Mosley: "Todt, Takımlara Meydan Okumalı"

yazar:

kategori:

Mosley’in başkanlığı döneminde takımlarla yönetim kurulu arasında birçok tartışma çıkmış; hatta bütçe sınırı teklifinden sonra Formula 1 ekipleri, spordan ayrılıp kendi serilerini kurmakla tehdit etmişti.

Todt’un gelmesi ile ortam biraz daha sakin ama sporun geleceği hakkında henüz tam bir anlaşma sağlanmış değil. Mosley, Todt’un şu anda dikkatlice hareket ettiğine inanıyor.

Mosley: “Tam anlamıyla farklı bir tarzı var. Ne kadar etkili olur, söyleyemem”

“Henüz ilk döneminde. Devam edeceğini düşünüyorum ama sabah 9-akşam 9 çalışıyor ve bu, dışarıdan göründüğünden çok daha zor”

“Devam ederse ne olacak göreceğiz. Şu anda belki de (takımlarla) yüzleşme konusunda biraz fazla isteksiz. Bir görüş birliği arıyor. Görüş birliğini sağlamak güzeldir ama bazen onların bir şeyler yapmasını sizin sağlamanız gerekir”

“2003’te takımlar masraflarla ilgili anlaşamadıklarında çıkıp dedim ki ‘sıralama motorlarını ve sıralama araçlarını kaldıracağız; (Cumartesi günleri) saat 6’da kapalı park alanı kuralı olacak’ “

“Takımlar çılgına döndü ama yapılması gereken oydu ve şimdi insanlar, sıralama motorları ve araçlarının olmaması üzerine hemfikir.”

“Bazen biraz yüzleşmelisiniz; meydan okumalısınız”

Formula 1 Takımları Birliği (FOTA), 2009 senesinde Mosley ile yoğun bir tartışma ortamına girmişti. O zamandan bu yana iki taraf arasında rüzgârlar dindi. Şimdi ise Red Bull ve Ferrari gibi iki ağır top, birlikten ayrıldı.

Eski başkan, aslında FOTA’nın hiçbir zaman başarı elde edemeyeceğini düşünüyor.

Mosley: “Mesele şu ki, takımlar birbirleriyle mücadele ediyor ve onların ortak bir paydada bir araya gelebileceklerini düşünemiyorum.”

“Bu, yönetim kurulunun (FIA) bir fonksiyonu. Mesela Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nı uygulamaya koyacak taraf yönetim kurulu olmalı. (Bir takım olarak) Red Bull’un çok fazla harcama yaptığını düşündüğünüzde onlara dava açabilir misiniz?”

Ayıca Mosley’e göre özel hayatı hakkında çıkan haberler olmasaydı, kendisinin ortaya koyduğu bütçe sınırı programını uygulabilirdi; çünkü karşısında sadece Ferrari duruyordu.

Mosley: “(Bütçe sınırı) işe yarayacaktı. Tamamıyla uygulanabilirdi. Bunu devam ettiremedik; çünkü zorlayamadım. Ferrari’ye ‘ister girersin, ister girmezsin; kural bu’ demeliydim. Ama diyemedim. Çünkü gazetedeki o sorun ortaya çıktığında arkamda durmayan iki takım Williams ve Ferrari’ydi.”

“Bu bir anlamda bilinmeyene yürümekti ve 2009 itibariyle zengin takımların bazıları, kendilerinin zengin, diğer 7-9 takımın fakir olduğu ortamda rekabet seviyesinin düştüğünü gördü”


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sen de meydan okudun, koltuğundan oldun. Sayende F1 dağılıyordu nerdeyse. Halen konuşuyor yav…

  2. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    kırbaçlayın gitsin 😀

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Ferrari'ye 'ister girersin, ister girmezsin; kural bu' demeliydim.

    .

  4. heikki 1088 avatarı

    Benim Ferrari'yle anlaştığım gibi yapmamalısın Todt'cuğum. Bakın bunlar baba nasihatı. İyi dinleyiniz. Sonra F1 i ikiyoruz…

  5. Ferhat  Güzel avatarı
    Ferhat Güzel

    senin ferrariye meydan okuduğun gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir