McLaren: "Hamilton Bize, Biz Hamilton'a"

yazar:

kategori:

Gelecekle ilgili sonuca varılmasının ardından McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, artık her iki şampiyonayı kazanmaya odaklandıklarını belirtti.

Peki Hamilton’ın ayrılışının netleşmesi, takımda bir şuur eksikliği mi yarattı, yoksa bir sonuca varıldığı için bir rahatlama mı oluştu?

Whitmarsh: “Aslında ikisinin ortası”

“Bitime 6 yarış kaldı; elimizde rekabetçi bir araç, iki rekabetçi pilot var ve iki şampiyonluk, hâlâ görüş alanımızda. O noktaya hâlâ ulaşamadık. Hepimiz bunu umuyoruz; Lewis ve takım. Şu anda buna odaklanmış durumdayız”

“bir anlamda bir rahatlama da var. Lewis’in Pilotlar Şampiyonası’nı kazanması için ona her imkânı sağlamak için elimizden geldiğince dıkı çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda Lewis’in de bizim Takımlar Şampiyonu olmamıza katkıda bulunmak için sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğine inanıyorum.”

McLaren patronu, Takımlar Şampiyonası’nda Pilotlar Şampiyonası’na göre daha fazla şansları olmasına rağmen bu yöne ağırlık verme gibi bir planlarının olmadığını ifade etti.

Whitmarsh: “Her ikisi de (şampiyonluk) önemli. Hangisinin daha önemli olduğu konusunda sürekli tartışma olur. Pilotlar Şampiyonluğu’nu kutlarken Takımlar Şampiyonluğu’na kıyasla daha bir bütün oluyorsunuz diye düşünüyorum. Ama takım gururu ve ticari açılardan Takımlar Şampiyonası daha önemli”

“Her ikisine de odaklandık. Bazı büyük rakiplerimiz var. Açıkça Fernando (Alonso), bu sene Ferrari ile muhteşem bir iş çıkarıyor. Red Bull, takımlarda harika bir iş çıkardı. Biz de hızlı bir araca sahibiz ama gereken puanlara ulaşamadığımızı düşünüyorum.”

“Ama daha 6 yarış var. Pilotlar için 150, takımlar için daha fazlası mümkün. Bu yüzden her ikisi de elde edilebilir.”


Yorumlar

  1. Mclaren yıllardır hep heyecan verici pilotları yarıiştırdı, Mika-Kimi-JPablo-Fernando-Lewis; 2013teki hale bak…
    Ayrılmadan önce kimse düşünmedi bu adamın yüzü neden asık aylardır, neden hiç gülmüyor, sevinemiyor.. Çünkü kendisine nasılsa gidemez gözüyle bakıldı ve davranıldı. Şimdi Hamilton bize biz Hamilton'a… Keşke kontat aşamasında söyleseydiniz bunu…

  2. Şoför, aşçıya; aşçı, bahçıvana; bahçıvan, şoföre; sonra hepsi birden uşağa…

    Yandın sen Hamilton veya McLaren?

  3. Başlığı okuduktan sonra verdiğim tepki şuydu. Sonra hepsi uşağa. 😀

  4. Araç bozulmazsa ise takımları çok rahat alırız bence.

    Artık pilotlar şampiyonası çok zor birde bu seneki araca daha ne yatırım yapulır şu saatten sonra.

    McLaren için her zaman pilotlar şampiyonası daha önemli olmuştur. Bunu Ron Dennis te söylemişti bir keresinde.

    Yani sezon sonuna kadar sadece o an ki pisttin aero yapısına uygun parçaları getirir ve güncelleme olduğunu söylerler bence.

    Şuanki hızımızı korursak daha fazlasına bu saatten sonra gerek yok bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir