Kubica, Harika Zaferin Keyfini Yaşıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, Kanada’da BMW Sauber’in ilk iki sırayı almasının ardından Pazar günü ilk Formula 1 zaferini kutluyor.

Geçen sene korkunç bir kaza geçirdiği Montreal’de bu sene, takımının ve kendinin ilk yarış galibiyetine imza attı. Polonyalı pilot ayrıca, sezonun 7. yarışı geride kalırken pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi.

Formula 1’deki ilk Polonyalı pilot olan Kubica, sonuçtan oldukça memnun.

Robert Kubica: "BMW Sauber adına kazanmak harika. Birlikte büyüdük ve takıma, ilk iki sırayı alabilecek iyi bir aracı bize sağladıkları için teşekkür ederim. Belki de tempomuz hâlâ en iyi değil, Lewis’in temposunu yakalayamadım"

"Benim için, takımım için, ülkem ve sevenlerim için harikaydı"

Kubica geçen sene takım arkadaşı Nick Heidfeld’in temposu ile baş edemiyordu ama bu sene muhteşem bir şekilde öne çıktı ve şimdiden 42 puana sahip durumda.

BMW pilotu şimdi, şampiyonadaki şu anki konumunu mümkün olduğunca uzun süre koruması için takımın kendisine olan desteği sürdürmesini umuyor.

Kubica: "Geçen sene çok sıkıntı yaşadım ama uygun bir şekilde çalışmayan bazı meseleleri hallettim. Bu sene oldukça iyi iş çıkarıyorum"

"Geçen sene büyük bir kaza geçirdiğim Kanada’da kazanmak ve bu sene bir GP kazanma amacı… Bunu başardık ve şampiyonaya liderlik yapıyorum. Böylece, son yarışa kadar bunu savunmak için takımın bana %100 destek vermesini umuyorum"

Kubica, pilotlar şampiyonasında Lewis Hamilton ve Felipe Massa’nın önünde lider durumda.


Yorumlar

  1. rai ve lewis olsaydı vermezlerdi sana bu yarışı kafanı yorma senin bu seneki yerin belli fransada da birinci ol görelim tabi gene lewis rai ye çarpmazsa(rai lewis e tur bindirirken)massa rai gününde olsun sen dünya şampiyonluğunu unut

  2. heidfeld 40 tur süper yumuşak lastikle helal hemde ikincilik hahahahahah.go nick hahahha

  3. Kubica 1. liği haketti. Ayrıca BMW ye deposu boş diyenler de cevabı yarışta aldı. Pitten de raikkonenle aynı anda çıktılar. BMW nin sadece lastikleri kullanmakta bikaç sorunu var bunları hallettiğimiz zaman inanılmaz derecede hızlanıcaz. Go BMW Go.

  4. Kubica Heidfeld den iyidir yorumuna katılmıyorum. Birisi lastiklerle ve aracın karakteriyle sorun yaşarken diğeri %100 uyum sağladı. Heidfeld lastiklerini ısıtınca Kubica ile aynı zamanları yapıyor. Hatta güvenlik aracından önce Kubicadan daha hızlıydı.
    Heidfeld daha iyi demiyorum ama ancak Heidfeld sorunlarından kurtulursa adam gibi bir karşılaştırma yapılabilir.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kubica ancak böyle kazanabilirdi..Başka türlü çok zor..

  6. ahmet ozkal avatarı

    ya hamiltona dalardım ben kiminin yerinde olsam:)
    bu olay sonucu artık tüm bmw takımı hamiltona dua ediyodur rahat rahat uyuyabilir hamilton:=)

  7. cansu ektaş avatarı

    geçensene en kötüsü olan şu pist bu sene ilk şampiyonluğunu yaşattı adama:) tebrikkler bizden ona! ayrıca ham'e de tabii(!)

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    emegine ve istikrarına saygı duyuyorum gecen yıldan beri de nick den cok daha iyi oldugunu ve montoyayla özdeş oldugunu söylüyorum sürüş stili acısından,herşeyiyle şampiyonluk için bir aracı olması için adeta çırpınıyor adam.umarım liderligi sürdürecek destegi verir takım filan dedi basın toplantısında ve hakediyor da hız olarak öndekilerle eşit seviyede bir aracla yarısmayı ancak mantıklı olmak gerekirse şampiyona liderligi sürdürmesi ve hatta bırakın şampiyonlugu bu 3. pilottan herhangi birini puan olarak geride bırakması için 3-4 tane daha kanada gp sine ihtiyacı var.tabii bmw takımı bundan ssonra aracında yarım saniyelik geliştirmeler filan yapmazsa gecerli bu yazdıklarım ama dedigim gibi 2 ferari pilotu ve lewisden puan olarak geride bitiricektir sezonu.

  9. tolga soydan avatarı

    kubicanın bi geçen senesine bakın bide bu seneye.geçen sene gördüğüm en kötü kazayı yaptı bu sene kazandı.

  10. Helal olsun Kubica. Aferin sana… İlk defa Polonya Milli Marşı da duymuş oldum F1de.

    Bu çocuk şampiyon da olur. Bizimkisi baka durur…

  11. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    önce monako şimdi kanada kusursuz ve mükemmel bir sürüş.tebrik etmek lazım söylenecek söz yok o bunu çoktan haketmişti.

  12. tuğba aycan avatarı

    hamiltona bir teşekkür borçlu bencede adam hem kendini eledi hemde kimiyi eledi off yahu ben umutluydum oysaki bu yarıştan 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir