye Çok Korkmuştum =)

  19. Fia nın Michelin'e yapmış olduğu bir nevi haksızlıktır, kurallar yeniden düzenlenerek lastiklerini değiştirmeleri söylenmiştir, oysa lastikleri yeni kurallara adapte edecek yeterli zaman aralığı olmadığını michelin defalarca belirtmiş bunun güvenlik riski taşıyacağınıda söylediği halde fia malum sebeplerden dolayı michelin'in isteği olan 1 defaya mahsus olmak üzere bir önceki yarıştaki hamurları kullanma isteğinide geri çevirmiştir. bu sebepten michelin kullanıcıları protesto etmiştir. tabi diğerleride, risk unsuru taşıyan bu haksızlık karşısında destek vermek yerine utanmadan çıkıp yarışmışlardır. tabi yarışın sonucu fia nın istediği şekilde olmuş ama amerikalı taraftarlar pisti pet şişe yağmuruna tutarak yarışı terk etmişlerdir. o dönemde malum takım ve taraftarları fia ile içli dışlı oldukları için Fia ya destek vermişlerdir. sebebide zaten malumunuz.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    son olarak 2006 ve 2007 yıllarında koşuldu.

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    FİYASKO dan başka birşey değildi.Bu yarış sayesinde pilotlarda Schumacher,takımlarda Ferrari 3. olmuştur

  22. ne acayip bir gündü.. formasyon turunun ardından start heyecanını beklerken turun sonunda michelinciler bir bir içeri daldı, geriye resimdeki araçlar kaldı.

    tabi bu işin faturasını da bridgestone ve ferrari'ye kesmeye kalkan tayfayı da çokça dinlemiştik zamanında. taştan topraktan yapma b.stone ile pistlerde sürünen ferrari'ye karşılık, michelin'in tükenmeyen ama ısınma sorunu da bulunmayan kaymak gibi lastiğini kullanırken sesi çıkmayanların ciyakladığı bir gündü.

    hadi michelin o hamurda lastiği getirerek bir salaklık yapmıştı diyelim, hadi beceriksiz oldukları bir yarıştı o. peki, bu lastiğin üzerinde giden takımların, bir gün evvel c.tesi günü "performansı azaltıp basınçları düşürün" şeklindeki şiddetli tavsiyeye kulak asmayışlarına ne demeli? michelin'den bir kademe daha sert hamurlu lastiklerin de bunlarla birlikte sipariş edilmesi teklifine kulak tıkamalarına ne demeli?

    "karnım tok ama ekmeğim bütün olsun" kafasında yaşayan, el birliğiyle o haftasonunun ve hatta indianapolis gp'sinin geleceğinin içine eden (i.polis'te 1 yıl daha yarış yapıldı ve yeni sözleşme imzalanmadı) ve buna rağmen ferrari ve b.stone'a b.k atmaya çalışan bir grup insanların eseridir yukarıdaki resim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir