BMW'den İkisi Bir Arada Zafer – Kubica Şampiyona Lideri!

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı bu sezon kendisine koyduğu hedefe sezonun 7. yarışı Kanada’da Robert Kubica ile ulaştı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Kubica yarış içerisinde olanları iyi değerlendirdi ve gösterdiği etkileyici performans ile liderliği ele geçirerek Kanada’da muhteşem bir zafere imza attı.

Nick Heidfeld yarış içerisindeki güvenlik aracı periyodunu yarış öncesinde ayarlanan stratejisi sayesinde iyi değerlendirdi ve güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından ele geçirdiği liderlikte arkasındakiler ile farkı açarak Kanada’da oldukça değerli 2.lik elde etti.

BMW Sauber takımı böylece hedeflediği ilk zaferi bir de 2.lik ile süsleyerek Kanada’da muhteşem bir sonuç elde etti. Robert Kubica burada kazandığı 10 puan ile şampiyonada puanını 42’ye çıkardı ve ilk defa Formula 1 kariyerinde pilotlar klasmanında liderliğe yükselmiş oldu ve BMW’de markalar klasmanında Ferrari’nin 3 puan arkasından 2. sıraya yerleşti.

Red Bull pilotu David Coulthard ise 12. sıradan başladığı yarışta gösterdiği performans ile uzun kariyerine bir podyum zaferi daha ekleyerek Kanada’dan gülerek ayrılıyor.

Toyota’nın çaylak pilotu Timo Glock son turlarda Felipe Massa’dan gelen baskıya rağmen 4.lüğü bırakmadı ve Toyota ile Formula 1 kariyerinin ilk puanlarını kazandı.

Yarışa 6. sıradan başlayan Felipe Massa bugün oldukça hareketli bir yarışı geride bıraktı. İlk pitlere kadar 6. sırada kalan Massa, güvenlik aracı periyodunda ilk pite girdiğinde pitten boş geçti ve 1 tur daha dönerek oldukça önemli zamanlar kaybetti. Brezilyalı pilot pit stopun ardından en geriye düşmesine rağmen bugün gerçekten iyi sürdü ve yaptığı geçişler ile BMW pilotlarının arkasında 3.lüğe kadar yükseldi ancak yarışın son bölümünde pite girmesi ile tekrar geriye düştü. Kovalainen’e yaptığı geçiş ile dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı pilot yarışı 5. sırada tamamladı ve kazandığı 4 puan ile şampiyonada 2. sıraya yükseldi.

Uzun zamandan sonra ilk puanlarını 2 hafta önce Monaco’da alan Honda pilotu Rubens Barrichello, Kanada’da da önüne gelen fırsatları iyi değerlendirdi ve yarışı 7. sırada tamamlayarak puan hanesine 2 puan daha kazandırdı. Aynı şekilde Sebastian Vettel’de Monaco’dan sonra yine puan alan pilotlar arasına girdi.

Heikki Kovalainen, 7. sıradan başladığı yarışta pekte Mclaren Mercedes’in istediği türde bir performans sergileyemedi ve yarışı ancak 9. sırada tamamladı. Hamilton’un da kazası ile Mclarne Mercedes Kanada’dan puansız ayrılıyor.

Nico Rosberg, yarışın ilk bölümünde çok iyi iş çıkarmasına rağmen Hamilton ve Raikkonen kazasından nasibini aldı ve ön kanadını kaybetti. Rosberg yarışı ancak 10. sırada tamamlayabildi. Onu yarışı son sıradan başlayan Button ve Red Bull pilotu Mark Webber takip ettiler.

Renault takımı da Kanada’dan puansız ayrılanlar arasında. Yarışı Robert Kubica ile aynı stratejide sürdüren Alonso Nick Heidfeld’in pit stopunun ardından  Kubica ile Alman pilotun arkasında kaldı. Ancak Kubica’nın Heidfeld’i geride bırakmasının ardından Alman pilotun arkasına takılan çifte dünya şampiyonu geçmenin bir yolunu bulamadı ve daha sonra yaptığı kaza ile buradan puansız ayrıldı.

1 R. Kubica BMW 1:36:24.447
2 N. Heidfeld BMW + 16.495
3 D. Coulthard Red Bull + 23.352
4 T. Glock Toyota + 42.627
5 F. Massa Ferrari + 43.934
6 J. Trulli Toyota + 47.775
7 R. Barrichello Honda + 53.597
8 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 54.120
9 H. Kovalainen McLaren + 54.433
10 N. Rosberg Williams + 57.749
11 J. Button Honda + 1:17.540
12 M. Webber Red Bull + 1:21.229
13 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 laps
Yarış dışı
14 G. Fisichella Force India F1 + 17 laps
15 K. Nakajima Williams + 23 laps
16 F. Alonso Renault + 25 laps
17 N. Piquet jr. Renault + 29 laps
18 K. Räikkönen Ferrari + 50 laps
19 L. Hamilton McLaren + 50 laps
20 A. Sutil Force India F1 + 56 laps

Yorumlar

  1. dayanıklılık konusunda haklısın tahsin gerçkten haklısın bmw bu sezon asırı dayanıklı renaultta hiç olmadıgı kadar dayanksızz bu konuda haklısın haksız oldugumu kabul edyrm bu konuda bu vites kutusunu düzeltmesi lazım renonun

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu arada massa'ya da tebrikler heikki ve rubinho'yu ustalıkla geçmiş. birde mclaren geçmesi gerekiyodu galiba…!!! onuda yaptı. ama bu sayılmaz hamilton'ı geçmesi gerekir:)) anti-massacılar görevleri yazsın ben kendisine iletirim. o da görevini yerine getirir.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    BMW sauber takımına tebrikler başka birşey demeye gerek yok. yarışı izleyemedim malesef iyikide izleyememişim yoksa evi dağıtırdım kesin :)) o kadar hız sınırı varken pit yolunda çarpmak tam bir saçmalık.

  4. yasin önünde hafif otomobiller vardı kubicanın ondan geçemedi bu arada sezon başında dayanıklılığı ile dalga geçtiğin otomobil. şuan gridin en dayanıklı otomobili. güvendiğin reno ise şuan en dayanıksız araçlardan biri. BMW 70 puana sahip reno ise sadece 9 :))))

  5. abdullah arkadaşım hinwile gidip o coşkuyu görmek isterdim ama malum öğrenciyiz. büyüyünce inşallah:) süpersiniz hei ve kubi sonuna kadar bmw de devam etmenizi istiyorum

  6. kardş bmw ztnn istediğinulastı kubica heme geçti heidfieldi heidfield hıc dırenmedı tehlike fernandoydu ama onu da geçirmemek için bütün gücünü kullandı ztnn bnm iddaa ettiğim alonsonunda dedği gibi pite girmeyip yarış galibiyeti gelebirlirdii tıpkı heidfieldin yaptığı gibi barichellonun yavaslattıığı gruba fark atıp kubicanın önünde tamamlayabilrdii alonso ama takım hata yaptı kubicanında fernandodan cook cook hızlı oldugunu kımse ıddıa edemez(canada için) araçlar eşit olmasada alonso pilotajıyla farkı kapattı

  7. sinan ozmnn kubica neden alonsoya fark atamadı pitten beraber cıkmadılarmıı

  8. Sinan Şahin avatarı

    tebrikler coulthard ve vettel. coulthard'ı podyumda görmek büyük bir zevk. vettel'de kov.e iyi savunma yaptı. alonso da izleyenlere büyük bir zevk veriyor, kişiliği bozuk ama çok güzel kullanıyor. podyumda olmasını isterdim. ham.ı da tebrik etmek gerekir! geç farketti fakat vurması gerektiği aracı çok iyi biliyor. ama mantıklı düşünürsek yaptığı doğru bir hareketti, en azından rakibi de puan alamadı. bmw.ler bugün çok şanslılardı ve aynı zamanda iyi iş çıkardılar.
    (kimi-sutil kazası ile ham-kimi kazasını bir sayanlar zahmet edipte bu sporu izlemesinler!
    ayrıca 2 hafta önce sutil için timsah gözyaşı dökenler bugün kimi içinde yalandan da olsa üzülüyorlar mı? hiç sanmıyorum.)

  9. Yasin eminim tv den seyrettiysen Heidfeld le olan telsiz konuşmasınıda duymuşsundur. Heidfeld o sırada 1. mücadelesi veriyordu ve takım "Alonso eğer sana süre kaybettiriyorsa geçmesine izin ver" dedi telsizden. Bu sence ne demek? Ben söyleyeyim Alonso senin pozisyonun için bir tehdit değil demek.

  10. sinan  bilir avatarı

    tamam yasin doğru diyosunda kubicanın altındaki boş BMW heidfeldle farkı açacak kadar hızlıydı.ve 25 sn fark açmaya yetti.şimdi şunu merak ediyorum.diyelim kubicayla beraber alonso hemen geçti heidfeldi.acaba o andan itibaren oda renosuyla 25 sn fark açabilecekmiydi.yani kubicayla aynı tempoda turlayabilecekmiydi.sen evet turlayıp heidfelde 25 sn fark atardı diyosan bence dahada f1 izleme.

  11. sen saçmalıyosun tahsin heidfield taktik gereği kubicaya yol verdi alonsoyla kubicanın benzin yükü eşitti ve alonso kubicayı zorluyodu heidfield yol verince alonso yavaş heidfieldin ardında zaman kaybettii bukadar körmüsün adamım yhaa resmen kubicayla kafa kafayaydı alonso yuhh diyorum artık yhaaaaaaa

  12. sinan  bilir avatarı

    tebrik eden herkese çok teşekkürler gerçekten gs nin uefa şampiyonluğundan beri hiç bukadar sevinmemiştim bi sporda.yarışta tek bir rakibi vardı kubicanın oda hamiltondu.raikkonen ise ilk bölümde kubicadan koptu sonra kubi lastik basıncı sorunu yaşayınca ritim bulamadı ve rai 3 turda kapadı farkı.pittede hamilton geçen sene yapmaya bulamadığı çaylaklıklarından birini yaparak adeta dubleyi BMW ye hediye etti.o andan itibaren turlar benim için geçmek bilmedi.alonso ise hiçte BMW ye denk gibi görünmedi bence 13-14 turluk benzini olan alonso 40 turluk benzini olan heidfeldi bir türlü adam gibi sıkıştıramadı.kubica ise o an o ikiliden 2.5 sn hızlı turlar atmakla meşguldü.bana kalırsa normal şartlarda hamilton galibietin en büyük adayıydı kimi ile de kubi 2. lik için çekişecekti.ama olsun böylede hiçte fena olmadı :).umarım bu son galibiyetimiz olmaz.

  13. Alonso Heidfeld'i geçebilseydi sadece en iyi ihtimal üçüncü olabilirdi.

  14. yasin saçmalamayı sürdürüyor neymiş reno BMW ile aynı güçteymiş hahaha :)) kubica ile aynı anda pite giren alonso arasındaki hız farkını göremeyen kördür kubica önündeki dolu araçlı hei.yi 1 tur içinde geçti ama alonso 10 tur peşinde döndü durdu BMW duble yaparken reno puan bile alamıyor. bu arada alonso yarış dışı kalmasa BMW ler rahat kazanamayacak demişsin hatırlarsan kubica en önde uçuyordu ama nick tek pit yapacaktı ve alonsonun önündeydi ve alonso yarış dışı kalamasaydı BMW'ler yine duble yapacaktı ama 3. podyum basamağında david yerine fernando olacaktı bunu sen bile biliyorsun ama BMW'nin renodan kat ve kat üstün olduğu görmek istemiyorsun.

  15. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ayrıca Abdullah bey'e de teşşekür ederim.gerçekten verdiği bilgiler çok yararlı oldu..tam da evde sağa sola dönerken yardımımıza yetişti..çok sağol…

  16. seyir sevki hayli fazla bi yarıştı. en büyük alkışlar bmw ikilisine.ama bence massa da büyük bi alkışı haketti. fırsatcılığını konuşturdu.helal olsun valla.

  17. tolga soydan avatarı

    bu arada kubica heidfeldi nasıl geçti öyle.sanki nick yol verdi gibi geldi bana.kubicayı 1.pilot yaparlarsa ferrari ve mclarenin pilotlar şamp.işi çok zor olucak

  18. MagicAlonso avatarı

    Öncelikle herkese merhaba diyorum.2 seneye yakın bir süredir trf1 i takip ediyorum ve hemen hemen her yorumu üşenmeden okuyorum ve artık kendimi tutamadım bende bişeyler yazmak istedim.Hamilton aslında yaptığı aptalca hareketle yarışı bence daha seyir zevki yüksek bir yarış haline getirdi.Keşke Alonso da yarış dışı kalmasaydı belkide muhtemel bir 3. lük veya 4. lük görebilirdik ondan.Reno şuan Bmw den uzak olsa dahi Alonso sayesinde rekabet elebiliyor bazı koşullarda.Umarım İngilteredeki revizyonla birlikte gerçekten 0.3 sn kazanırız da gerçek anlamda bmw ile sürekli bir rekabet içine gireriz.Alonso yarış içerisinde en çok zorlayan pilottu aracını şimdi massacılar belki kızacaktır bana ama küçümesek için söylemiyorum massa belki ilgnç şekilde geçiş şansı buldu ama tamamiyle fırsat sonucuyla geçti gerçek anlamda zorlayarak altındaki arabaya yakışır şekilde geçişler yapamadı.Massa nezaman o tarz geçişler yaparaz yükselebilen bir pilot olursa o zaman şampiyon olacaktır ki benim kanaaitim bu senede şampiyon olamayacak aynı şekilde heiki de öyle.Umarım kalitelerini dahada artırırlar.Önü açıkken veya tek turda değilde sürekli her koşulda hızlı olabilirler.Gerçi massa shumi nin sayesinde oldukça fazla ilerleme kaydetti fakat heiki bunu kendisi başarmalı.Hamiltonun fransada işi çok zor olacak geçen sene alonso 10. başlamıştı hatırlarsanız ve geçişin zor olduğu bir pistte 2 kerede olsa güzel geçişler yapmıştı bakalım hamilton neler yapabilecek.

  19. alonso dediği gibi yanlıs strateji eğer pite girmeseydi 7-8 turda kendisine en kötü ikinciliği getirecek yere gelbrldıı

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bazı arkadaşlara sormak istiyorum cevap veremeyecek olan kişilere hakaret edip durmanın mantığını söylermisiniz bu bağlamda dünden beri bu siteye yorum yazıpta cevap veremeyecek pozisyonda olan kişilere yapılan hakaretin bini bir para unutmadan bu hakaretler kişilere ulaşmayacağı için sadece kendinizi tatmin etmiş oluyorsunuz ayrıca ben çok akıllıyım diyen ,ben çok yetenekliyim diyen buyursun f1 in yeri belli yurdu belli gitsin ispatlasın kendini yorumların %90 sadece eleştiri içeriyor veya bilemediniz hakaret şu şöyle olabilirdi veya böyle olsa daha düzgün olurdu tarzındaki yorumlara pek rastlayamıyoruz velevki onun içindir herhalde toplum olarakta birşeylere çözüm bulmak yerine olduğumuz yerde sayıyoruz ben buranın daha yapıcı daha olumlu daha paylaşımcı ve daha bilgilendirici olmasını isterim fakat o tür haberlere genelde yorum yazmak bir kenara haberlerin okunmadığını bile görüyorum ;formula 1 sadece bir yarış değildir bir ilerlemedir bir mücadeledir bir güç göstergesidir burada ise (herkesi dahil etmek istemem) sanki bu konular hiç yok klasik türk mantığında taraftarlık benim desteklediğim değilse tukaka artık birşeyler öğrenmemizin zamanı geldiği kanaatindeyim şayet bu devranı biz bu sporu (teknolojiyi,gelişimi,rekabeti)sevenler olarak değiştiremeyeceksek vay halimize

  21. tolga soydan avatarı

    hamilton ceza da aldı yine zevkl, bi yarış olur.kimi bu yarışı al =)

  22. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bir ara toyataları önde görünce arkadsın yorumu aklıma geldi…

  23. alonso yarış dışı kalmasaydı nicki geçse bile en iyi 3. olurdu bir kez daha pite girecekti zaten onun için rahattı bmw hatta "eğer savunma yapmak sana zaman kaybettiriyorsa alonsonun geçmesine izin ver" dediler nick e ama ben yine de alonsoya üzüldüm

  24. Alonso Heidfeld i geçse bile 1 pit stop daha yapacaktı. 1 pitstop luk zamanı darkı yaratmasına ve pitten Heidfeld in önünde çıkacağına inanıyorsanız sözüm yok size.

  25. Bu kadar da olmaz dedirten türde bir yarışta.Kimi ve Hamilton arasındaki kaza BMW'lerin işine yaradı ve Kubica birinciliği aldı.En çok üzüldüğüm haliyle Alonso oldu.Yarışı Kubica ile aynı stratejide sürdürmesine rağmen Nick Heidfeld'in pit stopunun ardından Kubica ile Alman pilotun arkasında kaldı.Kubica Nick'i geçmesine rağmen Alonso geçemedi.Sonra da vites kutusundaki sorun nedeniyle spin atıp duvara çarptı,yarış dışı kaldı.Eğer yarış bu şekilde bitmiş olmasaydı kesinlikle ikinciliği alırdı.
    Kanada GP'si takımların geleceklerini belirleyecek bir yarış oldu.İleri ki zamanlarda takımlarda büyük değişiklikler göreceğiz bu vesileyle.
    Ben hala 'nasıl başladı nasıl bitti' demekten alıkoyamıyorum kendimi.Tamam Kubica'dan birşeyler bekliyordum ama hemen hemen en iyi diye nitelendirdiğimiz pilotların yarış dışı kalmasıyla olacağını sanmıyordum böyle birşeyin.Alonso bir derece tamam.Vites kutusundan dolayı sürekli sorun yaşıyor ve sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyor.Ama Hamilton'un kırmızı ışığı farketmeyip böylelikle hem kendini hem de pit çıkışı Kubica ile bekleyen Rai'yi yarış dışı bırakması gerçekten de şaşırtan bir olay oldu.
    Her yarış birbirinden heyecanlı olmaya başladı.Monaco'da ki kazalar Kanada'daki yarış dışı kalmalar…Fransa GP'sinde bizi neler bekliyor acaba…

  26. BMW ye laf atanlara bak. Sezonun başından beri yanılmıyorsam 5 yarıştır biz hep podyumda olduk. Başka takımla karıştırmayın bizi. En iyi cevabı pistlerde varicez. Zaten hamilton her halikarda çarpmasaydı bile pitten 3. çıktı ve bir sersem gibi kimi ye çarpti bumu şampiyon pilot biri ona araba kullanmayı ve F1 yarış kurallarını öğretsin. 2 yarıştır stratejiyle bişeyler yapıyo mcLaren. Sezon sonunda göreceğiz. Bu sezonu benim kanımca Ferrari kazanacak ama daha 3.sezonumuzda verdiğimiz mücadele BMW nin ne kadar muhteşem bir takım olduğunu gösteriyor ki hem de takımın çoğu gelecek sezonun aracına yoğunlaşmışken. Gelecek sezon şampiyonuz BMW her işi yavaş yavaş adım adım yapıyo. BMW yi tebrik edenleri de kucaklıyorum sağolun varolun.

  27. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bmw ve bmw pilotlarına(kubi-heid)tebriklerrr..massa prof olduuu geçiş konusunda…hamiye de raikkonenin yarışını mahvettiği içinnnn…….
    '''' ..fOrzA fErrArİ.. ''''

  28. bize yorum sırası ancak bu saatlerde gelebildi 😀 öncelikle BMW'yi ve BMW'ci arkadaşları tebrik ediyorum ancak henüz Erhan dışında kimse ugramamıs gibi buralara (yoksa hinwil'e mi gittiniz 😀 ) gerçekten ok eğlenceli bir yarıştı hele hele hamilton sağolsun bir anda nolduğunu şaşırdım pitte olanları, hayal görüyorum sandım 😀

    massa sorun yaşayıp geri düşmesine rağmen iyi iş çıkardı açıkçası. ona da tebrikler (massathebest sanada)

    hamilton büyük hata yaptı ve kimi ile yarışını berbat etti ancak oluyor işte böyle şeyler yarış içeriisnde. sınav psikolojisi gibi bir şey, yarış psikolojisi.. ancak şu bir gerçek kimi bu yarışı kazanabilirdi o andan sonra ama nasip kısmet 😀 hami ilk başta ama iyi fark açmayı başarmıştı gercekten.

    alonsoya diyecek bir şey yok iki yarıştır iyi iş çıkarıyor 😛 heikki beni şaşırttı nasıl savunalım daha seni heikki 😀

    güzel ve zevkli bir yarıştı. hep böyle olması dileğiyle.

    bu arada cnnturkede yorum yapmak isterdim ama yapmayacam. iyiki erkenden ugrasıp itv yayınını gülmezin anlattığı şekilde yapabildim. izleyemenler için gercekten üzüldüm ancak sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. umarım az da olsa faydamız olmustur.

  29. kubica ya şampiyonluk için şans tanımayan hatta hami ve kiminin onu rakip olarak görmediklerini söyleyen arkadaşlar istikrarın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim size belki ilk defa yarış kazandı ama kubi emin adımlarla ilerliyo bu şampiyon olacağı anlamına gelmiyo tabi ama avustralyadaki kazadan sonra en kötü derecesi 4.lük bu sezon kubinin aracından daha iyi araçlara sahip diğer rakiplerin arasından 7. yarış sonunda liderliğe yükselmişse bunun sezon sonunda tekrarlanamayacağını söylemekle sadece duygusalca yaklaştığınızı gösterir. evet kubi belki şampiyon olamayabilir ama en azından şampiyonluk için iyi bir rakip olduğunu herkes kabul etmeli bu hak onun 🙂

  30. Arkadaşlar bu yarış herkes için iyi oldu.Önümüzdeki yarışlar daha rekabet dolu olacak.Hamilton ağırda olsa bir ceza aldı,kimi ErhanF1 dediği gibi karma ya kurban gitti:) .Şimdi kubica endişelenecek biraz ama lewis le kiminin onu ciddiye aldığını sanmıyorum.Bu yarışın en önemli sonucu bazı pilotların sonu oldu.3 yarış sonra bazı takımlarda yeni sürücüler görebiliriz.McLarende bunlardan biri olur umarım

  31. vahit başol avatarı

    mühtesem bır yarıstı.kimiraikonen arakdasımada gecmıs olsun dıyom.ben yarıstan once kımı yarıs dısı kalacak demıstım ve oldu.ama cok uuzldum keske kımı kazansaydı.hamılton cok acemıce bır hata yaptı.kubıcayı ve bmw yı kutlamak ıstıyom cok ıyılerdı.ve massa muhtesme bır gecıs yaptı bence harıkaydı.kovaleynene gelınce bence abartıgınız kadar ıyı bır pılot degıl sıradan bır pılot ve mc larene yakısmıyo.bır pılot zor zamanlarda ortaya cıkar ve kendını gosterır bence ama kovaleynen her zor sartlarda buyuk hatalar yapıyo bence.alonsoya gelınce of fernandom benım ya mukemmel ıs cıkardın helal sana.elındne gelenı yaptın canın sagolsun.benım anlamadıgım sey hamılton pıtten cıkarken acaba nereye bakıyodu.4 plıota kırmızı ısıgı gordu o goremedı.bence burda hamılton hırsızın kurbanı oldu.pıtte kubıca ve kımıye gecılınce hemen arkalarından cıkarım derken olan oldu yazık oldu ya kımıye gercekten cok uzuldum:((( neyse burası formula1 hersey olur saglık olsun yınede mutiş bır yarıstı

  32. R28 hiç olmadığı kadar iyiydi bmwyle eşit güçteydik heidfield pitten biraz geç çıksaydı alonso kubicayla muhtesem bır mucadele ıcındeydı bukadar rahat kazanamayacaktı artık su renaultun vıtes kutusu sorunundan bıktık ne bu sanssızlık yha ispanya monaco canada burda yarıs kazanma sansımız bıle vardı her zmn bu sans gelmez ele artık nelsonu da postalasınlar ne bu yhaa düz yolda spin atıyo massathebest arkadasımın yorumuna katlmamak elde diil ayıp buadamın yaktıgı benzıne yazık bugun en kötü alonso 2. nelsonda 4. olmalydıı bızım aptalllıgımızı hep redbull degerlendırıyo ve puan cetvelınde ustumuzdeler ama sevındırıı olan R28 ıyı durumda alonso rakıplerıyle aynı turda pite girdi ingilterede de yapılacak updatelerle sanırım bmwye cok cok daha yaklascaz bugun kımse bmwnın renaulttan iyi oldugunu ıddıaa edemez kubicayla bile kafa kafayaydık hatta alonso geçebılrdı de

  33. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    BMW' ni galibiyeti bana bir atasözünü hatırlattı.." Kurt ölünce…"

  34. onur aybars avatarı

    "Normal şartlar altında" BMW bu sene yarış kazanamaz demiştim ve 5-6 arkadaşla ters düşmüktük. Bu yarışın normal olduğunu iddia edenin alnını karışlarım. Bu şekilde başka bir yarış olmazsa BMW bu sezonu tek galibiyetle kapatacaktır. Ayrıca bir arkadaş "Bu sene kazanırsa ne diyeceksin merak ediyorum" demişti. Onun merakını hemen gidermiştim ve şimdi aynı cümleyi tekrar kuruyorum; "Helal olsun BMW'ye." Ancak dediğim gibi buna gerçek bir birincilik diyemem…

  35. ecrin deniz avatarı

    bu hamilton ı bi türlü gözüm tutmadı gitti. her geçen gun o gözümden düştükçe kubica ya beğenim artıyor…kubica yı ilerde ferraride görmeyi çok isterim…

  36. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    "lewis; iyi bir çözüm buldum… RENK KÖRLÜĞÜ ile beraber BODOS lama dalacan önündekine… yetenekliyim, akıllıyım OBİÇİMİM biçerim,geçerim içinede ederim…" power yorum süper, aynen katılıyorum. Mclaren işte burada kaybediyo, ne kadar yetenekli de olsalar sürücüleri tecrübesiz.

  37. gizem genç avatarı

    lewis saçma sapan bi hata yapıp o kahrolası aracını kiminin üzeerine sürmeseydi biraz zor kazanırdınız bmw ekibi!
    ama yinede herşeye rağmen tebrkler !

  38. Tebrik ederiz, harika bir yaris cikardilar, hakettiler. Helal olsun..

  39. serkan arkadasim seni cok bi polyanna gordum 🙂

  40. hmm sanırım ceza almışız, demekki gerçekçi olmak gerekiyomuş..

  41. bu ilginç kaza sonucunda üzüldüm çünkü bizi harika bir çekişme bekliyodu, lewisin kimiyi geçmesini izlicektik daha, kiminin en hızlı turu attığına bakmayın çünkü çünkü o en hızlı turunu attığında hamilton 10 küsür turda ikinciye 7 sn fark atmıştı ve zorlamadan devam ediyodu zaten zorlamasının bi anlamı yoktu ne de olsa sc tüm farkı alıp götürücekti ve geçen sene bu 4 defa yaşamıştı yani bunun farkındaydı, harika bi mücadele izleme fırsatını elimizden aldı hamilton ve bunun için ona kızıyorum, ama sıralama turlarında attığı 0.6 sn farkı yarıştada rahatlıkla atabiliyodu ve yakıt yükü farkını net olarak göremesekte gelişen olaylar ışığında max. 3 tur fark olduğunu düşünüyorum, belkide kafa kafayıydalar, bunu asla bilemicez.. sonuçta hamilton kazanacağı bir yarışı kendi elleriyle kubicaya verdi..

    heikkinin yerine patrick gelmeli bence, takımda inanılmaz bi sinerji yaratacağından eminim, bunu daha öncede söylemiştim, ama heikkinin neden bu kadar yavaş kaldığını merak ediyorum, hamiltonın hızına sahip olsaydı eminimki yarışı kazanabilirdi..

    hamiltona bir ceza geleceğini sanmıyorum yani kasti yapılmadığı sürece bir kazaya ceza vermezler, aslında teknik olarak geçen hafta kiminin yaptığı kazayayla aynı yani ikiside bişekilde frenajda hata yapıp öndeki pilotun ve kendilerinin yarışlarının bitmesine sebep oldular, ancak konuyu teknik anlamda çözümlemeyi bırakıpta gerçek dünyaya dönersek bir ferrariye çarptığımızı görüyoruz ve bu da şampiyonadan iki yıl boyunca uzaklaştırılmakla cezalandırılabilir rahatlıkla.. yine de başımızdakilerin adil insanlar olduğunu ummak en iyisidir..

    yawaş olan aracın kazanmasından hiç bir zaman memnun olmadım, ve bugün bu gerçekleşti maalesef..

  42. Kubica geleceğin şampiyonuyum dercesine sürüşler sergiliyor bu sezon. Altında gerçekten her yarışta kazanabilecek bir araç olduğunda zor tutulur. Bmw de şans eseri hızlı olmadığını gösteriyor planlı programlı üste koyarak ilerliyolar. Çok değil önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynar gibi bir izlenim bırakıyor. Massa ya değinmeden edemem bugun yarışa renk kattı. Görülmeye değer işler çıkarttı kutlarım. Kovalainen tam bi hayal kırıklığıydı. kendini toparlasa iyi olur aksi halde yol gözükecek gibi. Nelson hakkındada söylencek çok şey var ama özeti F1 senin neyine Nelson:D

  43. fatih abi söylediklerin içimdeki duyguları yansıtıyor daha söze gerek yok çok üzgün ve sinirliyim o yüzden şimdilik daha fazla yorum yazmıcam iyi geceler..

  44. Kovalainenin başına hiçbir şey gelmemesine rağmen dün hami poldeyken o 7. idi.Bugün takip ettiğim kadarıyla ne ceza aldı,ne kaza yaptı dümdüz sürdü ve sonuç bu oldu.cidden mclarene yakışmayan bir pilot olduğunu düşünüyorum.Markalarda birşeyler yapmak istiyorsa Mclaren de düşünmeli

  45. Bu yarış 2 pilotun sonu olacak büyük ihtimalle Piquet ve Heikki.Glock da 4. oldu ama yüzüne gözüne bulaştırdı.Toyota da onu silmiş olabilir

  46. bmw ye tebrikler, çok iyi iş çıkardılar..şampiyonaya renk kattılar yeniden..Hami kötü günündeydi, o kadar fark açmışken güvenlik aracı girdi pite..sonrasında çok büyük bir hata yaptı ve raikoyu da beraberinde götürdü.ama bu bir kaza, adı üstünde, normal şartlarda olsa herşey kaza denen bişi olmaz..insan bu sonuçta,her halukarda herkes yapabilir o hatayı..örnek, rosberg haminin hemen arkasından gelip o da çarptı..aynı hatayı aynı yerde iki pilot birden yapıyorsa yapana aptal diyemezsiniz..demek ki o an o ortam hata yapmaya müsaitmiş..hem,neden kraldan fazla kıralcı oluyorsunuz, raikonen orda söyulemesi gerekenleri söyuledi..siz raikonenden fazla mı sinirlendiniz ya da üzüldünüz o hataya? bi de, haminin bilerek çarptığını yazanlar var onlar herhalde Cem Yılmaza özeniyorlar : )) massaya da tebrikler, yarışın ilk pitlerden sonraki kısmını izleyemedim ama bi sürü geçiş yapmış..bizim avare kovalaini bile geçmiş..

  47. Hamilton o kadarda hafif değilmiş bunu gördük. Ayakta alkışlarım demiştim dün eğer hafif değilse. Kalktım ayakta alkışlıyorum şu an.

    BMW yine pitte hünerini gösterdi. Birde gözüme takılan Heidfeld deposu boşalınca yaptı ilk pitini ve 11sn de 40 turluk benzin aldı. BMW benzini gerçekten az harcıyor sonucunu çıkardım ben.

  48. İçinde hakaret geçen tüm yorumlar siliniyor,sonra söven arkadaslar niye yorumlarımız yayınlanmıyor demesin, sakin olun cümlelerinizi kullanarak hakaret etmeden de çok güzel bir şekilde karşı tarafı yerebilirsiniz… Mahalle kavgası gibi küfürler olmasın lütfen; yorumlara devam…

  49. depo boşalıyor olmasın:) keşke girmeseydi sc de görseydik boş depoları

  50. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    nerden başlayayım kime üzüleyim kime küfredeyim bilemiyorum ama en başta aklıma gelen herkes pite girdigi anda 8 saniye benzin alırken bizim her yarısı monacodaki gibi full depoyla kazanacagımızı sanan ultra akıl yoksun takımımla başlayayım..zaten hızlıyız az benzin al devem et nedir yani,delirecem ya.lewisin yaptıklarını görünce evde teklemedik yer bırakmadım bu kadar saçma bir hareket olur mu ya,ama dediğim ona bunu yaptıran tamamiyle takımın onu aptalca orada tutması oldu o da bu kadar avantajı başka bir aracın aptalca pistin kenarına cekmesiyle kaybetmesi oldu..yahu nedir bu kanada gp sinden cektigimiz yıllardır valla deli olacam ya.2005 montoya 2007 alonso bu yıl lewis hep de yarısı kazanacakken ya da double yapacakken en iyi oldugumuz pistlerden birin de her defasında bu kadar şanssızlık nedir ya böyle adalet mi olur..yeni sc kuralı gelecekmiş de fransa da test edilecekmiş de lan herşey olup bittikten sonra mı değiştircen kanadadan önce değişin işte bu sc yuzunden kac kere liderlikler doubleler puanlar kaybettik ya..sutille hemen hemen aynı pozisyonda fisico için sc çıkmadı nedense?tabii gerek kalmadı önde kazanak bir mclaren yokken sc sokmanın manası yok.bmw ci arkadasları tebrik ederim çok karakterli bir takımları var sevmeyen de yok zaten burda ama bu tamamen piyango galibiyet oldu,şahsen ben bmw fanı olsam kendi hızımla galibiyet almayı tercih ederdim buna ama yine de double doubledir mantıgıyla bakacak hatırı sayılır bir kitle de vardır muhtemelen.kubica çok iyiydi helal olsun ama deiğim gibi normal seyrinde ne olacagı çok belli bir yarıstı.massaya da helal olsun muhteşem bir atak yaptı,yarışın bir diğer küfre layık adamı heikiye.ne oldu ne bitti bilmiyorum ama sempasini kaybetmeye başladı iyice.10 yıldır böyle bir mclaren pilotu görmedim ben.torro rosso gecemiyor ya yazıklar olsun.kısmetsiz dedik şanssız dedik,al sana şans işte bu kadar adam yarış dısı ama sen daha pistin üzerinde bile degilsin aracla dövüştü resmen yarış boyunca bu kadar mı fark olur diger aracla yuhh diyorum lanet olsun hepinize bütün mclaren çalışanlarına pilotlar başta olmak üzere..kimiyi de tebrik ederim olgun davranışları için,ama zaten daha fazlasına yasaydı farklı bişi yapmış olurdu çunku kendinden beklenilen şeyi yaptı.onun için üzüldüm diyecegim ama kimse inanmayacak,hakkaten çok üzüldüm hem ona hem de girişecekleri mücadeleyi göremedigim için üzüldüm..lanet bir haftasonu kanada gp takvimden cıkartılsın kardeşim nedir bu ya her yarısa kazanacak hızda gel puan alamadan git yeter da..

  51. Raikkonen neden sola kırdı, kubicaya çarpmadı diyen arkadaşlar bi baksanız acaba hangisinin yanından boşluk var? Gidip kütt diye kubicaya bindirse o zaman bir mantığını sorgulaman lazım.Orda boşluk varken oraya kaçma şansın varken neden vurdun diye… Ayrıca vurması Hamiltonun çok aleyhine oldu, geçen yarış 3 puan farkla liderken şimdi 4 puan geride ve 3. sırada… Tamam belki Kubica o kadar ciddi bir rakip olarak görülmeyebilir ama şu anda Massa da çok ciddi bir rakip. Kasıt arayan arkadaşlar varsa bir daha arasın.

  52. tolga sadece kubicayla değil lewis lede azalttı, kimi sektör zamanlarının bir anda sınırlarına geldi bende anlayamadım inanılmaz keyifliydi, SC girmesin diye yalvardım boşuna yalvarmamışım

  53. Coulthard'a Renault koltuğu ver hiç olmazsa sürekli takım puanın artar, Coulthard'a tekrar McLaren koltuğu ver hiç olmazsa birinci pilota süper back-up yapar. Ben özledim ya 98-99 ve şampiyon olamasakta 2000 2001 yıllarındaki McLareni ya. Harbi çok özledim.

  54. tolga soydan avatarı

    bu arada kimi 4 yarıştır en hızlı turu atıyo ve sadece 1 tanesini kazandı.inaşşalh düzelicek fransa da bi kimi galibiyeti olur =) kubicayla arasında 4 sny lik farkı bi anda nasıl kapattı anlamadım.resmen uçtu!!

  55. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    BMW yi herkez gibi kutluyorum ve istediklerine duble ile aldılar ama eğer aptal(hamıltonun bundan sonraki ismi)kimiye çarpmasaydı birincilik kesinlikle %90 kiminindi aptal hamil. zaten geçmişti kubicadanda daha ii bir performansı vardı ama neyse önümüzdeki yarışlar böle aptallıklarla umarım sona ermez ve hamiltona bir ceza gelir

  56. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    ozaman bir tebrik de ferrari yönetimine….

  57. mehmet arkadaşım bunu ferrari'deki süper ileri zekalı mühendislere sormak lazım, monaco'da yağmur yağacak diye 50 tur sütçü beygiri gibi benzin taşıttılar massa'ya, bu yarışta yine bir fiyasko.. kimi'nin geçen yarış 3 dak. kala yerine takılmayan lastiği ve ceza alması.. ferrari pilotlarının rakibe ihtiyacı yok, nasıl olsa takım mühendisleri ve süper strateji yapanlar en büyük rakip…

  58. tolga soydan avatarı

    bu ferrarinin stratejilerini belirleyen kim acaba.geçen yarışta kiminin lastiklerini son 3 dk takmadılar.şimdi felipeyi pite soktular hiçbişey olmadan çıktı =(

  59. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    her ne kadar kovalainen nelson dan 1 kat gömlek üstün biri olsa da al birini vur ötekine adam sanki force india da yarışıyomuş gibi sürüyor.fin pilotları severim ama bu adam mclaren de yarışmayı haketmiyor..

  60. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    İlk pitlere kadar 6. sırada kalan Massa, güvenlik aracı periyodunda ilk pite girdiğinde pitten boş geçti .ne demek bu ben anlamadım niye bos gecti…

  61. Biz galibiyet alalım yeter diyorduk duble geldi be yawww 😀 Buradan Hamilton a teşekkürlerimi iletiyorum. Hamilton un dua etmesi lazım Kimi ye çarptığı için. Alonso ya veya Montoya ya (özellikle Montoya) çarpsaydı arabadan çıkamadan 100 hit combo yerdi.

    Evet Kubica kazandı ama yarışın yıldızı bana göre Heidfeld oldu. 9. sıradan yarışa başladı 2. bitirdi. Üstelik süper yumuşak lastiklerle 40 tur attıki pek mümkün birşey değildi. Lastiklerini neden ısıtamadığıda belli oldu. Gereğinden fazla yumuşak bir stili var Heidfeld in.

    Ha bir de "Coulthard the last dinosaur" falan diyoruz ama özlemişim bu adamı podyumda görmeyi.

  62. Oda başka bir facia Harbi bu Nelsondan bir şey olmaz iyi şeyler bekliyordum senenin başında ondan ama artık limitlerini doldurdu.

  63. tolga soydan avatarı

    nelson geri giderken eyvah dedim felipe gitti.son anda yani çok şanslıydı.

  64. yani 🙁 relax

  65. arkadaslar plotllaar hakaret etmeyelim mesajlar direk silinecektir tamam sinirli olabilirsiniz ama biraz daha sakin ilimli cümlelerle devam saygilarrr.

  66. iyice anlaşıldı ki bir arkadaşın da dediği gibi bu heikki mclaren de test pilotu bile olamaz. hamiye bak kovaya bak. ayrıca nelson denen beceriksiz ve ancak kamyon şoförü olabilecek birinin renaulttan ilişiğinin kesilmesi lazım bence. adama tam gaz veriyorlar alonso ile teması kaybetme diye, bu paaat spin atmış, arabayı toplarken geri gidecem diye neredeyse massa'yı katledecekti. ulen salak bi sağına bak gelen var mı diye..

    ayrıca kimi araçtan indiğinde el hareketi yaparken tamam şimdi hami'ye kafa göz girecek dedim ama afferin kimi'ye soğukkanlılığını hiç bozmadı. mesela allah korusun orda massa olsaydı hami çoktan hastanedeydi şimdi. (aman allah korusun)

    nakajima gibilerin de f1'de yeri olmamalı, kanat kopmuş altına girmek üzere pite zaten girmişsin yavaşlasana be adam, gözgöre göre gitti pit duvarına vurdu.
    ne yarıştı ama yağmur yağsa bu kadar olay yaşanmazdı sanırım.. tekrar tebrikler aslan felipem.

  67. lewis kime çarpması gerektiğini biliyor, önünde iki seçeneği vardı ve doğru olana girdi:) yani asla bilerek çarptı demiyorum, sadece yawaşlarken doğru yöne kırdığını söylemeye çalışıyorum, aferin ona, bir şampiyonda olması gereken en büyük özellik budur aslında, bunun örneklerini daha önce görmüştük:)

  68. sakin olalım.O anda sadece iyiki kubicaya çarpmadı dedim.Yarışı mahveden şey SC dir.Alonso ve Makajimaya da üzüldüm.Alonos bu hafta içinde başka bir takımla anlaşır:)Heikki de onun yerine inşallah

  69. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    üstteki foto biraz sinirinizi alabilir.

  70. sevgi karaca avatarı

    Sanırım bu hafta sonunun en sevindirici durumuydu bu tebrikler Bmw ve pilotları…. Ayrıcaa Kimi ve hamilton hatasını kıyaslayanlarr oturun tekrar tekrarr izleyin her iki yarısı ve kosullarıı hiç birseyi aklınız almıyorsaa en basitii su soruyu sorun kendinize kırmızı ısıkta duran bir adama gelinipte o hızla arkadan vurulurmuu yaa pess yanii bunu yapan bir f1 pilotu ise eger o ünvanı kendinee nasıl yakıstıracak bundan sonra merak etmiyor değilim…

  71. SC girmeden önceki 5-6 turda lewis ve kubica özellikle 1. ve 2. sektörlerde yok oldular rai kubicayla olan yaklaşık 5 sn yi bir çırpıda yok etti fantastik bir yarış galibiyetiyle beraber puanlar uçtu gitti , üzüntümü test pilotu iken harika cumalarından büyük sevgimi kazanmış kubica hafifletti, bravo kubica…

  72. gerçekten mühteşem bir yarış oldu özellikle o pitteki kaza gerçekten inanılmaz bir kaza yani bu kadar olur gelelim BMW'ye muhteşem bir strateji ile duble geldi yani ferrari ve mclaren için berbat bir hafta sonu olmasına rağmen BMW gerçekten hakketti. :)) bu arada BMW'de pit görevlilerinden biri podyum töreninde puro içiyordu :))) kubica ile heidfeld doktoru fena ıslattılar ama podyumda 🙂 massa'nın performansıda kayda değerdi özellikle bar. ile kov. aynı anda geçmesi çok hoş bir görüntü yarattı 🙂

  73. tolga soydan avatarı

    Mc Laren herkes sen gibi kimi düşmanı değil.

  74. Kaderle felan ilgisi yok kimi nasıl sutile çarpınca hata oldu hami de kimiye çarpınca hata ve net bir hata hamininki!

  75. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    hamilton heralde öndekilerin duracağını tahmin etmedi yada ışığı görmedi.kaza yapacağını anlayınca kubica ya çarpacağına rai ye vurayım dedi heralde!!ama neyse olan oldu artık kovalainen den mclaren e 2.pilot bile olamaz o ne ya elinde buradaki en hızlı araç var sen puan bile alamıyon bile yuhh ya ancak bu kadar olur!!!

  76. Umutbg Vettel i severim ama heikki ye savunma yapması pekde zor değildi.Heikki beceriksizliğin sınırlarını zorladı.Uygun olmayan bir yerde dışardan aldı.arkasına kadar gelip çıkmayı beceremedi geçiş yapıcam derken massa ya yol açtı.Benim için bitmiştir.Sato renault a gelmezse mclarene gelsin

  77. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yaa massa niye 3 pitstop yaptı…

  78. öncelikle tebrikler bmw ve kubica, ilk galibiyet ve ilk duble hayırlı olsun..

    gelelim bizim aslanımıza koçum felipem bugün resmen costu coşturdu helal olsun sana. ferrari'nin ultra_salakça staratejisi ile kuvvetle muhtemel 1 nci olacakken pite girip ardından gelen turda tekrar pite girmesi ile yarışın yarısında son sıraya düştü ferrari yarışını yaktı massa'nın. ama yılmadı, geçiş üstüne geçiş yaptı, hele ki U virajda bir geçiş yaptı ki görmeyenler mutlaka izlemeli.. barrichelloyu heikki sıkıştırıyor, massa geriden geliyor, U viraj girişinde 2 sini birden ipe çizer gibi geçiyor :))) aslanım felipem.. Admin arkadaşlardan ricam geçiş videosunu koyarsanız çok mutlu olacağım. yarış biraz daha sürse podyuma rahatlıkla çıkardı ancak yarış bitti :)) ferrari bugün salak staratejileri nedeniyle üstüste 2 nci kez felipe'yi resmen katletti, bugünkü gelen 5 ncilik tamamen ferrariye rağmen ve massa'nın üstün performansı ve kalitesiyle geldi. böyle devam aslanım.. tebrikler..

    hami-kimi olayına hiç girmiyorum bile, hami'nin elinden süper lisansını alsalar yeridir pit yolundaki bu olaydan sonra..

  79. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    olayıı kaderedee bağladıkk süperr yanii ..

  80. Ayrıca Massa da bugün iyi iş çıkardı.Yarışı en azından benim açımdan izlenir kıldı.Tebrikler diyeyim…

  81. ayrıca önde massa kubica kimi olsaydı Kime sorsan Kimi ye çarpılmasını isterdi:) Kader bir şekilde geri dönüyor

  82. Kubica istikrarlı bir pilot ve çoğu kazadan kurtuluyor.Geçen Monoco yarışı ve bugünkü yarışta sanki biraz şansı var gibi ama 1. hakettiği apaçık.HAmilton için öğrenilmesi gerekn çok şey var 😛

  83. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    hala devamm ediyolarrr artık sinirden gülüyorummm hahaaa

  84. Bravoo Kubi -Nick ve BMW.Bir Ferrari taraftarı olarak ferrari kazanmış gibi sevindim tebrikler.Ulan Hamilton ulan hamilton böle bir hata yapılır mı?Kimininde yarışını mahfetti.Birden Kimi ve Kubi önüne geçince heyecan yaptı ışıgı unuttu yapılmaması gereken bir hataydı.Kiminin monacoda Sutile yaptıgını bugun Hamilton Kimiye yaptı.Ayrıca Massa çok iyi bir yarış çıkardı geçişleri muhteşemdi özellikle Heikki ve bir hondayı geçişi ve burada bu Massaya 2. sınıf pilot diyenler var onlarıda anlamak mümkün degil.Vettel iyi savunma yaptı Heikkiye.Heyecan dolu bir yarış oldu.

  85. Anlayamadığın çok belli.O nasıl isteyerek çarpmadıysa dedim.Hamiltonda isteyerek çarpmadı.Zaten ceza alıcaktır.Almazsa ferrari ile mclaren arasında fark olmaz zaten(?)

  86. Ertan  Akkaş avatarı

    Sanki Lewis sütten çıkmış ak kaşık… İnanamıyorum abi ya yoruma bakar mısınız?

  87. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    anlamak mümkün değilll bu mclarencilerii kiminin sutile yaptığı kazayla bunu bir tutuyolar hakkate izlemeyin bencee veya monaco yu bastan izleyin bi kaç saatt olmaz ki bu kadar yaa bi kerede hata yaptııı deyinde şaşırtın bizii.. !

  88. Ertan  Akkaş avatarı

    Nasıl ya kardeşim sen Kimi'nin Sutil'e çarpmasıyla Lewis'in Kimi'ye çarpmasını aynı olarak kabul ediyorsan bence sen boşuna izliyorsun F1'i… Helal olsun bu yorumuda yaptınız ya… Bana arada tek bir benzerlik göster duramamak dışında. Tabi Lewis'in duramaması ile Kimi'nin duramaması ile arada dağlar kadar fark var… İnanamıyorum abi ya böyle bir şeyi nasıl söylersiniz. Fanatiklik gözünü boyamış senin. Kendinize göre yorumlamayın diyorsun ama önce bi kendini eleştir.

  89. BMW ve kubica-heidfeld ikilisine tebrikler… Hak etmişlerdi ve nihayet zaferlerine kavuştular.Bir tebrik de benden massaya:) Formula 1 tarihinin en mükemmel geçişlerinden birine imza attı.Eğer o pozisyon savaşı 1. lik için veriliyor olsa kesinlikle en iyi geçişe imza attı diyebilirdim… Lewis de çok acı bir hata yaptı kasıt olmasa bile… Affedilir bir yanı yok ama formula de ne yazıkki oluyor bunlar… Işığı veya diğer pilotların yavaşlayamadığını görememiş olabilir,montoya ve massa da direkt çıkmışlardı bundan önceki seneler. Veya böyle arkadan bindiren pilotlar daha önceki yarışlarda da olmuştu:) geçmiş olsun geçen hafta mclaren fanları raikkoneni dillerine doladılar şimdi gülme komşuna gelir başına 🙂

  90. istemeyerek olabilirde yaww pit yolundasin yarış çizgisinde deil nereye gidiyon öle ışık var levis orda başka bişi düşünüyodu heralde anlamadık çok acemice bi çarpmaaaaa

  91. e sizin pilotlarınızn sorunu biz en arkadan gelip 5. liğe razıyız yani en azından ben 😉 kova'''''lainen 😀

  92. ferrari kimi avatarı

    Yani geçen yarıştaki Kimi nin Sutil e çarpması ile bunu bir tutuyorsunaz ya size ne diyeyim bilmiyorum 🙂

  93. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hadi glock neyse de o kovalaineni gecişi bence müthişti…

  94. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hadi glock neyse de o kovalaineni gecişi bence müthişti…

  95. tolga soydan avatarı

    trulli glocku bulmasın garajda tepesine biner =))

  96. Heikki yi McLarenden saymayın.Arkadaslar rosberg de duramadı.Kimi sutile nasıl isteyerek çarpmadıysa hamiltonda isteyerek çarpmadı.Sadece kendinize göre yorumlamayın.Massa glock ve heikki sayesinde öne geçti.

  97. lewis; iyi bir çözüm buldum… RENK KÖRLÜĞÜ ile beraber BODOS lama dalacan önündekine… yetenekliyim, akıllıyım OBİÇİMİM biçerim,geçerim içinede ederim…

  98. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa da mclaren de gecti artık yine ne oldu üst üste 2 defa girdi pite…

  99. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    mclaren iştee… :@:@:@:@:@

  100. Mclarenide tebrik etmek istiyorum boylesine favori olduğu pistte nasıl olurda puan çıkaramazlar anlayabilmek mümkün değill..

  101. Ertan  Akkaş avatarı

    Tebrikler BMW, Nick ve Robert ve tabiki Massa… Kimi'ya çok üzüldüm ya babalar gibi mükemmel bir yarışla 1. olacaktı bir kendini bilmezin yüzünden 10 puanı kaçırdı… Neyse bundan sonra söylenecek birşey yok… Allah'ım ya bir insan pit yolunda 60 km hızla giderken nasıl duramaz. Tekrar tebrik ediyorum ilk 8'e girenleri…..

    FORZA FERRARİ

  102. bu arada yanlış görmediysem kimi raikkonen pitten çıkarken arkasında massa vardı sanki pit için yanaşıyordu…ve bir sonraki tur massa tekrar pite girdi sanıyorum ilk pitinde yakıt alamadı…eğer böyle olduysa muhtemel podyum gitti…ayrıca hamiton kimi ye değilde kubica ya vursaymış yarışı kimi kazancakmış:)))

  103. bence kimi levise dalması lazim :)) tebriklerr kubiii BMW

  104. Denecek söz var mı ki. Tebrikler Kubica Tebrikler BMW. HAketti bu sezon Kubica bu 1.liği.

  105. ewet tanrım muhteşem bir hafta sonu şampiyon BMW :))

  106. Trulli garajda glock a dalarsa anlayışla karşılamak lazım:)

  107. bmw iyi iş çıkardı.. şu an hem pilotlar şampiyonasının yeni lideri oldu hem de takımlarda mclareni geride bıraktı..

  108. internetten yarışın kesildiğini hala bilmiyormusunuz! yayınlama hakkı yok kesmek zorundalar– Ayrıca Kovalainen GİT Alonso ya geçilmeni affettik ama yeter artık Massa ya yardım edeceksen kimi nin yerine geç bırak Mclareni herkes escortluk yapar

  109. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kubica ve bmw ye tebrikler

  110. Çaylak!!! Tebrikler "KUBİCA"!

  111. ferrari kimi avatarı

    BMW ye tebrikler, Hamilton a dicel laf yok, sadece YUH diyorum… Ama en büyük yuh CNN Truk e olsun, yarışı yarısında kestıler şerr…fzsiler…. Bu site yöneticilerinede sonsuz teşekkürler sizin sayenizde yine izleyebildim yarışı şu yerel proxy portu ayarıyla, sağolun varolun….

  112. tebrikler BMW…hakettiler ve kazandılar ve şampiyonaya farklı bir renk geldi…umarım böyle devam ederler…

  113. dediğim gibi bmw yarış kazanacaksa burada kazanacak demiştim.Tebrikler BMW.

  114. tolga soydan avatarı

    helal olsun KUBİCA

  115. lewis! sevgiler…

  116. tebrikler kubica
    hakettin sen

  117. tebrikler bmw

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir