Hamilton, McLaren'a Geri Dönme İhtimaline Hayır Demiyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, gelecekte bir gün tekrar McLaren adına yarışma ihtimalini de göz ardı etmiyor.

Hamilton: “Martin (Whitmarsh) ile görüştüğümde planımın, köprüleri yıkmamak olduğunu söylemiştim. McLaren’ı arka kapıdan çıkıp terk ediyormuşum gibi hissetmiyorum. Ön kapıdan, mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Olaya şöyle bakıyorum: O köprünün üzerinden yürüyorum ve farklı bir yola giriyorum. O yol beni geri götürür mü? Kim bilir? McLaren her zaman kalbimde olacak.”

2008 şampiyonu, ayrıca Michael Schumacher’in Ferrari’ye geçişini örnek vererek Mercedes kararını savundu.

Hamilton: “Neler olacak bilmiyorum. Sadece herkesin bu gibi şeyleri tecrübe etmesi gerektiğini biliyorum: Yeni insanlarla yeni ortamda çalışmak. Bu, gelişimin bir parçası. Sanırım bağımsızlıkta son adımım. Ross (Brawn) veya Niki (Lauda) değil; Mercedes… son iki senede o kadar da başarılı olamadılar.”

“Bazı büyük isimlerin harika araçtan harika olmayana geçip kazanan bir takım olmalarına yardım ettiklerini biliyorum. Mesela Michael (Schumacher), bir dünya şampiyonu olarak Ferrari’ye gitti. Formuyla 1’de böyle bilinen gerçekten başka bir pilot yok. Umarım bir gün benim hakkımda da aynısını söylerler.”


Yorumlar

  1. Oyla moyla pilotmu seçilir. Ron Dennis, McLaren Automotive yönetim kurulu başkanı. Son sözü böyle durumlarda hep o söyler. Hamilton konusunda da kararı o vermiştir. Yani Alonso McLaren birlikteliği Ron Dennis hayattayken imkansız.

  2. Lewis Hamilton's relationship with McLaren appears to have deteriorated still further after team boss Ron Dennis slapped down his driver, who has been linked with a move away from the British manufacturer. The man who mentored Hamilton as a teenager said that he fully expected him to stay with the team when his contract ends but said it was up to McLaren, not the driver.
    However, Hamilton's response was hardly contrite. When asked about what Dennis said, the 2008 world champion sniffed: "It has nothing to do with me… Martin [Whitmarsh, the McLaren team principal] is my boss."

    Herşeyin başlangıcı budur, Ron Dennis'in bu tavrı… Adamın yüzünün aylardır gülmemesi gördüğü bu muammeleden…

  3. Her zaman farklı düşünenlerle tartışmaktan keyif almışımdır, eğer bir düşüncen varsa söyle konuşalım tartışalım,uslubunu düzelt ses tonunu ayarla tartışmaya başlayalım tamam mı keremcim.

  4. o zamanki durumda olayların o noktaya gelme sebebinde en büyük pay alonsoya aittir. sen takım patronunu tehdit edemezsin, edersen problem çıkarırsın zaten problemide alonso çıkarmıştır ve kovulmuştur, kovulmasını en çok isteyen ve McLaren'e baskı yapanda Mercedes tarafıdır. bilip bilmeden yorum yapma. sen sözleşmeli bir pilotsun çalışansın adam gibi kurallara uyacaksın. adam olsaydı profesyonelce davranır işine odaklanırdı, Lewis e değil. senelerce McLaren lewis'e destek verdi dediniz milleti burda kandırdınız artık gerçekleri konuşun, McLaren monacoda alonsoyo desteklemekten soruşturma bile yemiştir.siz neyin kafasındasınız.

  5. Biz varsayım üzerine konuşuyoruz,ama
    kurumsallaşmış bir mclaren de ron denisin bir oy hakkı var
    ayrıca o zamanki başarısızlıkta en büyük pay ron denisin,mclaren ortaklarından Alonsoyu haklı görenler vardır elbet

  6. İşler o kadar kolay değil işte. Alonso'nun dönmesine ben karşı çıkmam ama Ron Dennis karşı çıkar. Takım patronuyla kavgalı bir adamın ve sürekli sorulduğu zaman hala suçlu gösteren bir adamın takıma dönmesi imkansızdır. Ama Hamilton için durum farklı. Ha geri dönmesi o kadar kolay olmaz ama Dönme ihtimali vardır.

  7. Alonso şimdi dönse mclaren yok demez
    Hamiltona neden yok desin ki?

  8. Ron da alırya seni..

  9. Hamilton kısaca Mercedes'ten bi cacık olmazsa evime dönerim demiş. Ama işler o kadar kolay değil. Ron Dennis'in alacağını sanmıyorum. Ama Hamilton gibi bir pilotta kolay kolay bulunmaz. 3 Sene sonra belki de tekrar gümüş araçta görebiliriz. Güzel ayrılmak çok önemli. Ne diyelim 2 tarafında yolu açık olsun.

  10. Perez veya button 2013 te ikisinden biri sampiyon olursa lewise tum kapilar kapanir. ustelik Ron patron bana oyle geliyorki lewisi sildi. donseydi kimi donerdi…

  11. Lewis Hamilton'ı severim. Lakin papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Ben de papağanlık yapayım ve aynı şeyleri tekrarlayayım:
    Michael Schumacher, Ferrari'yi tek başına şahlandırmadı. Ekibi mükemmeldi ve bu mükemmel ekip mükemmel bir pilotla buluştuğu için ardı ardına rekorlar geldi. Lewis Hamilton'ın aynı şeyi yapması için mükemmel bir ekibe ihtiyacı var; Mercedes gibi üçkağıtçı bir ekiple o iş olmaz gibime geliyor. 2013 Hamilton için bir çeşit geçiş ve alışma yılı olacak. Her şey 2014'teki motorlara bakıyor bence.

  12. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denir bu yoruma.

  13. ne olur ne olmaz, her ihtimale karşı dönüş yolunuda yapmış. belki dönersin tamamda o an için sana koltuk olurmu orası meçhul.

  14. Maalesef:

    "Michael Schumacher has announced that he will retire at the end of the season. ESPN"

  15. Eray Parlak avatarı

    RESMİ SCHUMACHER EMEKLİ OLDUĞUNU AÇIKLADI
    Çok üzgünüz arkadaşlar çok…

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''O yol beni geri götürür mü? Kim bilir?''

    Az önce ki diğer açıklamasında Mercedes'e, geçişinin kumar olmadığını söylemişti. Bende kumar olduğunu düşünmüştüm ve haklıyım.

  17. It's not about the money money money,we don't need your money money money 🙂

  18. 2013 için pek bir değişiklik yok o yüzden ben Mercedes'ten birşey beklemiyorum, Lewis'te mucize beklemiyordur herhalde… 2014 yılında planlanan motor değişimi de iptal olursa o zaman ne olur? Bence kazanmaya aç kalan ve f1 de kazanmaya alışmış olan Lewis buna dayanamaz diye düşünüyorum…
    Bir akşam yemeğiyle buzlar erir, hem Lewis Mclarene döner hem de Mclaren-Mercedes işbirliği değişmeyen V8 Mercedes motorlarıyla uzatılır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir