Heidfeld Kazanamamasına Rağmen Sonuçtan Memnun

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, takım arkadaşı Robert Kubica’nın takıma ilk galibiyeti kazandırmasına rağmen Kanada’da aldığı 2.likten oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Sauber’de toplam 7 sene geçiren Heidfeld, takım arkadaşı Kubica’nın galibiyeti almasının ardından 2.lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Alman pilot yarışın bazı bölümlerinde lider gitti ve galibiyet alabilecek pozisyondaydı ancak dereceleri önü boşalan Kubica ile eşleşmeyince ancak 2. olabildi.

Kubica ise bu sezon 2. kez takımın tarihine adını yazdırdı. Kubica aldığı ilk pole pozisyonunun ardından takımın ilk galibiyetini de kazanan isim oldu.

Heidfeld "Açıkçası 2.lik için oldukça mutluyum. Benim için iyi bir yarıştı ve şu an içinde bulunduğum duruma göre iyi bir sonuç oldu."

"Hafta sonu boyunca durumun benim için biraz daha iyileştiğini gördük."

"En başından beri takımdayım. Robert için mükemmel bir galibiyet ve mükemmel bir duble zaferi. Bu doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı."

"Bu son 3 sene içerisinde oldukça yüksek koymamıza rağmen hedeflerimize ulaştığımızı gösteriyor."

"Artık gelecek sene için hedefimiz şampiyonluk için mücadele etmek olacak. Bunun için aralıksız çalışıyoruz. Takıma, özellikle Monaco’dan sonra bana şasi üreten Hinwil’deki çalışanlara büyük teşekkür." dedi.

Heidfeld ayrıca dün pistte yaşanan sorunların ardından bugün koşulların beklediğinden iyi olduğunu söyledi.

Heidfeld "Bir bakıma F1 pistinin bu şekilde olmaması gerekiyor ancak beklediğimden çok iyiydi. Dün sıralamalarda bugün yarışta olduğundan beter bir haldeydi ve yaptıkları çalışmalar işe yaradı." dedi.


Yorumlar

  1. Heidfeld'e 2 pit yaptırsalardı o kazanacaktı ama tek pite döndüler ve Nick 2. liği kabul etmek zorunda kaldı. 4o turluk benzinle Kubica'yı arkasında tutması mucize olurdu.

  2. … varya 2 gün evvelden dedimki inşallah yarışı heidfeld kazanır culthardda 3 olarak podyuma çıkar dedim vede duam kabul oldu sanki.ama tek üzüntüm 2000 den beri yani ilk galibiyeti kovalayan heidfeld bu kötü şansızlığını bi türlü başaramadı.şuan eskilerden hepsi kazandı.hatta aynı sene yarışan button macaristan 2006yı kazanmıştı.ondan sonraki nesilden webber ve sato kaldı tabi onlar 2002 sonrası pilotlar.ama inanın geçen seneki heidfeld e uyan araç bugünkü güçlü araç olarak bu yarışta olsaydı heidfeld kubicaya 30 saniye takardı.ahhh ahhh şans işte ama inşallah bu sene almanyada kendi evinde kazanır ve daha anlamlı olur.yarışın kahramanına gelince kuşkusuz tüm sezon şansızlık yaşayan coulthard ındı aslanım senin içinde dua etmiştim go böyle rubensede bravo kaç tur lider gitti.

  3. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    heidfeld kazansa daha iyi olabilirmiydi diye düsünüyorum bir daha ne zaman gelir bu fırsat…

  4. Sinan Şahin avatarı

    ben heidfeldi hiçte memnun görmedim. kubica'yı tebrik etti ama yarışı alamadığı içinde çok üzgündü.

  5. arkadaşlar zaten BMW pilotları öyle podyuma çıktığı zaman sırıtmazlar bu sadece nick için değil robert içinde geçerli hiç bir zaman ciddiyetlerini bozmuyorlar.

  6. Kubica süper bir pilot. Duyduğuma göre de BMW ile 2 sene daha anlaşacakmış. Go BMW Go Kubica.

  7. Biraz şansla da olsa görmek istediğim yerde. Tebrikler

  8. ahmet ozkal avatarı

    yarış sonunda heidfeldin lastikler slick lastiğin yamulmuş hali gibiydi böylesine zemin şartlarının beter olduğu pistte 40 tur atmak helal olsun walla dencek bişiy yok ama basın toplantısında bi gram gülmedi bene kimi triplerine giriyor:))

  9. cansu ektaş avatarı

    çokta mutlu görünmüyodu sanki basın toplantısında yada duygularını belli etmiyo buda -yeni bir kimi mi gelio podyumlara acep (O.o) –

  10. Heidfeld güzel gitti, görevini yaptı, duble sağladı. İşte takım kadrosu, strateji, başarı budur. BMWyi "ideal takım" ilan ediyorum ve "kıskanıyorum"…

  11. Süperdi bugün Heidfeld yarışın yıldızıydı bana göre. Süper yumuşak lastiklerle 40 tur herkesin becerebileceği bir şey değil. Birde şu lastik ısıtma problemini aşsan tam süper olacak =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir