Raikkonen: "Dünkü Hata Nedeniyle Podyumu Kaçırdık"

yazar:

kategori:

60 turluk yarışın neredeyse tamamını Ferrari pilotu Felipe Massa’nın arkasında geçiren Raikkonen 7.likle yetinmek zorunda kaldı.

Raikkonen “Bu hafta sonu gerçekten podyum mücadelesi verebilecek bir aracımız vardı. Ancak dün yaptığımız hatanın ardından bu şansı kaybettik.”

“Pit alanından çıktığında Massa’yı bir kere geçtim ancak düzlükte beni tekrar geçti. Bugün çok iyi bir araca sahiptim ancak bir şey yapamadım çünkü düzlükte geçebilecek gücümüz yoktu.”

“Oldukça büyük hayal kırıklığı oldu ancak bazen böyle oluyor. Bu duruma kendimizi dün düşürdük ve bedelini ödedik.” dedi.

Raikkonen, matematiksel olarak şampiyonluk şanslarının devam ediyor olmasına rağmen pek umutlu değil.

Raikkonen “Şampiyonluk büyük ölçüde gitti ancak artık önemi yok. Ben dün yaptığımızdan dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü çok iyi bir aracımız olmasına rağmen bir şey yapamadık.”

“Umarım gelecek yarışta daha iyi oluruz ve tekrar hızlı oluruz. Böylece podyum için mücadele edebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Dostum arkadaş kötü birşey söylememiş biraz sert çıkmışsın ancak şimdi elini kalbine koy Ferrari'yle geri dönmesini ister miydin gerçekten. Ben mümkün olduğunca az belli etmeye çalışsam da bu sitedeki en koyu Kimi fanıyımdır aslında. Herşeyiyle ilgilenirim Kimi'nin haberlerinden özel arşiv yapıyorum kendime özel tek tek ve Ferrari'yle şampiyon olmasındansa Lotus'la 3. lük benim gözümde daha iyidir. Ben her zaman Kimi'yi Mc laren'de görmek istedim 2007 de çok üzülmüştüm takımdan ayrıldığına.
    Kimi'nin yakın arkadaşı olmaya gerek yok hepimiz oldukça yakından takip ediyoruz Kimi'yi zaten. Şahsen ben özel arşiv tutuyorum Kimi'yle ilgili arkadaşta ilgileniyorsa onun düşünceleri hakkında üç aşağı beş yukarı fikir sahibi olabiliriz ve O'na kazık atan takıma dönmesindense HRT'de olmasını isterim şahsen bende.

  2. Bir okuma sorunun var sanirim ben herkes yorum yapamaz vs tarzi cumleler kurmadim bu bir! buraya yorum yaziyorsan ve altina cevap ver butonu konulmussa bu bana yoruma cevap yazabilme hakki taninmis demektir demek ki beni ilgilendirip ilgilendirmemesi bu yorumu yazmama engel degilmis buda iki! Kimi ile ilgili kesin yorum yapmak nedir Ferrari'den kovulmadi mi bunu F1'i takip eden en bilgisiz insan bile bilir keza F1 takip etmesen bile bir is veren tazminat verip birini yolluyorsa buna ne dendigini bilmeyecek kadar cahilsen benim yapabilecegim bir sey yok..yazdiklarini okuyunca ne alaka demeden edemedim ya okuma yada anlama sorunun oldugu asikar Kimi'ye yakin biri agziyla yazdigim tek bir yorumum yok taraftar gorusuyle iyi bir takima donecekse bu Red Bull yada Mclaren olmaliydi yazmisim -meli -mali gereklilik kipidir kesinlik ifade etmez demek ki iddia ettigin gibi kesin bir yorum yapmamisim dil bilgisi cumlede anlam vs vs gibi sorunlarin varsa onu cozecek insan da ben degilim ancak bu sorunlarin cozmeden saga sola saldirma derim ben buda bir tavsiyedir umarim bunu da kesin yorum olarak algilayip benim arkadasim misin vs tarzi bir yorumla karsima cikmazsin=)

  3. Raikkonen06  avatarı

    Burda herkes istediği gibi yorum yapabilir arkadaşım seni ilgilendiren birşeyler göremiyorum yada sana laf attığımı hatırlamıyorum.Ayrıcada Kimi ile ilgili olarak bu kadar kesin yorum yaptığına göre çok yakın arkadaşısın basında felan neden duymuyoruz adını sen nerden biliyorsun ki Kimi'nin düşüncelerini her an değişebiliyor ayrıcada ben sadece fikrimi söyledim seni geriyosa haber ver lütfen olur mu?

  4. adam kovuldugu yere mi doncekti arkadasim biraz mantikli yorum yapalim herkes Kimi'yi iyi bir aracta gormek ister ki sene basindaki araci da iyi bir aracti ama illa iyi bir takimla donecekse bu Red Bull yada Mc laren olmaliydi Ferrari degil yani bir Kimi taraftarina hic yakistiramadim bu yorumu acikcasi

  5. Raikkonen06  avatarı

    Ne ektiysek onu biçtik be Kimi öyle değil mi ama şampiyonluktan böyle bi Redbull olduktan sonra umudum kalmadı ama üzülmüyorum artık başka bahara kaldı yinede süper sürdün araçtan maximumu çıkardın ama aracında maximumu buydu tabi ayar değişikliğinin dışında.

    Ama Renault motorlu Lotus'la değilde Ferrari ile geri dönseydin neler yapardın kim bilir.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel'in Almanya GP de başına gelen Düzlük hızı ayarının bir benzerini Lotus burada yaşadı Kimi drs ve Kers ile 313 civarını gördü son olarak diye hatırlıyorum ona rağmen Massayı yakalayamadı aynısı Vettelin başına gelmişti.

  7. Hayırdır sülonso sizin ballının işler tersine dönünce saldırcak yer kalmadı mı başka? HRT lerle uğraş Kimi sana bir kaç beden büyük gelir…

  8. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    adam daha fazlasının yapabileceğini söylüyor ki , eminim senden daha iyi biliyordur,, ortamı sulandırmaya gerek yok.

  9. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Buraya da sıçramış arkadaşlar.

    Dua etsinler Raikkonen 3. başlamadı.

  10. (cennet cömertlerin yurdudur)

    Ne verirsen elinle o gelir seninle..nickin güzelmiş arkadaşım.))

  11. podyum mücadelesi verebilirdi sen ne konusuon saçma sapan.

  12. kesinlikle ayni fikirdeyim bir suru sacma soru sacma kiyafetler sacma insanlar diye dusunuyordur=D

  13. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Ne konusuyor hala bu ya.Sanki podyuma çıkacan sıralamada 3.olsan.Mantıksızlıkta sınır tanımıyor bu adam.Sanki sen iyi bir sıra elde etsen yarışta araç gene yavaş gene kaybedeceksin ne konusuyon ki !

  14. Kimi'nin 1.lik disinda pek birsey umursayacagini tahmin ediyorum 🙂 yalniz iyi bir geri donus gerceklestirmis olur biz taraftarlar icin :)Sadece 1.lik Kimi icin medyayi cekilebilir hale getiriyor 😀

  15. Bugün her iki Lotus pilotuda çok iyi sürdü ama düzlük hızları çok düşüktü. DRS açıkken Lotus ,Ferrari'nin hızına anca ulaşabiliyordu. Bu alanda gelişmeleri şart. Keşke şu DDRS boşa gitmeseydi…

  16. Kimi'nin 3.lugu pekte onemseyecegini sanmiyorum eminim ki o galada olmak en son isteyecegi seylerden biridir:))

  17. Kalan yarislarda iyi ayarlar yapabilirseniz pilotlar siralamasinda 3.sirada kalman guzel olur.Aracin DRS acikken Massayi gecememesine deli oldum 1 tur daha atsan belki biraz daha onunde olabilirdin be Kimi.

  18. nasip takma kafana kimi…neticede takım halinde bu kararı almışsınız. buraya gelmeniz bile büyük başarı…

  19. yazık oldu bu haftaya.

  20. Bir pilotun hatasini kabul etmesi buyuk bir erdem bu aciklamayi yapmasa hepimiz Lotus'a yuklenecektik gerci Grosjean'in araci duzlukte cok cok hizliydi ortada bir ayar farki oldugu belliydi ancak yine de takimi yada baska takim calisanlarini suclayan bir pilottansa kendi hatasini kabul eden kendini de elestirebilen bir pilotun takimim da olmasini tercih ederim boyle pilotun olsun yaris kazanmasan da olur…

  21. sağlık olsun be kral 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir