Kobayashi Kendi Ülkesindeki Podyumu Kutluyor

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Sergio Perez’in bu sezon podyuma çıkmış olması nedeniyle baskı altında olan Kobayashi en sonunda kendi ülkesinde podyuma çıkmayı başardı.

Yarışın ardından Japon pilot, “Fantastik bir yarıştı. Podyuma çıkabilmek için çok sıkı çalışıyorduk. Takımım bunu daha önce birkaç kez başarmıştı.”

“Ben de birkaç hafta sonunda sıralamalarda iyi sonuçlar aldım ama asla şansım yaver gitmedi. Startlarda sorun yaşadım. Ama bu sefer iyi bir start aldık. İlk çizgiden kalkmadık ama çok iyi hissediyordum çünkü cuma günü uzun sürüşler yapmıştık ve tempomuz gayet iyiydi.”

“Hafta sonu boyunca güvenim tamdı. Startta pozisyon kazandığımda podyumda olabileceğimden emindim. Sonra bir noktada Jenson’ı arkada tutma konusunda zorlandık. Son bölüm gerçekten zor geçti.”

Kobayashi aldığı bu sonuçla vatandaşları Aguri Suzuki ve Takuma Sato’nun 1990 ve 2004 yıllarında elde ettikleri en iyi yarış sonucu rekorlarına ortak oldu. Japon pilotun podyuma çıkması tribünlerdeki Japonlar’ı da sevince boğdu.

Kobayashi:  “İlk kez podyuma çıkıyorum ve bu inanılmaz bir şey. Taraftarlarım ve beni destekleyen o kadar insan adına çok mutluyum.”

“Piste baktığınızda, bu duygu inanılmaz. Taraftarlarıma teşekkür ediyorum. Böyle devam etmemiz gerek.”

 

 


Yorumlar

  1. McLaren taraftarı olarak yarışın son turlarında kendi takımıma karşı Kobayashi'yi destekledim. Belki bu yüzden markaları alamayacağız ama belki de asla bir japon kendi ülkesinde podyum göremeyecek. Bunu görmeye değerdi.

  2. F1'de yıllarca sempatik ve hızlı bir pilot olarak anılıp, kariyeri bitecek olan bir pilot.

  3. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Helal be ucan japon! Tum yarisi senin icin takip ettim okuyarak korktum grosjeandan gene ama starti basarmissin ve yarisi da goturmussun be aslanim! Pereze karsi bir koz elde ettin nihayet kendini kanitladin, helal olsun sana gelecegin umarim parlak olur

  4. helal be çekik göz, valla seninle birlikte benim de gözlerim doldu bugün. başından beri perez'den daha iyi bir pilot olduğunu düşündüm hep. bugünkü sürüşü 10 numaraydı, öyle farklı lastik filan yoktu, lastik koruyayım da yükseleyim derdi yoktu, çıktı aslanlar gibi sürdü, hem japonlara hem sauber'e hem de kendine podyumu hediye etti. helal olsun koba reyiz.

  5. sevdiğim bir pilottur kendisi.şımarık olmayan.kendi halinde pilotajda da iyi bir eleman helal olsun.Bu duruma bakınca hem pistimizi kaybetmiş hemde sadece futbol gibi saçma sapan bir sporun her şeyin önünde olduğu,motor sporları adına bir nane yiyemiş bir ülke vatandaşı olunca bu japon oğlanı takdir ediyorum.

  6. Çok iyi bir yarış çıkardı.Son bölümde zorlansa da podyumu hak etti.Perez'de biraz acemilik biraz da acelecilik kurbanı oldu bugün..

  7. Kobayashi'nin bence Perez'den hiçbir eksiği yok.

  8. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Günün kahramani hak ettigi 3.lük süper bir yaris lotu bir takim dusunceler olmiustu kafamda ama iyi bir pilot oldugunu kanitladi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir