Mutlu Vettel, Pitstop Sorununa Yanıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Kanada’dan puan çıkardığı için mutlu ama piststoplar sırasında sorun yaşamasaydı daha da yukarılarda bitirebileceğini söyledi.

Toro Rosso pilotu, Cumartesi günü geçirdiği kazanın ardından yarışa pit yolundan başlamak zorunda kalmıştı. Ama tek pit stratejisi, kendisine yükselmek için imkân sağladı ve yarıştan puan almayı başar.

Bununla birlikte Vettel, muhtemelen kendisine iki sıraya mâl olan yakıt yükleme donanımdaki sorun nedeniyle zaman kaybettiğini söyledi.

Vettel: "İlk olarak, Cumartesi sabahı benim hatamın ardından aracı tekrar eski haline getirere harika bir iş çıkaran mekanikerlere teşekkür etmem gerekiyor. İşin tamamlanması için gece boyunca çalışarak inanılmaz bir iş çıkardılar"

"Bugünkü yarışım onlara teşekkürdü. Pit yolunda başlamak kolay değildi ama yarışta iyi bir tempo ile hemen grubu yakalayabildim ve araç oldukça iyi durumdaydı"

"Bir kaç sıra elde edebildim ve sonrasında şüphesiz bize yardım eden güvenlik aracının ardından tek pit stratejisi ile yarıştık. Pit sırasında neler olduğ tam anlamıyla bilmiyorum, yakıt yükleme donanımı ile olduğunu söyleyebilirim ama bana çok zamana mâl oldu, belki de sıralamada iki yer. Ama yine de harika bir gündü ve 8.sırada bitirmek fantastikti."

"Yarış koşulları, asfaltın hâlâ ayrılmasıyla birlikte gerçektenkötüydü. Çizginin dışına çıkamıyordunuz veya en azından 1 saniye kaybediyordunuz. Son 10 tur hayatımı kolaylaştırmadı ve en zor konumlardan birindeydim. Arkamdaki araçlar oldukça güçlüydü."

"Puan istedim ve çeşitli ataklara direndim. Barrichello’nun arkasında kaldım ve onun bir sorun yaşadığını düşündüm. Harika bir yarıştı, çok keyif aldım. Benim ve takımım adına harika bir yarştı"

Takım arkadaşı Sebastien Bourdais, Montreal’da kötü bi hafta sonunu geride bıraktı. Fransız pilot, kötü pist koşulları nedeniyle sadece aracııa damalı bayrağı göstermeye çalıştığını belirtti.

Bourdais: "Bütün olarak kötü bir hafta sonu oldu. Yarış beklediğim gibi geçti. Çünkü orta noktasından ve hatta daha da öncesinden itibaren gerçekten kötü pist koşulları vardı. Bu şartlarda bazıları gerçekten iyi iş çıkardı, Sebastian gibi, ama araçla herhangi bir şey yapamadım"

"Hafiften çizgi dışına çıktım ve çakıl topladım. Eğer bu bir veya iki defa olursa, bunun tkrar olması konusunda endişelenirsiniz, bu da iyi değil, özellikle de son sırada giderken."

"Benim için tamamiyle felaketti. Bu yüzden hızlı sürmeye çalışma imânını unutup sadece aracı eve getirmeye uğraştım… ve bu bile büyük bir mücadele idi. Bütün kariyerimin en kötü hafta sonuydu"

"Buna benzer bir tecrübem hiç olmamıştı. Şimdi gelecek yarışa bakıyorum, evimdeki yarışa, bozulmayan bir zemine sahip pist"


Yorumlar

  1. evet kılı bile olamaz.hatta onu kovalinenin yerine alsın mclren ezici bi şekilde mağlup eder levis i.

  2. Vettel de delikanlı bir pilot. Amerika geçen senede de gösterdi bunu Kubicanın yerini güzel doldurmakla…

  3. sanane lewisten ya adam vettelden bahsediyor sen lewise laf atıyorsun…

  4. bu çocuğa çok seviniyorum. o aracını puan potasına sokabiliyor. lewis bu cocuğun kılı olamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir