Coulthard Beklenmedik Podyumu Kutluyor – Güncel

yazar:

kategori:

David Coulthard, Kanada’da beklemediği bir podyumun ardından bu başarıyı kutluyor.

İskoç pilot, Montreal’e kadar Red Bull’un bütün puanlarını alan takım arkadaşı Mark Webber’in gölgesinde kalarak sezona kötü bir başlangıç yapmıştı.

Ama 13. sıradan yarışa başlayan Coulthard, şartlardan ve tek pit stop stratejisinden yararlanarak sezonun kendisi için ilk puanlarını podyum başarısı ile aldı.

Coulthard: "Hoşnutum. Çünkü bu hafta sonu bir podyumu asla beklemiyordum. Seneye korkunç bir başlangıç yaptım. Red Bull’un ortaya koyduğu çabaya saygı duyulacak cinsten."

"Bu benim 62. podyumumdu ve 1994’teki gibi bugün de orada olmaktan memnuniyet duydum. Kanada, benim ilk puanımı aldığım yerdi. Bu yüzden daha derin düşüncelerdeyim, 15 sezon uzun bir süre. Özellikle de sezona kötü bir başlangıcın ardından"

Coulthard, yarışın son bölümünde fren sorunu nedeniyle sıkıntılı anlar yaşamasına rağmen aracına damalı bayrağı gösterebildi.

Coulthard: "Ne kadar zor olduğuna inanamazsınız. Sadece aracı sonuca götürmem gerekiyordu. Aracın pit yolunda durması yeterince komikti. Bu yüzden, bunu damalı bayrağı gördükten sonra yaşamaktan memnunum."

Webber "Ben 2 pit stratejisindeydim, David ise tek pit yapacaktı. Dün sıralamalarda olanlar ile biraz iyi sonuç dışında kaldık ve oradan durumu düzeltmek zordu. Ancak David’in sonucu takıma bir sürü puan kazandırdı ve bu iyi." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-Ferrarii  avatarı
    Kimi-Ferrarii

    helal sanaa 🙂

  2. tabi yaa ondaki tecrübe rubens fisi ve trullide hariç kimsede yok.zaten 2004 te mclarenden kendi isteği ile ayrıldı yoksa çok itaatkar bir pilot.ayrıca benim en favori pilotum içimden onun podyum kazanacı geldi cuma günü inşallah dedim sonuç ortada.bu sonuç kendine getirdi onu.unutmayın geçen senede webberi o geride bırakmıştı puan olarak.takımın ilk podyumu ise iki yıl önce yaşadığı gibi yine david getirdi.bu demek oluyorki 2-1 podyum olarak david önde ama ikiside kaliteli pilot.suya gelince tüm pilotların dediği gibi hava sıcaktı bide red bull gibi aracı konsantre sürmek kolay deil yaşıda var adamın bizim gibi 20 lerde deil.hahahha o suyun anlamını söyliyeyim ilaç gibi geldi demek.hani derler ya kaybedince bi bardak soğuk su iç.david ise bi şişe soğuk su dök yüreğine hahha helal aslanım. :))))

  3. ahmet ozkal avatarı

    walla adamda çok hırs war şampiyon olmadan bırakmak istemiyor seneye çok iyi bi takım arayabilir.
    ayrıca yarış sonunda adam 1 şişe buz gibi suyu sırtına boca etti yuh diyorum:)

  4. Özlemişim seni bugün farkettim. Webber i geçmeside ayrı bir güzel oldu. Webber tüm hafta sonu mızmızlandı ama Coulthard işini yaptı yine.

  5. Bu adamda hala iş var herkes kötü pilot diyor ama Coulthard'ı tekrar McLaren'a al yine podyuma çıkar, Renault'a al ilk8e girer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir