Massa: "Tekrar Podyumda Olmak Güzel"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, Suzuka’da 2. olarak 2010 Kore GP’den bu yana ilk defa podyuma çıkmış oldu.

Bu sonucun geleceği için yardımcı olup olmadığı konusunda Massa: “Öyle düşünüyorum.”

“Güzel oldu. Biraz rahatlama gibi. Harika sonuç. Harika bir yarıştı. Başından sonuna kadar zorlayabildim; sadece puanlar değil, podyum ve zafer mücadelesi verdiğimizi gösterebildim.”

Yarışa 10. cepten başlayan Massa, ilk viraj karmaşasından da faydalandı ki o olaylar arasında takım arkadaşı Fernando Alonso yarış dışı kaldı.

Ferrari pilotu, bugünden sonra kendisi için yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Massa: “Bütün hafta sonu aracımdan gayet memnundum. Kısa bir süre sonra tekrar podyuma olmak çok güzel.”

“Umarım bu, önümdeki podyumların bir başlangıcıdır”

Öte yandan Massa, takım arkadaşı Alonso için üzgün olduğunu da ifade etti.

Massa: “Fernando için henüz bir şey bitmiş değil ve şimdiye kadar çok ama çok fazla iyi yarış çıkardı.”

“Bugün olanlar onun için güzel deil ama bir şampiyonada böyle şeyler olabiliyor. Şampiyonada önde kalmak için yoğunlaşmamız ve zorlamamız önemli”

 


Yorumlar

“Massa: "Tekrar Podyumda Olmak Güzel"” için 15 yanıt

  1. yanlış düşünüyorsun.

    felipe bundan önceki yarışlarda da q3'e kalamadığı çokça oldu ve o yarışlarda da sıfır set yeni lastiklerle yarışa başladı. ama istisnasız hepsinde, q3'e kalıp lastiklerini eskiten pilotlarla birlikte ya da onlardan bile daha önce pite girmek zorunda kalıyordu.

    q3'e kalıp, diğerleri kadar eskittiği lastikleriyle başladığı yarışlarda ise, ya mecburen dereceleri kötüleştiğinden pite giriyordu, ya da pite girmeyerek bulunduğu / pitten sonra çıkacağında bulunacağı pozisyonları da kaybediyordu felipe.

    italya'da 3. sırada bşladığı yarışta diğerleri ile aynı şekilde kullanılmış soft lastiklerle başladı felipe. ama hatırlarsınız, herkesten önce lastiklerini tüketti, hem de bir anda button'a yakalanıp yerini kaybetti. ve yine ön grupta ilk pite girmek zorunda kalan pilot oldu.

    normal şartlarda, aynı lastikle daha erken lastiklerini tüketen felipe'nin, diğerleri eski kendisinin lastikleri iyiyken gelebileceği en iyimser durumun ise, ancak eski lastikliler kadar tur atabilmesi olurdu. aradaki açık ancak bu şekilde kapanabilirdi.

    ama son iki yarışı ele alırsak, sigapur'da felipe elinde bulunan tek set supersoft lastiği yarışın başında takmış ancak ilk viraja gelirken patlamıştı. sonra 2 set yeni sert lastiğini kullanmış, 3. pitinde ise dünden elinde kalan kullanılmış supersoft lastiğini takmış ve bu lastiklerle tam 26 tur giderek, pitte sıfır supersoft lastik takan pilotların tamamından; sert olan lastiği takan pilotların da çoğundan daha uzun süre gitti. hatta yarışın sonunda o lastikleri nasıl o kadar çok uzun dayandirabildiğine kendisinin de şaşırmış olduğunu, son tura gelene de lastik koruma düşüncesi içine bile girmediğini söyledi.

    dünkü yarışta ise, yeni soft lastiklerini -her zamanki gibi kullanmış olsa idi- en fazla önde kullanılmış soft lastik takan pilotlar kadar dayandirabilirdi ve bunu bile başarı olarak görürdük.

    felipe arka tarafı tahrik ederek ve mütemadiyen arkayı kaydırarak virajlara giren bir pilot. nitekim bazı pilotlar ön lastiklerin bittiğinden dert yanarken felipe sürekli arka lastiklerinden şikayet ediyor. tahminim arka lastiklerin ısısını kontrol etmeyi öğrendi, bir şekilde, belki de bir tesadüf sonucu. ama bunun kendisine olan katkısı da aynı hızda görüldü pistte. inşallah bu şekilde devam eder.

  2. Felipe iyi iş çıkardı.Keşke bu formunu koltuk söylentilerinden önce de gösterebilseydi.İnşallah bu grafik devam eder.Tebrikler ve kazandırdığı puanlar için teşekkürler.
    Bazı arkadaşlar Felipe'nin lastik kullanmasını veya idaresini öğrendiğini söylemişler.q3 de kullanılmamış yeni set lastikleri vardı ve elbette diğerlerinden daha fazla pistte kalacaktı.Bunun Ferrari stratejisiyle ya da lastik öğrenmeyle alakası yoktur.

  3. Çok doğru tespit Massa kobaydan öteye gidemez Ferrari'de.Ama bunu isteyen Massa'nın kendisidir.O yüzden Ferrari'yi suçlamanın bir anlamı yok.

  4. Şu sezonun ikinci yarısından sonraki massayı bir daha asla düşüşte görmeyelim hep daha iyisi olsun inşallah. Helal sana massa.

  5. Massa için iyi bir gün oldu ve aynı zamanda da takımdaki geleceği içinde…

  6. Podyuma çıktın ama o takım için senin bir önemin yok bana kalırsa.Sanki test pilotu gibisin. Alonso'nun yanında 2.pilotluğu kabul etmiş biri lazım o da sensin dostum. Acı ve gerçek bu. Shumi,Hamilton,Vettel gibi hızlı pilotların adını duymadık Alonso ile takım arkadaşı olacak diye.Shumi ayrı bir konu.(Umut etmiştik belki gelir diye).
    Bana kalırsa seninle devam edeceklerdir.

  7. Ferrari%100 avatarı

    MASSA sonunda gerçek massayı ortaya çıkardı er yada geç
    Ama güzel yarış çıkardı zaten Vettel bugün başka bir boyuttaydı onu geçme ihtimali yoktu gibi

  8. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Patron: Felipe 'Baby' Massa başarılı olduğu için veya aracı iyi olduğu için değil, kendisi kaza yaparak oluşturduğu lütfu sayesinde podyuma çıkabilmiştir. Şans da değil bu.

    "kendisi kaza yaparak"

    This is ridiculous.

  9. utanılacak ne dedi ?

  10. rocco junior avatarı

    Tek tesellimiz Massa nın artan performansı

  11. Massa bugün çok iyiydi. Bu arada gördüm ki aslında Massa lastikleri harcamıyor. Alonso yarış dışı kaldığı 2 yarışta (Belçika ve Japonya) Massa iyi sonuçlar elde etti. Çünkü Alonso yarışırken takım Massa'ya hiç odaklanmıyor. Massa ya lastik kullanımı için ya pit taktikleri için bir kobay olarak kullanılıyor. Böylece Massa'nın yarışının içine edilmiş oluyor. Pistte tek Ferrari olarak kaldığı zaman ön plana çıkabiliyor. Ferrari bu taktikle markalarda şampiyonluğu rüyasında bile göremez. Şimdi öyle düşünüyorum ki Vettel anlaşması 2014 yılında bence kesinlikle yok. Vettel gelirse 2.pilotluğu asla kabul etmez. Alonso'da tek pilot olmamayı kabul etmez.

  12. felipe son yarışlarda özellikle yumuşak olan lastikleri acayip güzel kullanmaya başladı. singapur'da 29 tur giden supersoftlar, bugün 19 tur giden softlar. her iki yarışta da opsiyon lastiğini en uzun süre çalıştıran pilot felipe oldu. güzel bir gelişme.

    felipe bugünkü startla bir kez daha pistlerde start alma konusunda 1 numara olduğunu yine gösterdi. fernando ve grosjean'ın kazaları olmadan bile daha ilk viraja girerken önündeki 3 kişiyi geride bıraktı felipe. hem de kirli taraftan start almasına rağmen.

    hatasız ve yarış performansından düşmeden 53 tur çıkardı bugün. şurası da şöyle olsaydı diyeceğimiz hiç bir eksikliğini görmedim. bu güzel sürüşününün, 2 yıl aranın ardından 2.sıraya çıkarak karşılık buması da çok anlamlı idi.

    her türlü olumsuzluğa rağmen, hala içinde bir şeylerin kalmış olması ve hala bunu açığa çıkaracak gücünün bulunduğunu görmek ise hayli gurur verici. Allah yanında olsun felipe, tebrikler.

  13. Ben utandım massanın alonso için söylediklerini duyunca….

  14. tebrikler massa için her sey süperdi alosno için kötü oldu aslında isterdimki 2.3 olunsaydı en azından ferrari takımlar şampiyonluğu için önemliydi korede atrık ordada yağmur ihtimali olursa

  15. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Massa demiski kisa bir sureden sonra podyumda olmak guzel 'NE KİSA SURESİ ARKADAS 2010 KOREDEN SONRA İLK PODYUMUN 2 YİL COK MU KİSA AZ MANTİKLİ OL BE! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir