Alain Prost;un Benzini Bitiyor

Prost, 1986 Almanya Gp’sine büyük umutlarla gelmişti. Sıralama turlarını Keke Rosberg’in +0.153 saniye gerisinde 2. sırada tamamlamış ve ” Galibiyet için Savaşabilirim ” demişti.Yarış günü geldi ve yarışın startı verildi, Senna harika bir start alarak ilk turu lider geçti, Prost ise 6.lığa kadar geriledi.İlerleyen turlarda rakiplerini teker teker geçen Prost 3.lüğe kadar yükseldi.20. Turda rakipleri pite girince 1 turda olsa yarışı lider götürdü.Yarış Boyunca yarışı 2. sırada götüren Nelson Piquet ile birkaç kez yer değiştirdi.Son tura ise 3. sırada girecekken Benzini bitti ve Prost’un muhtemel podyum hayali burada bitmiş oldu, İlginç olan diğer başka şey Takım arkadaşı Keke Rosberg’inde son turda benzini bitmesiydi.İki Mclaren için son tura kadar harika giden yarış son turda bitmiş oldu.Ayrton Senna ise son tura 4. Sırada girmiş, bitiş çizgisini ise 2. sırada geçmişti.Galibiyeti ise Nelson Piquet almış oldu.


Yorumlar

  1. filmde zaten prost'un senna'dan aşağı olduğunu değil prostun fransız olup uzunca bir süre fia başkanlığı yapan şahsın fransız oldundan prost'a tanınan ayrıcalıklar ele alınıyor bazı sahnelerde.

  2. Senna filmi beni de tam tersi etkiledi. Filmde abarttıklarını düşünüp araştırdım. Prof 'un Senna'dan aşağı olduğunu düşünmüyorum. Bir çok da üstün yanı var bana göre..

  3. Mclaren konulması gereken benzini yanlış hesaplamış belli ki.

  4. Senna filmini izleyince insan bu adamı sevemiyor…

  5. Vakti zamanında Alesi'nin de bitmişti Monza'da ne gülmüştük. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir