Alonso, Pist Koşullarından Endişeli

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, bugün yarışta pist koşullarının sıralamalardan daha kötü olmasının yarışı imkansız hale getirebileceğinden korkuyor.

Dün akşam 10. virajda pist üzerinde yapılan çalışmaların ardından pist yetkilileri bugün de yarış öncesinde bazı yerlerde çalışmaları sürdürdüler.

Charlie Whiting bugün pistte tur attı ve işçiler yeni asfaltlanmış 1. virajda da bozulma olduğu için buraya kimyasallar ile düzeltmeye çalışırken görüntülendiler.

Sıcaklıkların daha da yükselmesi sonucunda Alonso, pistin bozulmaya devam etmesi halinde yarışın tamamlanabilmesi için piste güvenlik aracının bile girebileceğini söyledi.

Alonso "Bunun basit bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü yarış sıralamalardan da beter olabilir. Ve daha da kötü olursa sürüş neredeyse imkansız olur."

"Limitte olan bazı virajlar vardı ve lastikleri taşlardan sakınmak için 2 tekeri çimlere çıkarmak zorunda kalıyorduk. Bu yüzden daha fazla süremezsek yarış güvenlik aracı kontrolünde devam edebilir." dedi.

Massa da Alonso’nun ve diğer bazı pilotların endişelerine katıldı.

Massa "Eğer asfalt sıralamalarda olduğu gibi olursa çılgınca bir yarış olacak. Normalden çok kötü bir durum hem yarış çizgisinde hem de dışında taş parçaları var." dedi.

Ancak Massa pilotların bu kötü durum ile ilgili boykot yapmayacağını söyledi.

Bu tehlikeli durum hakkında düşünceleri sorulduğunda Massa "Bunu unutun. Böyle bir şey yok. Tehlikeli bir durum ancak hayatımızı risk altına alan bir tehlike değil. Bu durum sadece keskin virajdaki yol turuşu eksikliği ile alakalı ve burası çok yavaş bir viraj." dedi.


Yorumlar

  1. f1 araçlarının asfaltı yırtması bu olsa gerek.

  2. Bizim karayolları ekiplerini göderelim bari adam gibi asfalt yapsınlar 🙂

  3. adamlar sıralama seansları arasında pisti süpürdüler, gece U viraja asfalt döktüler, yarış sabahı 1 nci viraja kimyasal madde döktüler… açıkçası tam bir rezalet, bu olaylar istanbulpark'ta yaşansa neler olurdu acaba??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir